Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Pārgauja" Kocēnos mājas mačā uzņems "Rubeni"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Pārgauja" Kocēnos mājas mačā uzņems "Rubeni"
"Irlava/Avant" Cēsīs izcīnīja sezonas pirmo lielo uzvaru
Foto: Lekrings.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šodien ieplānotas divas spēles, no kurām centrālā tiks aizvadīta Kocēnos, kur nominālie laukuma saimnieki Stalbes "Pārgauja" uzņems faktiskos zāles saimniekus "Rubeni". Šī spēle arī Sportacentrs.com kanālā.

"Pārgauja" – "Rubene" pulksten 18:00 Kocēnos

Stalbes vienība vakar atgriezās uz panākumu takas, kas savās īstajās mājās ar rezultātu 13:6 sagrāva "Ogres vilkus". Pēc pārliecinoši aizvadītajiem pirmajiem diviem periodiem, Ingum Laiviņam trešā perioda ievadā nācās izmantot gan 30 sekunžu pārtraukumu, gan veikt vārtsargu rokādi, jo komanda pavirši bija noskaņojusies cīņai, ātri ielaižot četrus vārtus. Ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Lauris Ābols, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu, kamēr Mārtiņam Rajeckim divi vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles. Ābols ar 33 (20+13) punktiem joprojām ir gan savas komandas, gan visa čempionāta labākais punktu vācējs. Savukārt komanda pēc vakar izcīnītās uzvaras ar 30 punktiem 14 spēlēs pakāpusies uz ceturto vietu, tikai par trim punktiem jeb vienas uzvaras tiesu atpaliekot no pirmajā vietā esošā Cēsu "Lekrings".

Ja "Pārgauja" vakar izcīnīja uzvaru, tad "Rubenei" neizdevās tikt pie trešā panākuma pēc kārtas, izbraukumā ar 6:8 piekāpjoties "Ķekavai". Lai gan komanda teju spēja atspēlēties no četru vārtu deficīta, mača izskaņā konkurenti gana komfortabli spēja nosargāt iekrāto pārsvaru. Kocēnu komandā par labāko spēlētāju atzina vārtsargu Ričardu Salacieti, kurš tika galā ar 17 no 25 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākais ar trim punktiem bija Arnijs Kuratņiks. Sezonā kopumā viņš iekrājis 24 (9+15) punktus, kas ir par vienu mazāk nekā komandas līderim Atim Stepānam (17+8). Pēc vakar piedzīvotā zaudējuma "Rubene" nav spējusi turēties līdzi vadošo sešniekam, tabulā saglabājot septīto vietu, taču no sestās jau atpaliekot par septiņiem punktiem. Vienlaikus, vairs tikai trīs punktu attālumā ir devītā vieta, līdz ar to cīņa par izslēgšanas spēļu turnīru komandai vēl ir priekšā.

Abām komandām šodien būs otrā savstarpējā spēle Kocēnos. Pirmais mačs izvērtās ļoti aizraujošs, jo pēc pusspēles ar komfortablu 6:2 pārsvaru vadībā bija izvirzījusies "Pārgauja", taču trešā perioda vidū rezultāts bija kļuvis neizšķirts. Atlikušajā laikā komandas vārtus vairs neguva un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā, kurā uzvaras vārtus guva Matīss Celms, nodrošinot "Rubenei" vienu papildus punktu.

"Irlava/Avant" – "Lekrings" pulksten 18:00 Irlavā

Irlavas vienība piedzīvojusi neveiksmes pēdējās divās spēlēs, kas viņiem licis atkāpties uz desmito pozīciju tabulā. Tas tādēļ, ka vakar pie panākumiem tika abas galvenās konkurentes – "Ķekava" un "FBK Valmiera". Šovakar komandai ir iespēja atgriezties starp izslēgšanas spēļu turnīra dalībkomandām. Pēdējā mačā irlavnieki savā laukumā ar rezultātu 2:5 piekāpās čempioniem no Lielvārdes, labākā spēlētāja balvu nopelnot Renāram Stančikam, kuram viena rezultatīva piespēle. Sezonas labākais punktu guvējs komandā ir Renārs Austrums, kuram 23 (18+5) punkti.

"Lekrings" uzvarējuši pēdējās trīs spēles un pašlaik ar 33 punktiem turnīra tabulā atrodas pirmajā pozīcijā. Pēdējās spēlēs komanda demonstrējusi sev neierasti augstu rezultativitāti, vidēji mačā atzīmējoties ar deviņiem vārtu guvumiem. Pēdējā spēlē pret "Valmieru" (10:7) pa četriem punktiem guva Toms Rīsmanis un Andris Rajeckis. Sezonas griezumā Rajeckis kopā ar savu brāli Jāni un Emīlu Dzalbu ar 22 punktiem dala komandas rezultatīvākā spēlētāja godu savā vienībā.

Pirmā apļa savstarpējās spēles iznākumu varētu uzskatīt par vienu no līdz šim lielākajiem pārsteigumiem, kad "Lekrings" trīs reizes iekrāja minimālu pārsvaru, taču irlavnieki allaž prata atspēlēties, sešas minūtes pirms mača izskaņas gūstot arī uzvaras vārtus. Toreiz uzvarētājiem par labāko atzina vārtsargu Ulvi Ansbergu, kuram 25 atvairīti metieni, bet cēsniekiem labākā balva tika Robertam Zandem, kuram divi precīzi metieni.