Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Sējējs pirms OHL "play-off": "Mums pietrūkst stabilitātes"

Sējējs pirms OHL "play-off": "Mums pietrūkst stabilitātes"
Normunds Sejējs. Foto: K "Liepāja"

Tuvojoties "Optibet" Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīram, "Liepājas" galvenais treneris Normunds Sējējs sarunā ar portālu Sportacentrs.com norāda, ka viņa vadītajai komandai pietrūkst stabilitātes. "Vienu spēli nospēlējam ļoti labi, bet pēc tam dažās pilnīgi izgāžamies."

OHL regulārais čempionāts tuvojas izskaņai, bet pirmo vietu tajā jau nodrošinājusi Arta Ābola vadītā "Zemgale/LLU", kamēr otrā būs "Olimp/Venta 2002". Savukārt trešo vietu atlikušajos mačos sadalīs "Liepāja" un "Mogo/LSPA".

Šonedēļ "Liepāja" atbrīvojās no sava ilggadējā uzbrucēja Bruno Zabja un aizsarga Mārtiņa Freimaņa, kuri neesot demonstrējuši gaidīto sniegumu. Sējējs nenoliedz, ka šobrīd liepājniekiem ir robi aizsardzībā, kur ir vairāki traumētie, tāpēc regulārās sezonas izskaņā vairāk iespējas saņems gados jaunie hokejisti.

"Ar sasniegto neviens samierināties netaisās. Mums mērķi ir paši augstākie," ambīcijas neslēpj Sējējs. "Mums pietrūkst stabilitātes. Vienu spēli nospēlējam ļoti labi, bet dažās pilnīgi izgāžamies. Nav vienmērības. Komandas vērtē pēc tā, cik stabilu sniegumu demonstrē. Mums iet kā pa viļņiem."

"Liepāja" šobrīd ir favorīte cīņā par trešo vietu kopvērtējumā, kas komandai nodrošinās pusfināla tikšanos ar "Olimp/Venta 2002". Sējējs gan atzīmē, ka potenciālie pretinieki izslēgšanas turnīrā šobrīd netiekot šķiroti.

"Izslēgšanas turnīrā pretiniekus neizvēlies. Kas trāpās – tas trāpās. Pat nezinu, ar kuru būtu labāk spēlēt. Pēdējos mačos ar "Zemgali/LLU" spēlējām pat labāk nekā iepriekšējos pret "Olimp". Tāpēc pateikt, ar kuru labāk, ir grūti. Katra spēle ir atšķirīga," uzsver Sējējs. "Mūsu mīnuss pret "Zemgali/LLU" ir īsāks sastāvs. Viņiem ir pietiekami garš soliņš un tur ir samērā jauni spēlētāji. Sērijas ilgst līdz četrām uzvarām, un jauni spēlētāji ātrāk atjaunojas un gatavi cīņai."

"Savukārt "Olimp" ir ļoti daudz pieredzējušu un labu spēlētāju, taču ne tie paši jaunākie. Viņi tik ātri neatjaunojas. Viņiem, pieņemsim, uz kādu trešo sērijas spēli varētu jau pietrūkt benzīna. Tas mums būtu pluss, ja būtu jāspēlē pret "Olimp", tomēr ar viņiem nesen spēlējām divus mačus pēc kārtas – viņi i’ labi kustējās, ‘i labi kontrolēja ripu. Mums bija diezgan lielas problēmas," Sējējs nenoliedz, ka jau tagad liepājnieki domājot par izslēgšanas turnīru, kaut arī vēl jāaizvada pēdējie mači regulārajā turnīrā.

Sējējam šī sezona ir atgriešanās Latvijas hokejā, bet iepriekšējos gadus viņš kā ģenerālmenedžeris strādāja Taškentas "Humo" klubā. Covid-19 pandēmijas dēļ tas šobrīd savā darbībā ir iepauzējis. Sējējs atklāj, ka pirms atgriešanās Latvijas čempionātā, prasījis padomu arī Ābolam, jo pēdējos gados viņš pašmāju hokejā bijis iesaistīts vairāk.

