Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pārsteidzošā RFS mājās uzņems "Gent", "Riga" dosies pēc revanša Maltā

Emils Ozerinskis

Pārsteidzošā RFS mājās uzņems "Gent", "Riga" dosies pēc revanša Maltā
Kevins Frīzenbihlers/Besars Halimi. Foto: Nora Krevņeva Baibakova/Zigismunds Zālmanis

Latvijas vadošie futbola klubi RFS un "Riga" šovakar aizvadīs atbildes spēles UEFA Konferences līgas trešajā kvalifikācijas kārtā. Latvijas futbola līdzjutējiem klātienē būs iespēja apmeklēt Virslīgas līdervienības cīņu pret beļģu "Gent", bet mājās palikušajiem Sportacentrs.com TV kanāls piedāvās trīskārtējās valsts čempiones cīņu pret Maltas vicečempioni.

RFS - "Gent"
# Pulksten 20:00 Daugavas stadionā Rīgā Latvijas čempionāta līdervienība RFS aizvadīs cīņu ar Beļģijas komandu "Gent", kas iepriekšējās divās sezonās spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Savukārt aizvadītās desmitgades vidū šis Beļģijas klubs spēlēja par Čempionu līgas grupu turnīrā, kur ne tikai piedalījās, bet pat aizcīnījās līdz turnīra Top-16 fāzei.

# RFS futbolisti komandu pirmajā spēlē pamatīgi šokēja Gentas komandas spēlētājus un līdzjutējus. Pateicoties žiglajam Emersonam, RFS spēles pirmajā pusstundā guva divus vārtus, izceļoties Darko Lemajičam un Tomašam Šimkovičam. Lieliski sākto spēli līdz uzvarošām beigām novest neizdevās, lai gan RFS bija pavisam tuvu trīs vārtu pārsvara panākšanai. Gentā spēle noslēdzās ar 2:2, kas pats par sevi Latvijas klubam ir lielisks rezultāts, taču mieles par izlaisto pārsvaru visnotaļ palika.

# "Gent" komanda operē ar Latvijas līmenim nesalīdzināmiem naudas resursiem. Šajā transfēru periodā vien beļģi veica divas iespaidīgas spēlētāju pārdošanas. Par 17 miljoniem eiro uz portugāļu "Benfica" tika pārdots ukraiņu uzbrucējs Romans Jaremčuks. Savukārt septiņus miljonus "Gent" nopelnīja par vācu balsta pussarga Niklasa Dorša pārdošanu uz Bundeslīgas komandu "Augsburg".

# Serbu uzbrucējs Darko Lemajičs vārtus guvis jau četros Konferences līgas kvalifikācijas turnīra mačos pēc kārtas, kopumā ar pieciem gūtiem vārtiem esot dalītā otrajā vietā turnīra labāko vārtu guvēju sarakstā. Tikmēr labāko asistētāju galvgalī ar piecām rezultatīvām piespēlēm atrodas Tomašs Šimkovičs.

# Šī jau ir sekmīgākā RFS Eirokausu kampaņa komandas vēsturē. Iepriekšējās divās sezonās Pārdaugavas komandai jau pirmajā kārtā izlozē iekrita ļoti spēcīgi pretinieki. Gan pret slovēņu Ļubļanas "Union Olimpia", gan pret serbu Belgradas "Partizan" rīdzinieki demonstrēja atzīstamu sniegumu, taču nolauzt varenos pretiniekus neizdevās. Nu Viktora Moroza komanda aizcīnījusies līdz kvalifikācijas trešajai kārtai. Lai tiktu tālāk nepieciešama uzvara pamatlaikā, pagarinājumā vai pēcspēles sitienu sērijā.

# Daugavas stadionā VIP sektorā biļešu cenas spēlei starp RFS un "Gent" sasniedz 40 eiro. Stadiona otrā stāva tribīnēs biļetes var iegādāties par 10 eiro, bet visdemokrātiskākā cena ir gala tribīnē, kur RFS cīņu pret "Gent" varēs vērot par pieciem eiro. Mača tiešraide no pulksten 20:00 būs vērojama LTV7.

