Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Štāls: "Neaprakstāmākā gaisotne manā karjerā bija Kanādas junioru līgā"

Rolands Eliņš

Štāls: "Neaprakstāmākā gaisotne manā karjerā bija Kanādas junioru līgā"
Juris Štāls
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas hokejists Juris Štāls intervijā savas komandas "Kurbads" mājaslapai pastāstīja, kā tieši nonācis šī kluba rindās un atminējās savas karjeras līkločus, par iespaidīgāko piedzīvoto hokeja atmosfēru nosaucot Kanāda junioru līgas mačus.

"Tas viss sākās, kad man bija pieci gadi, un mans labākais bērnības draugs jau kādu laiciņu gāja uz hokeja nodarbībām, tāpēc arī man bija āķis lūpā, lai ko tādu izmēģinātu," par savu hokejista gaitu sākumu stāsta Juris Štāls. "Nonācu savā vecuma grupā, kur kāds jau bija ar labākām slidošanas prasmēm, un pārējie – kā nu mācēja, tā cēlās un krita, turoties pie bortiem (biju pie pēdējiem). Tēvs veda mani mācīt slidot pie mājas uz aizsalušā dīķa. Kopš tā laika esmu šajā sporta veidā piedzīvojis visu, ko dzīve sniegusi."

"Katra spēle, kurā esmu vilcis Latvijas izlases kreklu, esmu juties ļoti lepns un pateicīgs visiem apstākļiem, kuri devuši man iespēju pārstāvēt mūsu valsts krāsas visos turnīros, ieskaitot olimpiādi, čempionātus un citus turnīrus. Jau kopš mazotnes, sapņoju par spēlēšanu valsts izlasē un tiecos uz šo mērķi. Esmu lepns par savu valsti un izlasi," 'par savas karjeras nozīmīgākajiem mirkļiem izteicās Štāls, taču arī norādīja, ka spilgtā atmiņā palikuši jaunības gadi Kanādā.

"Laikam, visu apkopojot, neaprakstāmākā atmosfēra un gaisotne ir palikusi atmiņā no Kanādas junioru līgas (OHL)," sacīja Štāls "Kanādā hokejs ir reliģija. Tur sajūtas, spēlējot pie tik pilnām tribīnēm, bija fantastiskas junioru vecumā. Un organizēts viss bija ļoti augstā līmenī. Tāpēc jau saka, ka viņi gatavo savus spēlētājus nākamajam pakāpienam – NHL, lai tur nokļūstot, tu būtu pieradis pie medijiem un visu pārējo, kas saistīts ar mārketingu.Bet man personīgi lielākie hokeja svētki asociējas ar līdz šim vienīgo PČ Rīgā un, protams, dalība Soču olimpiskajās spēlēs. Neaprakstāmas sajūtas un, protams, lepnums par dalību tajās."

Štāls Latvijas izlasē aizvadījis 130 spēles, savukārt pēdējās trīs sezonas noslēdza Čehijas un Slovākijas augstākajās līgās. Pats uzbrucējs izsakās, ka vēlējies atgriezties Latvijā, turklāt "Kurbads" interesi par viņa pakalpojumiem izrādījis jau pagājušās sezonas vidū, taču tad Štālam vēl bija līgums ar "Poprad" un saistības lauzt viņš nevēlējies.

"Jebkurā sadarbībā abām pusēm svarīga ir attieksme vienam pret otru, un no pirmajām dienām jūtu, ka esmu kopā ar labiem treneriem, komandas biedriem un vadību. Un tāpēc būšu atbildīgs pret to, ko daru, jo “Kurbads” rūpējās par saviem cilvēkiem," norāda Štāls. "Ir patīkami ienākt ģērbtuvē, kad tu esi starp savējiem un dzirdi apkārt runājam latviski – fantastiski! Nekad savā profesionālajā karjerā nebiju cēlies agrāk par citiem, ja nu vienīgi bērnībā, kad ledus treniņu laiks brīvs bija agri no rīta. Šajā gadījuma tas pat man patīk un nāk par labu."

Intervija ar Juri Štālu pilnā apjomā piejama šeit.

     [+] [-]

, 2015-09-12 17:50, pirms 9 gadiem
Veiksmi Jurčikam un arī visam Kurbadam! Šogad būšu par Ogres "-badiem"!