Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Apturēta Zagrebas "Dinamo" 2010. gadā uzsāktā dominējošā 103 spēļu sērija

Rolands Eliņš

Apturēta Zagrebas "Dinamo" 2010. gadā uzsāktā dominējošā 103 spēļu sērija
Zagrebas "Dinamo" futbolisti
Foto: AP/Scanpix

Pirmo zaudējumu mājas spēlē Horvātijas futbola līgā kopš 2010. gada jūlija piedzīvojusi Zagrebas „Dinamo”, kas ar 0:1 piekāpās „Osijek”.

18-kārtējā Horvātijas čempione Zagrebas „Dinamo” ir triumfējusi vietējā čempionātā katru reizi kopš 2006. gada. Pagājušajā sezonā tā noslēdza turnīru ar astoņu punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju, sezonas 36 spēlēs ciešot tikai trīs zaudējumus.

Taču „Dinamo” jau veselus sešus gadus nebija piedzīvojusi zaudējumu savā laukumā Horvātijas līgas mačā. Šajā laika posmā bija aizvadītas 103 spēles „Maksimir” stadionā, kurās „Dinamo” guva 90 uzvaras un 13 reizes spēlēja neizšķirti. Pēdējais zaudējums bija piedzīvots 2010. gada vasarā, ar 1:2 zaudējot „Rijeka”.

Taču nu šai 103 mājas spēļu bezzaudējumu sērijai, kas bija viens no iespaidīgākajiem Eiropas futbola līgu rekordiem, pienācis gals. Par to parūpējās „Osijeka” vienība, kas pagājušajā sezonā tikai ar grūtībām izvairījās no pārspēlēm par palikšanu augstākajā līgā. „Osijeka” uzvarēja ar 1:0, izšķirošos vārtus gūstot jau otrajā minūtē. „Osijek” šo sezonu gan uzsākusi lieliski un pēc astoņām kārtām tai ir tikpat punktu kā „Dinamo” un „Rijeka”.

„Dinamo” tikmēr jau trešdien sagaida Čempionu līgas grupu turnīra sākums, kura ievadā horvātu komanda tiksies ar franču „Lyon”. Vēl viņu apakšgrupā spēlē arī „Sevilla” un „Juventus”.

Jāpiezīmē, ka „Dinamo” pieder arī otrs visu laiku labākais sasniegums Eiropas futbolā, izcīnot 28 uzvaras vietējā čempionātā pēc kārtas (2006.-2007. gadā), kamēr visu laiku garākā nezaudējumu sērija (gan mājās, gan viesos) pieder Bukarestes „Steaua”. Rumāņu komanda no 1986. līdz 1989. gadam nezaudēja 106 mačos pēc kārtas.

„Dinamo” ar saviem 11 Horvātijas čempiona tituliem pēc kārtas apdraud arī Rīgas „Skonto” Eiropas rekordu, proti, 14 čempiona titulus pēc kārtas. „Skonto” gan vairs nav vienīgā šī rekorda īpašniece, jo to pašu paveikusi arī „Lincol Red Imps” no Gibraltāra. Arī „Red Imps” par čempioni kļuvusi 14 reizes pēc kārtas, turklāt tās sērija vēl ir aktīva un jau nākamajā sezonā iespējams „Skonto” rekordu labot.

Izmantotie resursi:
VIDEO: ŠOK ZA DINAMO U VELIKOM DERBIJU NA...
The official website for European football –...