"Hibernians" - "Riga"
# Lai gan nomināli Latvijas trīskārtējajai čempionei "Riga" pavēries viegls ceļš uz UEFA Konferences līgas grupu turnīru, taču realitātē Maltas vicečempione "Hibernians" izrādījies ciets rieksts. Tāpat kā Latvijas izlasei Maltas valstsvienība izrādījusies ļoti neērts pretinieks, tā arī Virslīgas čempionei "Hibernians" vārtus atvērt nav izdevies.

# Pirms nedēļas Daugavas stadionā "Riga" piedzīvoja izgāšanos, zaudējot Maltas komandai ar 0:1. Andra Riherta trenētā komanda pret maltiešiem spēlēja sasaistīti un nespēja attaisnot nominālo favorītu statusu, ļoti reti tiekot pie sitienu izdevībām, labāko no tām nerealizējot Ivanam Paurevičam.

# "Riga" komandai ir bijusi pieredze izlīst no ciešām situācijām Eirokausos. Pirms diviem gadiem rīdzinieki izsita gan poļu "Plast", gan somu HJK, aizcīnoties līdz Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtai, kur rīdzinieki lika pasvīst dāņu "Copenhagen". No šīm spēlēm gana daudz "Riga" spēlētāju palicis komandas sastāvā, tādēļ pieredzes uz Eiropas skatuves "Riga" futbolistiem ir krietni vairāk nekā "Hibernians", kas tālāk par otro kārtu bieži aizcīnīties nemēdz.

# 3 000 ietilpīgajā Maltas stadionā "Riga" spēli pret "Hibenians" uzsāks pulksten 21:00 pēc Latvijas laika. Latvijas čempionvienības spēles tiešraide būs vērojama Sportacentrs.com TV kanālā un ziņu portālā.

Konferences līgas kvalifikācijas 3. kārta

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Riga – Hibernians0:1
Gent – RFS2:2
1 2 61 komentārs

  +3 [+] [-]

, 2021-08-12 09:23, pirms 3 gadiem
Veiksmi abiem klubiem:-))) brīnums, ka LTV 7 RAADA machu. Rets gadiijums

  -3 [+] [-]

, 2021-08-12 09:40, pirms 3 gadiem
0:3
1:3

  +2 [+] [-]

, 2021-08-12 09:49, pirms 3 gadiem
Kas tā par jauno raksta dalīšanu ar heštegiem?
Jo autors nespēj savilkt random informāciju kopā vienā rakstā?

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 09:53, pirms 3 gadiem
Rfs jāspēlē drošāk kā 2.puslaiku Beļģijā. RFS ļoti veiksmīgi ir atraduši veidus, kā uzlauzt spēcīgu komandu aizsardzību. Un tā kā Beļģijas komandas neizceļas ar striktu spēli savu vārtu tuvumā, ļoti ticams, ka RFS izdosies gūt vismaz vienus vārtus. Tad ir jautājums, cik veiksmīgi izdosies aizsargāties. Pirmais uzdevums būs iespējami maz dot iespējas ātrās pārejās. Tieši pusātrajā pretuzbrukumā beļģi guva otros vārtus. Otrs uzdevums nepieļaut muļķīgas kļūdas un Cernauska droša spēle vārtos. Pirmajos ielaistajos vārtos Cernauskas varēja nospēlēt pārliecinošāk. Psiholoģiski Gent nav labākajā situācijā, neveiksmīgi sākot jauno sezonu. Ar disciplinētu spēli aizsardzībā un gūstot vārtus pirmajiem, Gent var arī salūzt.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 10:01, pirms 3 gadiem
Riga pašlaik ir tālu no vēlamās spēles. Un pirmkārt uzbrukumā, jo priekšējā līnijā nav spēlētāju, kas varētu izšķirt spēli. Leo pēc sava spēles stila ir vairāk uzbrūkošais pussargs, nevis uzbrucējs. Muritala nespēj pārslēgties citā līmenī. Mbombo nav pieteikts šai kārtai. Tad ir jācer uz kādu Soisolo meistarstiķi, veiksmi standartsituācijās. Pirmajā spēlē Hibernians nebija problēmu aizsargāties un grūti saprast, ko citādāku Riga varētu piedāvāt maltiešu aizsardzībai. Veiksme var nospīdēt un iekrist kāds s.. diņš, bet citādi variantu nav daudz

