Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Grīns: "Neesmu sajūsmā par nosēdināšanu svarīgā brīdī, taču jāpieņem trenera izvēle"

Agris Suveizda

Grīns: "Neesmu sajūsmā par nosēdināšanu svarīgā brīdī, taču jāpieņem trenera izvēle"
Dreimonds Grīns un Stīvs Kers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Goldensteitas "Warriors" izdevās izbraukumā uzveikt Bostonas "Celtics" un Nacionālās basketbola asociācijas finālsērijā atjaunot līdzsvaru (2-2). Ar 43 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Stefens Karijs, 17 punktus un 16 atlēkušās bumbas pievienoja Endrjū Viginss, bet tikai divus punktus guva Dreimonds Grīns, kurš ceturtajā ceturksnī svarīgā posmā tika nosēdināts uz rezervistu soliņa.

"Saprotams, ka neesmu sajūsmināts, ja mani septiņas minūtes līdz spēles, kurā obligāti jāuzvar, beigām nomaina. Netaisos izlikties, it kā būtu par to priecīgs, - gribu spēlēt. Tomēr tāds ir trenera lēmums, un tas ir jāpieņem. Man vajadzēja saglabāt koncentrēšanos uz spēli un būt gatavam, kad vien mani sūtītu atpakaļ laukumā," pauda Grīns, kurš septiņarpus minūtes līdz beigām tika nomainīts pie rezultāta 86:90, laukumā atgriezās četras minūtes vēlāk pie 97:94 un vēl vairākkārt tika nomainīts atkarībā no spēles vajadzības. Tomēr arī Grīns galotnē deva savu artavu, piedaloties vairākās būtiskās epizodēs.

"Aptuveni 7:40 līdz beigām nomainījām viņu pret Lūniju, kāds arī bija mūsu plāns, bet gan Lūnijs, gan Pūls spēlēja tik labi, ka uzticējāmies tam sastāvam," skaidroja galvenais treneris Stīvs Kers. "Grīns ir cīnītājs, piedalījās ļoti būtiskās epizodēs un pabeidza spēli ar četrām pārtvertām bumbām, astoņām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām."

Grīns realizēja tikai vienu no septiņiem metieniem un šajā sērijā bijis mazrezultatīvs – 0/9 no tālienes, 6/17 divpunktu metienos, 5/10 soda metienos un punktu mazāk nekā piezīmju (17 pret 18). Sērijā viņam vidēji ir 4,3 punkti, 7,3 atlēkušās bumbas, 5,8 rezultatīvas piespēles. "Šajā sērijā viņam punktu gūšana nāk smagi Bostonas auguma parametru un atlētiskuma dēļ, taču viņš tik un tā ārkārtīgi ietekmē spēli. Un viņš zina, ka mēs darīsim visu, kas vajadzīgs, lai uzvarētu," Kers turpināja.

Bostonas "Celtics" rezultatīvākais vīrs, protams, bija Džeisons Teitums, tomēr viņš samierinājās ar 23 punktiem un 8/23 no spēles (kā arī 11 atlēkušajām bumbām, sešām rezultatīvām piespēlēm, trim bloķētiem metieniem un sešām kļūdām). "Goldensteita ir pelnījusi uzslavas – tā ir lieliska komanda ar spēles plānu. Tomēr šis zaudējums bija manis dēļ – man jāspēlē labāk. Zinu, ka varu spēli ietekmēt arī citos veidos, tomēr man ir jābūt efektīvākam, jāmet labāk, labāk jānoslēdz uzbrukumi groza tuvumā. Uzņemos atbildību."

NBA fināls

Komandas1.sp.2.sp.3.sp.4.sp.5.sp.6.sp.7.sp.Sērijā
[3.R.]Warriors – [2.A.]Celtics108:120107:88100:116107:9714.06.17.06.20.06.*2-2

''*'' - ja nepieciešams

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...