Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL līdere "Predators" pārspēj "Lightning", Dalasai divi vārti mazākumā

Rolands Eliņš

NHL līdere "Predators" pārspēj "Lightning", Dalasai divi vārti mazākumā
Andrejs Vasiļevskis "izvelk" Maika Ribeiro mesto ripu
Foto: AP/Scanpix

Dalasas "Stars" Nacionālajā hokeja līgā ar 5:3 viesos pārspēja Bostonas "Bruins", turklāt divus vārtus guva mazākumā, savukārt Monreālas "Canadiens", lai arī 52 minūtes atradās iedzinējos, spēja papildlaikā izraut uzvaru pār Filadelfijas "Flyers" (2:1).

Kamēr AHL neveiksmīgu spēli aizvadīja Sirakjūzas "Crunch" ar Kristeru Gudļevski sastāvā, krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis turpina attaisnot uz sevi liktās "Lightning" vadības cerības. Šonakt viņš stājās vārtos pret līgas līderi Nešvilas "Predators" un atvairīja 29 no 32 metieniem, tiekot atzīts par spēles trešo zvaigzni. Pirmajā periodā Vasiļevskis, kurš sezonas pirmo pusi pavadīja "Crunch", arī izcēlās ar iespaidīgu Maika Ribeiro sarūgtināšanu, kad slaidā špagatā ar pēdu paspēja atvairīt jau tukšos vārtos mestu ripu.

"Lightning" trešajā periodā spēja atspēlēties no 0:2 un panākt papildlaiku, taču tajā Džeimss Nīls ātrajā uzbrukumā tomēr pārsteidza Vasiļevski un izmeta ripu starp viņa kājsargiem (3:2). "Predators" līdz ar to nedaudz nostiprinājās NHL kopvērtējuma galvgalī (78 punkti) un tuvāko sekotāju "Ducks", kurai par spēli vairāk, apsteidz par trim punktiem. "Lightning" savukārt ir 74 punkti pirmā vieta Atlantijas okeāna divīzijā, tiesa, otrajā vietā esošajai "Canadiens" trīs spēles rezervē.

"Canadiens" šonakt uzņēma "Flyers" un jau pirmajā minūtē nokļuva iedzinējos, kad iekrita pretuzbrukumā un ļoti precīzu metienu no aizsarga aizsega raidīja Mets Rīds. Monreāla mača gaitā gan uzbruka daudz vairāk (metienu attiecība 41:24), taču izlīdzinājumu panāca tikai 53. minūtē, kad izcēlās Tomāšs Plekanecs, bet papildlaikā uzvaru izrāva Davis Dešarnē.

Anaheimas "Ducks" cieta sakāvi Floridā (2:6), kurā ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Žonatans Iberdo, bet "Ducks" vārtsargs Iļja Brizgalovs no pirmajiem astoņiem metieniem atvairīja tikai piecus un tika nomainīts. Savukārt Bostonas "Bruins" vairākums piedzīvoja nepatīkamus mirkļus pret Dalasas "Stars". Ne tikai netika izmantota neviena no trim vairākuma iespējām, bet arī divi ielaisti vārti. Spēles astotajā minūtē mazākumā viens pret vārtiem izlauzās Vernons Fidlers, bet 34. minūtē uzvaras vārtus guva Trevors Deilijs. "Bruins" hokejisti visai acīmredzami gaidīja, kad Deilijs iemetīs ripu viņu zonā, kā tas mazākumā pierasts, taču 31 gadu vecais kanādietis, nesastapis nopietnu pretestību, ieslidoja pretinieku zonā, uzmeta pa vārtiem un pirmais arī paspēja pie atlēkušās ripas, panākot 4:3, bet spēle noslēdzās ar 5:3.

Vasiļevskis glābj "Lightning" no vārtu zaudējuma

Deilijs mazākumā nokaunina "Bruins" aizsardzību

NHL spēļu rezultāti, 11.februāris

KomandasRez.
Bruins-Stars3:5
Senators-Sabres2:1
Islanders-Oilers3:2
Panthers-Ducks6:2
Canadiens-Flyers2:1 P
Maple Leafs-Rangers4:5
Predators-Lightning3:2 P
Blues-Coyotes2:1
Jets-Wild2:1 P

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

     [+] [-]

, 2015-02-11 09:26, pirms 9 gadiem
Smuki izručija

  +1 [+] [-]

, 2015-02-11 10:34, pirms 9 gadiem
Šitais labi skan:
"savukārt Monreālas "Canadiens", lai arī 52 minūtes atradās mazākumā, spēja papildlaikā izraut uzvaru pār Filadelfijas "Flyers" (2:1)"