Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

papildināts S.Viljamsa sakauj Vozņacki, par titulu cīņa ar Stosuru

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

S.Viljamsa sakauj Vozņacki, par titulu cīņa ar Stosuru
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Par šī gada „US Open” sieviešu vienspēļu turnīra titulu cīnīsies amerikāniete Serēna Viljamsa un austrāliete Samanta Stosura. Viljamsa divos setos neatstāja variantus WTA ranga līderei Karolīnai Vozņacki (6:2, 6:4), bet Stosura triju setu spēlē uzveica vācieti Angeliku Kerberi - 6:3, 2:6, 6:2.

Stosurai otrais "Grand Slam" fināls

Kā pirmais no dāmu vienspēļu pusfināliem tika aizvadīts mačs starp austrālieti Samantu Stosuru un vācieti Angeliku Kerberi. Ja Stosuras (WTA 10.) atrašanās pusfinālā daudzus nepārsteidza, tad Kerbere viennozīmīgi ir sacensību lielākais pārsteigums. 23 gadus vecā sportiste rangā ir tikai 92.vietā, bet pirms šogad Ņujorkas WTA līmenī bija uzvarējusi tikai astoņās pamatturnīru spēlēs. Bukmeikeri abu sportistu pirmajā savstarpējā cīņā par izteiktu favorīti bija nosaukuši austrālieti, kurai krietni lielāka „Grand Slam” pieredze.

Tieši pieredze, šķiet, izšķīra pirmā seta iznākumu. Ja Stosura to sāka pārliecinoši, tad Kerbere jau pirmajā savā serves geimā palika uz nulles. Lai arī seta turpinājumā vāciete spēlēja krietni labāk, tomēr atspēlēties viņai nebija lemts – 6:3 par labu Stosurai pēc 31 minūtes cīņas. Taču otrajā setā Kerberei izdevās nospēlēt krietni labāk. Viņa ļoti labi kustējās kortā, izvilka lielāko daļu Stosuras sistās bumbiņas, turklāt ļoti maz kļūdījās. Līdz ar to vācietei divi breiki un pārliecinoša uzvara ar 6:2.

Pēc šāda otrā seta varēja gaidīt lielu intrigu trešajā, tomēr tā iznāca tikai nosacīti. Stosura pēc pauzes iznāca ļoti koncentrējusies spēlei. Uzreiz sākts ar breiku, pēc tam vēl divi un 5:0 pārsvars. Šajā brīdi austrālietei bija jāpabeidz spēle ar savu servi, tomēr viņa nospēlēja pasīvi, atdodot Kerberei cerību stariņu. Vāciete paņēma breiku, pārliecinoši triumfēja pie savas serves un bija ļoti tuvu tam, lai uzvarētu vēl vienu geimu pie Stosuras serves (četras breikbumbas). Tomēr Stosura saņēmās un noslēdza maču savā labā – 6:3, 2:6, 6:2. Austrālietei šis ir otrais „Grand Slam” vienspēļu fināls, pirmais sasniegts pērn Parīzē (izšķirošajā cīņā zaudēts itālietei Frančeskai Skjavonei).

Viljamsa nedod variantus ranga līderei

Arī otrajā pusfinālā favorīte bija izteikta – lai arī WTA ranga līdere ir dāniete Karolīna Vozņacki, viņas izredzes uzveikt amerikānieti Serēnu Viljamsu nebija lielas. To pilnībā apliecināja arī mača gaita – pirmajā seta Serēna dominēja un uzvarēja ar 6:2. Kaut arī vienu reizi tika zaudēta sava serve, tomēr visu izteica uzbrukumā gūto punktu (winners) attiecība – 15:0... Otrajā setā rezultāts pieklājīgāks – 6:4, jo pie 5:3 Serēna nespēja izservēt maču, tomēr reālas izredzes uz panākumu Vozņacki nebija.

Līdz ar to amerikānietei, kura izlaida gandrīz pilnu sezonu savainojumu un veselības problēmu dēļ, šovakar būs iespēja tikt pie ceturtā „US Open” titula. Viņa uzvarējusi četras no sešām savstarpējām cīņām pret Stosuru, turklāt pēdējo Toronto turnīrā šogad ar 6:4, 6:2. Vai finālā būs intriga? To skaties svētdienas vakarā – 23:30 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2011 US Open Tennis...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-11 11:51, pirms 13 gadiem
njaa...runas par to ka Vozniacki nav pelnijusi ranga lideres godu turpinasies ar jaunu speeku

  +3 [+] [-]

, 2011-09-11 12:10, pirms 13 gadiem
timoty rakstīja: njaa...runas par to ka Vozniacki nav pelnijusi ranga lideres godu turpinasies ar jaunu speeku
Kas tur ko runāt. Bez lieliem panākumiem nāksies to tāpat atdot.

Sagadījies tā, ka nav dominances, katra no 10 kautko ņēmusi, ir daudz punktu, bet līdz pirmajai diemžēl pietrūkst. Tas pats vērojams USO. Tuvākās sekotājas jau sen kā atpūšas.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-11 13:32, pirms 13 gadiem
Ļoti ceru, ka finālā Stosurai izdosies apturēt Serēnu. Ļoti negribētos redzēt viņu atkal triumfējam. Stosurai tas būtu 1.GS, bet Viljamsai - n-tais. Cik var!

     [+] [-]

, 2011-09-11 13:35, pirms 13 gadiem
Karolīnai kārtējo reizi GS tituls iet garām...

     [+] [-]

, 2011-09-11 14:05, pirms 13 gadiem
Mana melnīte vislabākā!!! Kā man viņa patīk!!!

     [+] [-]

, 2011-09-11 14:23, pirms 13 gadiem
nicks rakstīja: Kas tur ko runāt. Bez lieliem panākumiem nāksies to tāpat atdot.

Sagadījies tā, ka nav dominances, katra no 10 kautko ņēmusi, ir daudz punktu, bet līdz pirmajai diemžēl pietrūkst. Tas pats vērojams USO. Tuvākās sekotājas jau sen kā atpūšas.
tur jau taa lieta ka Vozniacki neko no GS nav njemusi

     [+] [-]

, 2011-09-11 18:29, pirms 13 gadiem
timoty rakstīja: tur jau taa lieta ka Vozniacki neko no GS nav njemusi
Tas pats ka bija ar Safinu,neko neuzvareja,bet bija ranga lidere,bet reala ranga lidere ir Viljamsa un to vina pilniba apstiprina ar savu speli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja