Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Početino varētu pamest "Hotspur", vēlas zināt skaidrus kluba plānus

Andrejs Siliņš

Početino varētu pamest "Hotspur", vēlas zināt skaidrus kluba plānus
Maurisio Početino. Foto: PA Wire / Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba "Tottenham Hotspur" galvenais treneris Maurisio Početino pirms pēdējās kārtas vietējā čempionātā norādījis, ka vasarā plāno veikt pārrunas ar klubu par darba turpināšanu pašreizējos apstākļos.

Početino par "Spurs" treneri kļuva 2014. gada vasarā, bet pagājušogad parakstīja jaunu piecu gadu līgumu, kas beigsies tikai 2023. gada vasarā. Tomēr argentīniešu speciālists plāno veikt pārrunas par savu atrašanos Londonas klubā, jo licis noprast, ka labprāt atgrieztos savā dzimtenē gadījumā, ja "Spurs" izdosies triumfēt UEFA Čempionu līgā.

"Neesmu gatavs sākt jaunu nodaļu bez plāna, bez skaidras un pārredzamas idejas," sacīja Početino. "Zinu ļoti labi to, kā šis bizness strādā. Saprotam, ka mums jārīkojas citādāk, bet runa nav par naudas lielāku vai mazāku tērēšanu. Ja gribam cīnīties par Čempionu līgas finālu katru sezonu, mums nepieciešams plāns. Tas varētu būt citādāks, nekā tas, kas noticis pēdējos piecus gadus."

Početino vadībā "Tottenham Hotspur" kļuvusi par stabilu Premjerlīgas četrinieka komandu, taču, atšķirībā no citiem augšgala klubiem, spēlētāju iegādei tērējusi nesalīdzināmi mazākas summas. Pēdējo reizi jaunu spēlētāju klubs iegādājās pirms vairāk nekā gada - 2018. gada 31. janvārī, kad iegādājās Lukasu Mouru.

"Būtu ļoti naivi domāt, ka, turpinot strādāt tā, kā to esam šajā laikā darījuši, mēs katru sezonu varēsim cīnīties par Čempionu līgas finālu vai Premjerlīgas četrinieku, kur jāsacenšas ar tādām komandām kā "Liverpool", "Manchester City" un "Manchester United"," turpināja Početino. "Ja man uzliek tādus mērķus kā šiem klubiem, tad man arī jāsaņem piemēroti apstākļi, lai mērķus sasniegtu."

"Hotspur" šobrīd Premjerlīgā ieņem ceturto vietu, par trim punktiem apsteidzot "Arsenal", bet par vienu atpaliekot no trešajā vietā esošās "Chelsea". Savukārt UEFA Čempionu līgas finālu "Spurs" aizvadīs 1. jūnijā, Madridē mēģinot pārspēt "Liverpool".

Izmantotie resursi:
BBC