"Ar Ābola vārdiem: nekas jau nemainās, tikai izpildītāji ir nedaudz vājāki nekā Kontinentālajā hokeja līgā. Līdz ar to arī prasības nevar piemērot tik augstas un pašam ir jānolaižas nedaudz lejā. Un jācenšas hokejistu trūkumus kompensēt – pavilkt uz augšu to, kas viņiem nesanāk. Kopumā nekas ļoti atšķirīgs nav, atšķiras tikai ātrumi un izpildītāji. Tas pats hokejs jau vien ir," nosaka Sejējs.

Komunikācija ar Taškentas klubu viņam ir regulāra. Vēl šonedēļ bijusi sazvanīšanās, un tuvākajā divās nedēļās jābūt lielākai skaidrībai par "Humo" nākotni. Sējējs tur labprāt atgrieztos. "Vienmēr esmu teicis, ka man Taškentā patika, tur bija ļoti interesanti. Jauns klubs, notiek attīstība. Marta beigās nodos vēl vienu hokeja halli. Ja jau tur tiek būvētas halles, hokejs arī noteikti attīstīsies. Būt tam visam klāt ir interesanti. Kontaktus uzturam, bet, kā būs, grūti spriest. Tagad Latvijā sāksies "play-off", gatavojamies tam.”

Šodien "Liepāja" otro reizi divās dienās uzņems līderi "Zemgale/LLU", cīņu tiešraidē pulksten 15:00 pārraidīs Sportacentrs.com TV kanāls. Trešdien liepājnieki uzvarēja ar 1:0.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-11 12:02, pirms 3 gadiem
3.rezultatīvākais spēlētājs komandā nerāda sniegumu kādu vēlētos un izmet ārā,wtf?Vācies tik prom no Liepājas uz savu Taškentu paSējēj,nauda nesmird..!

     [+] [-]

, 2021-03-11 12:14, pirms 3 gadiem
Te jau visiem interesēja tikai viens jautājums, šai rakstā ir vnk tukšrunāšana par to ko visi jau zin

Ok, dīvaini gan liekas, ka šis vēl par kaut kādu Taškentu spriedelē, nāk PO, korekti būtu atbildēt ka šobrīd domā tik par HKL.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-11 12:17, pirms 3 gadiem
Poikān nu nahren nevarēji sīkāk pajautāt kas tur vējpilsētā īsti noticis?

  +1 [+] [-]

, 2021-03-11 12:30, pirms 3 gadiem
Ļoti dīvaini atlaist uzbrukuma un aizsardzības līderus.Pie tam pirms play off ,kur viņu pieredze pat ļoti noderētu.

     [+] [-]

, 2021-03-11 12:56, pirms 3 gadiem
Šaj komandai paSējēja vadībā nav nekāda spēles zīmējuma,vairākums tagad ir 0,sezonas sākumā Pujata vadībā tas darbojās,tehniskie spēlētāji spēlē kā sasieti,neviena maiņa nedarbojas,kā tas bija līdz paSējēja ierašanās brīdim,viņš te kaut ko par stabilitāti murgo,šaj komandai stabilitāte ir līdz brīdim ,cik atļauj pretinieks.

     [+] [-]

, 2021-03-11 13:04, pirms 3 gadiem
tas jaunais egle tad ir vai nav?

     [+] [-]

, 2021-03-11 13:08, pirms 3 gadiem
sējēj, tu neesi treneris nekad bijis un nebūsi.

     [+] [-]

, 2021-03-11 13:25, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: tas jaunais egle tad ir vai nav?
Nav.

     [+] [-]

, 2021-03-11 14:14, pirms 3 gadiem
Intervija ar atlaistajiem un kluba vadību būtu interesanta!!