  -1 [+] [-]

, 2021-08-12 10:04, pirms 3 gadiem
Nu Rigai vajadzetu tikt talak, par RFS maz ceribu
P.S bet nu ideali butu ja abi tiktu, un atvestu kadu grandu uz Latviju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 10:07, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Kas tā par jauno raksta dalīšanu ar heštegiem?
Jo autors nespēj savilkt random informāciju kopā vienā rakstā?
jaa,es ari sito nesaprotu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-12 10:10, pirms 3 gadiem
Rio2016 rakstīja: Kauns un negods?
+ izsmiekls!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-12 10:33, pirms 3 gadiem
Rīgā jānotiek brīnumam ,lai RFS tiktu tālāk ,tomēr klubu spēletāju līmenis un finansialā rocība ir nesalīdzināma.
Rigai jāgūst ātri vārti ,ja nē ,tad ar katru minūti maltieši paliks sīkstāki un iesist būs arvien grūtāk ,jo īpaši skatoties uz Rigas uzbrukuma spēlētāju rezultivitāti!

p.s Neapskaužu skatītājus ,kam šādos laikapstakļos jāatrodas tribīnēs bez jumta ! Sveicieni federācijas darboņiem (gan veciem ,gan jauniem) ,vajadzētu izdzīt no VIP ložām lai pasež kopā ar līdzjūtējiem!

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 11:12, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: p.s Neapskaužu skatītājus ,kam šādos laikapstakļos jāatrodas tribīnēs bez jumta!
Tak vasara ārā. Es neko neteiktu, ja būtu novembris un sniegs.

     [+] [-]

, 2021-08-12 11:15, pirms 3 gadiem
mndvolk rakstīja: Tak vasara ārā. Es neko neteiktu, ja būtu novembris un sniegs.
Aizej lietus laikā pasēdi Daugavā ,nu bez dopinga nekādi ... A kāpēc nespēlē Skonto ,neatbilst kategorija?

  -2 [+] [-]

, 2021-08-12 11:15, pirms 3 gadiem
Jocīgi tas, ka neskatoties uz visu leģionāru armiju, mēs joprojām esam stabili otrie numuri pret beļģu klubu (beļģu līga tomēr nemaz tā nekotējas) un joprojām nespējam būt droši par rezultātu spēlē ar maltiešiem. Respektīvi, mūsu autsaideru statuss saglabājas gandrīz tāpat kā kad spēlētu savējie puikas.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 11:17, pirms 3 gadiem
mndvolk rakstīja: Jocīgi tas, ka neskatoties uz visu leģionāru armiju, mēs joprojām esam stabili otrie numuri pret beļģu klubu (beļģu līga tomēr nemaz tā nekotējas) un joprojām nespējam būt droši par rezultātu spēlē ar maltiešiem. Respektīvi, mūsu autsaideru statuss saglabājas gandrīz tāpat kā kad spēlētu savējie puikas.
Ieskaties klubu budžetos ,spēlētāju vērtībā,infrastruktūrā utt

     [+] [-]

, 2021-08-12 11:18, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Aizej lietus laikā pasēdi Daugavā ,nu bez dopinga nekādi ... A kāpēc nespēlē Skonto ,neatbilst kategorija?
Skaidrs, ka Daugava nemājīga (nav ko salīdzināt ar Skonto), bet ja esi fans un ir eirokausi... jeb tagad fani ir tikai tādi, kas atnāk vasaras siltākajā dienā atbalstīt?

