Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Stosura Viljamsas ceļā uz 40. titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stosura Viljamsas ceļā uz 40. titulu
Serēna Viljamsa un Samanta Stosura
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar plkst. 23:30 Ņujorkā sāksies gada pēdējā "Grand Slam" turnīra "US Open" dāmu vienspēļu turnīra fināls, kurā Serēna Viljamsa tiksies ar Samantu Stosuru. Tiešraide Eurosport.

Sērēna Viljamsa pirms turnīra tika minēta kā viena no galvenajām favorītēm un savu statusu spējusi attaisnot. Amerikāniete, kura nepilnu gadu izlaida kājas savainojuma dēļ, šovasar atgriezusies ar blīkšķi, izcīnot titulus Stenfordā un Toronto. Ierodoties Ņujorkā, Viljamsai bija 12 uzvaras pēc kārtas, kurām pievienoti vēl seši panākumi – divos setos apspēlētas Bojana Jovanovski, Mihaella Krajičeka, Viktorija Azarenka, Ana Ivanoviča, Anastasija Pavļučekova un vakar arī ranga līdere Karolīna Vozņacki. Tikai vienā spēlē Viljamsa bija spiesta spēlēt taibreiku.

Samanta Stosura sasniegusi savu otro "Grand Slam" finālu. Pērn austrāliete "French Open" finālā zaudēja Frančeskai Skjavonei. Sotsurai pēdējās divas nedēļas Ņujorkā sanākušas krietni vien smagākas nekā Viljamsai. Divos setos pieveiktas Sofija Arvidsone, Koko Vandevei un Vera Zvonarjova, bet trīs seti bijuši nepieciešami spēlēs pret Nadju Petrovu, Mariju Kirļenko un pusfinālā arī pret Angeliki Kerberi. Pret Petrovu Stosura aizvadīja dāmu turnīros ilgāko maču (3:14), bet nākamajā kārtā pret Kiriļenko laboja vēl vienu rekordu, piedaloties garākajā taibreikā – 15:17.

Finālmačā ļoti pārliecinoša favorīte ir Viljamsa jaunākā, kurai arī pozitīva bilance pret Stosuru, 4-2. Viena spēle abām notikusi arī šogad un pie tam finālā – "Premier" kategorijas turnīrā Toronto amerikāniete bija pārāka ar 6:4 un 6:2. Līdzīgs rezultāts nepārsteigs arī šodien. Stosura savas divas uzvaras pret Viljamsu guvusi 2010. gadā Parīzē un gadu iepriekš Stenfordā. Stosurai ir diezgan nelāga finālu pieredze. Sema piedalījusies 11 finālos, no kuriem spējusi uzvarēt tikai divos. Viljamsai daudz lielāka pieredze. Vienspēļu turnīros spēlēts 53 finālos, no kuriem uzvarēti 39, tātad šodien Serēnai var būt jubilejas 40. tituls. "Grand Slam" līmenī Viljamsai finālu bilance: 13-3. Trīs no tituliem izcīnīti Ņujorkā – 1999., 2002. un 2008. gadā.

Serēna vakar ļoti labi servēja pret Vozņacki un teicami uzbruka. Savas pretinieces viņa nav žēlojusi visa turnīra gaitā, un tas pats sagaida arī Stosuru. Austrālietei arī ir laba serve, kurai šodien jābūt ar augstu pirmās serves procentu, pretējā gadījumā Samantai var klāties smagi. Uzbrukuma opcijas arī nedaudz labākas amerikānietei, kura, atšķirībā no Stosuras, kvalitatīvi var uzbrukt arī no kreisās puses.

"Mums abām ir vienādas iespējas uzvarēt. Viņa spēlē lieliski, man noteikti klāsies grūti," pēc uzvaras pār Karolīnu Vozņacki par šodien gaidāmo finālu un pretinieci tajā Stosuru izteicās Viljamsa.

Fināla sākums paredzēts plkst. 23:30 pēc Latvijas laika, tiešraide Eurosport.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2011 US Open Tennis...

Kurai būs vairāk eisu?

  • 31

  • 11

  • 1


  -3 [+] [-]

, 2011-09-11 17:30, pirms 13 gadiem
Vai ir jeega kādu latiņu likt uz Stosuru?

  -1 [+] [-]

, 2011-09-11 17:56, pirms 13 gadiem
Spararats rakstīja: Vai ir jeega kādu latiņu likt uz Stosuru?
Es noteikti liksu uz 2-0 wiljamsas uzvaru

     [+] [-]

, 2011-09-11 21:28, pirms 13 gadiem
Serēna ieskrējusies ne pa jokam. Tāpat kā Džoko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-12 00:21, pirms 13 gadiem
Lieliski !!! Pirmo setu uzvar austrāliete !!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja