Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Morents labā ceļgala kaula sasituma dēļ nespēlēs arī piektajā spēlē pret ''Warriors''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Morents labā ceļgala kaula sasituma dēļ nespēlēs arī piektajā spēlē pret ''Warriors''
Džā Morents pret Džordanu Pūlu un Endrjū Viginsu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Memfisas ''Grizzlies'' līderis Džā Morents sērijas trešajā spēlē pret Goldensteitas ''Warriors'' iedzīvojies labā ceļgala kaula sasitumā, kas liegs kluba līderim doties laukumā arī sērijas piektajā spēlē naktī uz ceturtdienu. Nav izslēgts, ka spēlētāja sezona līdz ar savainojumu ir beigusies.

Visdrīzāk izslēgšanas spēles un arī sezona beigusies Memfisas ''Grizzlies'' līderiem Džā Morentam, kurš Rietumu konferences pusfināla sērijas trešajā spēlē iedzīvojās savainojumā. Ceturtā ceturkšņa vidū "Warriors" aizsargi Džordans Pūls un Endrjū Viginss pie centra līnijas aktīvi spēlēja pret ''Grizzlies'' līderi. Viginsam tika fiksēta piezīme, bet Pūls vispirms Morenta ceļgalā trāpīja ar savu ceļgalu, bet pēc tam pretinieka ceļgalu parāva arī ar roku.

Padziļinātajās pārbaudes noskaidrots, ka Morentam ir labā ceļgala kaula sasitums, kas pilnīgi noteikti neļaus Memfisas vadošajam spēlētajam doties laukumā sērijas piektajā mačā jau šajā naktī. Izbraukumā ''Grizzlies'' centīsies pagarināt sēriju, jo šobrīd atrodas iedzinējos ar 1-3. Klubs pavēstījis, ka Morents veiks pilnu atveseļošanās kursu pirms atgriezīsies laukumā.

Memfisa uzskata, ka tieši epizode ceturtās ceturtdaļas vidū trešajā mačā bijusi vainojama Morenta savainojumā. NBA, izskatot epizodi, neuzskatīja par vajadzīgu piespriest papildus soda mērus Pūlam, kurš aizvada produktīvāko sezonu savā basketbolista karjerā. Lai arī ''Grizzlies'' šajā sezonā uzvarējusi 20 no 25 spēlēm bez Morenta, sērijas ceturtajā mačā pret ''Warriors'' tai pietrūka sava līdera punkti galotnē (98:101).

Līdzīgu savainojumu šīs sezonas laikā guva Kristaps Porziņģis, kurš izlaida aptuveni pusotru mēnesi. Izslēgšanas spēļu deviņos mačos Morents vidēji laukumā pavadītajās 37.6 minūtēs guva 27.1 punktu, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas zem groziem un atdeva 9.8 rezultatīvās piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2022-05-11 10:02, pirms 2 gadiem
Principā tagad kādam būtu jāsavaino Karijs.

     [+] [-]

, 2022-05-11 10:08, pirms 2 gadiem
Tātad Pūls īsti viņu nav savainojis,jo tādā veidā tiešām bone bruise nevar dabūt

     [+] [-]

, 2022-05-11 14:30, pirms 2 gadiem
Joker777 rakstīja: Principā tagad kādam būtu jāsavaino Karijs.
Gsw spēlē bez final mvp un Peitona, domāju, ka ir līdzsvars!