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 11:25, pirms 3 gadiem
mndvolk rakstīja: Skaidrs, ka Daugava nemājīga (nav ko salīdzināt ar Skonto), bet ja esi fans un ir eirokausi... jeb tagad fani ir tikai tādi, kas atnāk vasaras siltākajā dienā atbalstīt?
Uz Valmieras spēli biju ,uz Rigas būšu ,ja tiks nakamajā kārtā ,aizietu uz Liepājas speli ja būtu Rīgā ...,bet RFS neuzrunā nu nekādīgi (Ļašenko,gaismas epopeja,punktu dalīšana pēc Ventspils izstāšanās utt) !
Jebkurā gadījumā vēlu veiksmi LV klubiem!

     [+] [-]

, 2021-08-12 11:28, pirms 3 gadiem
Protams, tas neko nenozīmē šīs spēles sakarā, taču interesanta ir Gent bilance pēdējās 11 Eirokausu spēlēs - 1 uzvara, 1 neizškirts, 9 zaudējumi.
Pagājušajā sezonā Gent zaudēja visas 6 Eiropas līgas grupu turnīra spēles - pret Hoffenheim, Crvena Zvezda un Liberecas Slovan.

     [+] [-]

, 2021-08-12 11:30, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Ieskaties klubu budžetos ,spēlētāju vērtībā,infrastruktūrā utt
Tās lietas es pārzinu labi. transfermarktu utt. protu atvērt. Man vienkārši tāds Soisalu vai Šimkovičs neliekas kā savējais puika, jo viņi tur visi ir tādi. Es varu savā apziņā asimilēt vienu vai divus ārzemniekus, bet mana apziņa atsakās adoptēt viņus visus uzreiz. Protams, man ir ekstrēmi nacionāls viedoklis par to, kādiem puikām būtu jābūt laukumā. Man nevajag nopirktus panākumus, jo tad tie diemžēl ir tieši adekvāti maciņa biezumam (kā jau teici). Man labāk patika tie laiki, kad Skonto varēja kapāties ar Barselonu, un mums laukumā bija deviņi vietējie džeki plus divi gruzīni. Nepieņemu stāstu, ka tagad nekas tāds nav iespējams, ka mēs esam nolemti mūžīgam tizlumam futbolā un ka tikai ievesti spēlētāji mums var dot kaut kādus rezultātus.

     [+] [-]

, 2021-08-12 11:42, pirms 3 gadiem
mndvolk rakstīja: Tās lietas es pārzinu labi. transfermarktu utt. protu atvērt. Man vienkārši tāds Soisalu vai Šimkovičs neliekas kā savējais puika, jo viņi tur visi ir tādi. Es varu savā apziņā asimilēt vienu vai divus ārzemniekus, bet mana apziņa atsakās adoptēt viņus visus uzreiz. Protams, man ir ekstrēmi nacionāls viedoklis par to, kādiem puikām būtu jābūt laukumā. Man nevajag nopirktus panākumus, jo tad tie diemžēl ir tieši adekvāti maciņa biezumam (kā jau teici). Man labāk patika tie laiki, kad Skonto varēja kapāties ar Barselonu, un mums laukumā bija deviņi vietējie džeki plus divi gruzīni. Nepieņemu stāstu, ka tagad nekas tāds nav iespējams, ka mēs esam nolemti mūžīgam tizlumam futbolā un ka tikai ievesti spēlētāji mums var dot kaut kādus rezultātus.
Tajā laikā mēs bijām 66 ,ja pareizi atceros ,FIFA rangā ,čaļi no virslīgas brauca uz labiem ārzemju klubiem ,kas arī bija viņu kvalitātes apliecinājums .
Tā paaudze beidz spēlēt un vis ...,LFF bija desmitgadi gulējusi uz lauriem . Šobrīd, lai klubs eksistētu ,ir variants ar leģionāriem piesaistīt līdzekļus un censties audzināt jaunos čaļus ,kas varbūt būs spējīgi mainīt situāciju.

