Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Laionss: "Bagatskis saskatīja manī to, ko neredzēja citi treneri"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laionss: "Bagatskis saskatīja manī to, ko neredzēja citi treneri"
Ainars Bagatskis preses konferencē pēc iekļūšanas Eirokausa ceturtdaļfinālā
Foto: budivelnyk.ua

"Atbildes spēle Kijevā dod ļoti lielas priekšrocības. Ja skatāmies uz "Spartak" un tā skaitļiem, redzam, ka izbraukumos viņiem neiet pārāk labi, savukārt mēs mājās spēlējam ļoti labi. Mums ir labas izredzes uzvarēt. Savu fanu priekšā, pie saviem groziem jūtamies ļoti komfortabli," divas dienas pirms Eiropas kausa ceturtdaļfināla otrās spēles pret Sanktpēterburgu teica Kijevas basketbola kluba "Budivelnik" spēka uzbrucējs Leo Laionss.

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Ņevas krastos Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina un Riharda Kuksika pārstāvētā “Budivelnik” komanda zaudēja ar 11 punktu starpību. Lai kvalificētos pusfinālam, kijeviešiem atbildes cīņā būs nepieciešama uzvara ar 12 punktu pārsvaru.

Laionss domā, ka starpību iespējams atspēlēt. “Sanktpēterburgā izturējāmies pret spēli, it kā tas būtu pirmais puslaiks no 80 minūšu cīņas. Nevaram uztraukties par neko citu, tikai uzvaru. Jānospēlē tik labi, cik iespējams. Ja to izdarīsim, mums būs iespēja tik tālāk.”

Amerikāņu spēka uzbrucējs Sanktpēterburgā guva 21 punktu un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Vidēji Eiropas kausa spēlēs Laionss savācis 15,2 punktus un 7,8 bumbas, pēdējā rādītājā ieņemot trešo vietu turnīrā. Agrāk viņš spēlēja Izraēlas klubos “Hapoel Migdal Jerusalem” un “Hapoel Gilbao Galil”, taču Kijevas komandā viņš jūtas vislabāk.

“Domāju, ka šī ir mana labākā sezona. Jūtu, ka treneris saskatījis manī to, ko neredzēja citi treneri. Jeruzalemē un Galilā man nebija tik daudz iespēju. Bagatskis daudz uzticas, atļauj iziet laukumā un spēlēt. Tas uzlabojis manus rādītājus, turklāt varu parādīt savu labāko sniegumu. Agrāk treneri man nedeva iespēju. Centās piespiest darīt lietas, kurās nebiju sevišķi labs. Bagatskis saprot, kā spēlēju un tāpēc jūs laukumā redzat labāku Leo. Basketbola ziņā Ukrainā jūtos tiešām labi. Cilvēki šeit basketbolu uztver nopietnāk.”

Ja “Budivelnik” divu spēļu summā pārspēs Sanktpēterburgas klubu, tā kļūs par pirmo Ukrainas komandu, kas iekļuvusi Eiropas kausa pusfinālā. Jānis Strēlnieks "Spartak" sastāvā pērn iekļuva "Četru Finālā", kur ierindojās ceturtajā vietā.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-11 15:18, pirms 11 gadiem
valteram atkal gan jau tas nepatiks ...