Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vai Del Potro pēc agrās padošanās Parīzē šodien Vimbldonā sīvāk pretosies Nadalam?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai Del Potro pēc agrās padošanās Parīzē šodien Vimbldonā sīvāk pretosies Nadalam?
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Vimbldonā pusfinālisti tiks noskaidroti vīriešu vienspēļu turnīrā. Eksčempioni Rodžers Federers, Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs ir lieli favorīti savos mačos, bet vislīdzvērtīgākā un tajā pašā laikā arī nesaistošā spēkošanās tiek gaidīta Džona Isnera un Miloša Raoniča duelī, kurā būs ļoti daudz servēšanas un maz no pārējā tenisa.

Rodžers Federers pirmajos četros mačos ne reizi netika nobreikots, atspēlējot visas četras breikbumbas. Visas bija vienā cīņā – 4. kārtas mačā pret Adrianu Mannarino. Šodien septiņkārtējam čempionam pretī stāsies tenisists, kuram ir lieliska serve, bet vāja spēle uzņemšanā un garajās izspēlēs.

Federers uzvarējis visos četros mačos un arī visos astoņos setos pret Kevinu Andersonu, turklāt Andersons nevienā no setiem nav spējis šveicieti aizvest uz taibreiku, kas Andersonam būtu lielākā cerība uzvarēt setā. Andersona lielākais sasniegums ir setā zaudēt ar 5:7, tam notiekot divas reizes. Federers tradicionāli labi tiek galā ar lielajiem servētājiem, tai skaitā arī Andersonu. Federers katrā no četriem mačiem pret Andersonu nobreikojis vismaz trīs reizes. Kopējais breiku skaits: 15, Andersonam tikai divi, kas gan nav ļāvuši uzvarēt kādā setā.

Huans Martins Del Potro pagājušajā mēnesī, ar Rafaelu Nadalu tiekoties "French Open" pusfinālā, padevās pēc neveiksmīgas 1. seta galotnes un cieta sagrāvi ar rezultātu 4:6, 1:6, 2:6. Uz māla tādi rezultāti pret Nadalu mēdz gadīties regulāri, bet uz zālāja argentīnietim ir daudz labākas izredzes. Tiesa, Del Potro spānim uz šī seguma zaudējis abos mačos – 2007. gadā "Queen's Club" turnīrā ar 4:6, 4:6 un 2011. gadā Vimbldonā ar 6:7(6), 6:3, 6:7(4), 4:6.

Del Potro šodien būtisks mīnuss ir neoptimāls kalendārs, jo viņam vienīgajam no ceturtdaļfinālu dalībniekiem jāspēlē trešo dienu pēc kārtas. Del Potro vakar pabeidza pirmdien iesākto maču pret Žilu Simonu. Lai arī vakar tika nospēlēts tikai viens sets ar taibreiku, standarta gatavošanās šodienas mačam viņam izpalika.

Novaks Džokovičs šodienas mačā pret Kei Nišikori dosies ar iespaidīgu 12 uzvaru sēriju pret Japānas tenisistu, kuram nav zaudējis kopš 2014. gada "US Open" pusfināla. Nišikori pirms šodienas mača centās sevi uzmundrināt, paužot, ka abiem būs pirmā tikšanās uz zālāja seguma, tādējādi atverot jaunu lappusi viņu savstarpējo maču vēsturē, taču aizmirsa, ka zālājs pašam ir neērtākai segums. Nišikori pirmoreiz Vimbldonā ticis līdz ceturtdaļfinālam.

Visnepievilcīgākais šodien būs Džona Isnera un Miloša Raoniča mačs, kas var būt saistošs tikai abu spēlētāju lielākajiem faniem un taibreiku cienītājiem. Isneram pret Raoniču ir 3-1 bilance. Amerikānis savu pārsvaru statistikā nenopietnā manierē skaidroja ar to, ka ir garāks (par 12 centimetriem). Abu savstarpējos mačos izspēlēti deviņi seti, no tiem septiņos bija taibreiks, kas ir visnepārsteidzošākā statistika tenisa vēsturē. Skaidrs, ka arī šodien tiek gaidīti taibreiki – vairāk par četriem gan nevar būt, jo tas "Grand Slam" turnīros iespējams tikai "US Open".

Kamēr Isneram pār Raoniču ir pārsvars savstarpēju maču vēsturē, Kanādas tenisistam ir pieredze uzvarēt "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, to izdarot trīs reizes, ieskaitot divas Vimbldonā (2014, 2016). Isneram šodien būs tikai otrais "Grand Slam" ceturtdaļfināls, pirmo viņš spēlēja un zaudēja 2011. gadā Ņujorkā pret Endiju Mareju.

Šodienas programma

LaiksSpēle
15:00Novaks Džokovičs – Kei Nišikori
Pēc tamRafaels Nadals – Huans Martins Del Potro
15:00Rodžers Federers – Kevins Andersons
Pēc tamDžons Isners – Milošs Raoničs

     [+] [-]

, 2018-07-11 10:44, pirms 6 gadiem
Nevis nepievilcīgākais bet gan haļavīgākais pāris. Nevienam tik tālu nevajadzēja tikt un tagad viens no abiem tiks vēl tālāk

     [+] [-]

, 2018-07-11 11:14, pirms 6 gadiem
Mani drusku pārsteidza, ka Nadals, izrādās, izmanto psihoterapeita pakalpojumus. Nodomāju - jopcik, kam tas ar viņa čempiona mentalitāti?! Taču, iespējams, tā ir [neatņemama] lielā sporta sastāvdaļa ...

     [+] [-]

, 2018-07-11 12:28, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Mani drusku pārsteidza, ka Nadals, izrādās, izmanto psihoterapeita pakalpojumus. Nodomāju - jopcik, kam tas ar viņa čempiona mentalitāti?! Taču, iespējams, tā ir [neatņemama] lielā sporta sastāvdaļa ...
Var jau būt, ka tāpēc tieši arī ir tā čempiona mentalitāte, jo vari galvu sakārtot pie profesionāļa un visus tarakānus izdzenāt.