  -3 [+] [-]

, 2021-08-12 11:46, pirms 3 gadiem
Īpašas intereses par šodienas rezultātiem nav. Iepirkti viduvēji leģionāri pret nedaudz labākiem Eiropas lielajā tirgū maz zināmiem ārzemniekiem. Ja arī Rigas klubi tiktu tālāk un Riga pat iekļūtu grupu turnīrā, īpašu pienesumu Latvijas futbolam tas nedotu.

  -2 [+] [-]

, 2021-08-12 11:49, pirms 3 gadiem
Jaunos čaļus 8+3 shēmā grūti izaudzināt. Par centu labākiem leģionāriem tiks dota priekšroka iepretim vietējam, kas fizioloģiski attīstās lēnāk

  -1 [+] [-]

, 2021-08-12 11:58, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Protams, tas neko nenozīmē šīs spēles sakarā, taču interesanta ir Gent bilance pēdējās 11 Eirokausu spēlēs - 1 uzvara, 1 neizškirts, 9 zaudējumi.
Pagājušajā sezonā Gent zaudēja visas 6 Eiropas līgas grupu turnīra spēles - pret Hoffenheim, Crvena Zvezda un Liberecas Slovan.
Tu ta runa itka zaudetu Lietuvisiem, Gibraltaram un Maltai

     [+] [-]

, 2021-08-12 11:58, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Jaunos čaļus 8+3 shēmā grūti izaudzināt. Par centu labākiem leģionāriem tiks dota priekšroka iepretim vietējam, kas fizioloģiski attīstās lēnāk
Nosauc spēlētaju kam pēc meistarības,potenciāla būtu jāspēlē kāda kluba sastāvā bet leģionāru limita deļ viņam netiek dota iespēja.

     [+] [-]

, 2021-08-12 12:00, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Nosauc spēlētaju kam pēc meistarības,potenciāla būtu jāspēlē kāda kluba sastāvā bet leģionāru limita deļ viņam netiek dota iespēja.
Regža, Varslavāns

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 12:00, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Īpašas intereses par šodienas rezultātiem nav. Iepirkti viduvēji leģionāri pret nedaudz labākiem Eiropas lielajā tirgū maz zināmiem ārzemniekiem. Ja arī Rigas klubi tiktu tālāk un Riga pat iekļūtu grupu turnīrā, īpašu pienesumu Latvijas futbolam tas nedotu.
Ka minimums ieguvums būu nauda ,kas ieinvestetos(kā piemēram Riga bazē ),kas ir infrastruktūra un kuru nekur aizvest nevar...

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 12:01, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Regža, Varslavāns
Iespējams ,bet tad jau pēc viņiem stāvētu rinda no eiropas klubiem...,kā tas bija ar Toberu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-12 13:40, pirms 3 gadiem
Par infrastruktūru jārūpējas primāri LFF

     [+] [-]

, 2021-08-12 16:37, pirms 3 gadiem
Labs sporta vakars.

19.00. Pļaviņš /točs
19.30. Basketbola izlase.
20.00. RFS
21.00. FC Riga

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 17:36, pirms 3 gadiem
Tikko Jānis Ikaunieks guva vārtus sava KuPS komandas labā un izvirzīja somus vadībā pret Astana izbraukumā 4:3

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 18:02, pirms 3 gadiem
KuPS uzvarēja!!!

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 18:06, pirms 3 gadiem
Kups šīs sezonas Konferences līgas viens no pārsteigumiem. Sagrāva armēņu Noah un izsita ukraiņu Vorsklu un tagad Astanu, kas iepriekš 5 gadus pēc kārtas bija spēlējusi grupu turnīros. Play off nopelnīja cīņu pret Bundeslīgas klubu Union Berlin. Super Jāni! Jaunā vidē Ikaunieks ir atvēries!
Slēpts komentārs: Kims Čenuns
1 2 61 komentārs