Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

LSPA viesos pārspēj ''Latgolu''

Kristaps Desmitnieks

LSPA viesos pārspēj ''Latgolu''
Andis Ērmanis
Foto: Renārs Buivids

Šodien Latvijas handbola Virslīgas čempionātā vīriešiem tika aizvadīta viena spēle, kurā pērnās sezonas čempione LSPA ar 33:25 (15:9) izbraukumā pārspēja vietējo ''Latgolu''.

Vienīgajā šodienas Virslīgas spēlē Latvijas čempionvienība LSPA viesojās Ludzā, lai aizvadītu otrā apļa maču cīņā par 1.-5. vietu ar vietējo ''Latgolu''. Arī čempionāta pirmā posma spēlē abas vienības spēkiem mērojās Ludzas pilsētā, toreiz noritēja ļoti saspringta cīņa, kurā uzvarētājs tā arī netika noskaidrots - 30:30. Tā bija vienīgā spēle, kurā LSPA neizcīnīja uzvaru.

Otrajā aplī dažādu iemeslu dēļ, galvenokārt jau savainojumu rezultātā (arī šodien uz Ludzu rīdzinieki devās desmit vīru sastāvā), LSPA nespēj demonstrēt to labāko sniegumu, un, atceroties abu komandu iepriekšējo dueli, bija gaidāma aizraujoša spēle. Mača sākums aizritēja līdzīgā cīņā, taču neliels pārsvars piederēja viesiem. Pirmā puslaika otrajā pusē LSPA veica izrāvienu un, ejot pārtraukumā, atradās vadībā ar +6, rezultāts - 15:9. Turpinājumā sešu vārtu starpība arī bija tā distance, kas šķīra abas vienības. Ludzānieši nespēja vērst spēli sev par labu, turklāt mačā pēdējo desmit minūšu laikā viesi vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, līdz ar to izcīnot uzvaru ar 33:25.

LSPA komandā septiņi precīzi metieni Edgara Vadzīša kontā, sešus vārtus guva Lauris Rūtiņš. Tikmēr mājinieku rindās ar astoņiem vārtu guvumiem atzīmējās Vitālijs Borisenko, bet seši rezultatīvi metieni Kasparam Lisovskim.

Latvijas čempionāts.
11. februāris.
SK Latgols – LSPA 25:33 (9:15)

Latgols: V. Borisenko 8/2, Lisovskis 6, Pegasovs 3, Dalibo, Drobots un Rancāns 2, Matvejenko un Strazds 1.
LSPA: Vadzītis 7, Rūtiņš 6/1, Leja 5, Ērmanis 5/2, Blome 4, Arājs 3, Šteinbergs 2, Eglītis 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija

  +1 [+] [-]

, 2012-02-15 17:47, pirms 12 gadiem
Spēle Latgols izpildījumā nebija no tām labākajām. Iespējams, tāpēc, ka sākās 17:00 nevis kā ierasts 13:00. Skatītāji kā vienmēr līmenī.