Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Bahs piedraud ar svarcelšanas izslēgšanu no olimpiskajām spēlēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bahs piedraud ar svarcelšanas izslēgšanu no olimpiskajām spēlēm
Tomass Bahs. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs atklāj, ka svarcelšana var zaudēt vietu olimpiskajās spēlēs.

Kā jau ziņots, atklāts milzīgs skandāls svarcelšanā: liela apjoma korupcija un 40 noklusēti dopinga gadījumi.

Pagājušās nedēļas neatkarīgā ziņojumā tika teikts, ka gadu desmitiem Starptautiskajā svarcelšanas federācijā (IWF) notikusi korupcija, ko organizēja bijušais autokrātiskais prezidents Tamass Ajans, kurš tagad noliedz, ka būtu pieņēmis skaidru naudu par dopinga gadījumu piesegšanu.

"Mēs esam ļoti nobažījušies un šokēti par šo ziņojumu un darbību loku, kas minētajā ziņojumā atspoguļojas attiecībā uz antidopingu un pārvaldību," atzīst Tomass Bahs.

Daudzie dopinga gadījumi jau iepriekš sašķobīja svarcelšanas pozīcijas saistībā ar olimpiskajām spēlēm, šajā sakarā situāciju izdevās stabilizēt, taču minētās vēstures dēļ tagadējais trieciens ir ļoti smags. "Ņemot vērā IWF uzraudzības komisijas atklājumu rezultātus, mēs paturam tiesības uz ļoti tālejošiem pasākumiem, ieskaitot jautājuma izskatīšanu svarcelšanas atrašanos olimpisko spēļu programmā," atklāj SOK prezidents.

"Tagad varam teikt, ka mēs pilnībā atbalstīsim jauno IWF vadību šīs organizācijas pārvaldības reformēšanā, kā arī centienos padarīt antidopinga sistēmu pilnīgi neatkarīgu no federācijas."

Izmantotie resursi:
reuters.com

  +1 [+] [-]

, 2020-06-11 17:56, pirms 4 gadiem
Neviens sportists šajā sporta veidā nav tīrs

     [+] [-]

, 2020-06-12 01:23, pirms 4 gadiem
Tīrie sportisti piedalās ,teiksim, pierīgas amatieru krosa skriešanas sacensībās, viss pārējais ....