Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertumeu vienbalsīgi atstādina no Eirolīgas valdes, paliks vadītāja amatā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bertumeu vienbalsīgi atstādina no Eirolīgas valdes, paliks vadītāja amatā
Žordi Bertumeu. Foto: 15min/Scanpix

Itāliešu žurnālists Emiliano Karkija ziņo, ka no ULEB Eirolīgas valdes atstādināts Žordi Bertumeu, kurš Eirolīgā ieņēma augstus amatus kopš 2000. gada. 11 kapitāldaļu turētāju balsojums šajā jautājumā bijis vienbalsīgs, Bertumeu turpinot pildīt vien vadītāja pienākumus.

Eirolīgas organizācijas struktūras virsotnē ilgus gadus atradies 62 gadus vecais Žordi Bertumeu, kurš Eirolīgā augstus amatus ieņem jau kopš 2000. gada. Pirms tam viņš no 1982. līdz 2000. gadam strādāja Spānijas ACB līgā, būdams gan ģenerālsekretāra, gan vēlāk arī viceprezidenta amatā. Aprīļa vidū tika ziņots par slēptu septiņu klubu tikšanos, kurā apspriestas bažas par līgas finansiālajiem un vadības jautājumiem.

Šodien tiek ziņots, ka Žordi Bertumeu laiks kā vienam no svarīgākajiem Eirolīgas cilvēkiem ir beidzies, tiekot izslēgtam no valdes. Par to nobalsoja vienbalsīgā balsojumā, visiem 11 kapitāldaļu turētājiem atbalstot šo priekšlikumu. Bertumeu paliks vadītāja amatā, taču ar maznozīmīgiem pienākumiem.

ULEB Eirolīga ir Eiropas prestižākais basketbola turnīrs, kurā piedalās 16 komandas. Pamazām tas kļūst par slēgta tipa turnīru, kurā visas komandas sev nodrošinājušas ilgtermiņa licences, kopīgi sadalot arī TV un citus ģenerētos ienākumus. 2020./2021. gada sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas ''Anadolu Efes'', kura finālā pārspēja Rolanda Šmita pārstāvēto ''Barcelona''.

     [+] [-]

, 2021-06-12 09:19, pirms 3 gadiem
Baigi līdzīgs šim komiķim
https://youtu.be/FwPr5H-wjAA