Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Khimki" spēlētāji varētu streikot nesamaksāto algu dēļ

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Khimki" spēlētāji varētu streikot nesamaksāto algu dēļ
Rims Kurtinaitis un "Khimki" triumfē Eiropas kausa izcīņā
Foto: AFP/Scanpix

Otrdien, 15. janvārī, apritēs trīs mēneši kopš Eiropas kausa ieguvēji un Krievijas vicečempioni, Rima Kurtinaiša trenētie "Khimki" basketbolisti nav saņēmuši algas, atsaucoties uz savu reportieri, ziņo Itālijā bāzētais izdevums "Sportando". Kluba amatpersonas komentāru pagaidām nav sniegušas.

Himku komanda šobrīd uzturas Itālijā, gatavojoties vakarā paredzētajai Eirolīgas “Top 16” spēlei pret “Montepaschi Siena”. Tās uzvaru un zaudējumu bilance turnīrā ir 8-4, turklāt cīņas labāko sešpadsmitniekā sāktas ar diviem panākumiem. No Kurtinaiša vīru rokas šosezon kritušas Maskavas CSKA (Krievijas čempionātā), “Real Madrid”, “Panathinaikos” (divreiz), “Fenerbahce”, “Bešiktaš” un “Barcelona” komandas.

Kluba finanšu situācija sarežģījusies pēc iepriekšējā prezidenta Bodunkova atkāpšanās 2012. gada vasarā, vēsta Sportando. Sākot no oktobra, nav veikti algu pārskaitījumi un spēlētāju pacietības mērs tuvojas beigām. Ja viņu prasības netiks apmierinātas, labākie kluba basketbolisti – Planiničs, Deiviss, Fridzons, Lončars, Riverss, Moņa – var doties jaunu komandu meklējumos.

"Jau trīs mēnešus neesam saņēmuši to, kas mums pienākas. Vienā mēnesī nesaņēmām neko, nākamajā - tikai daļu algas. Šāda situācija nevar turpināties," nenosaucot vārdā, vienu no komandas līderiem citē eurobasket.com. Ja līdz 15. janvārim nebūs pilnībā nomaksāti parādi, basketbolisti pārtraukšot trenēties un neiziešot uz spēlēm, apgalvo šis spēlētājs. "Viņi [kluba vadība] visu laiku stāsta, ka viss būs kārtībā un nauda būs, taču tas tiek teikts jau trīs mēnešus. Vienreiz pietiek - ja nesaņemsim, kas mums pienākas, pārtrauksim nākt uz treniņiem un spēlēm, kamēr bankas kontā nebūs viss nopelnītais līdz pēdējam penijam."

Trešdien, 10. janvārī, par spēlētāju atlaišanu naudas trūkuma dēļ paziņoja Sanktpēterburgas “Spartak” sieviešu basketbola klubs, kurš grūto finansiālo apstākļu spiests šosezon spēlēja tikai Krievijas otrajā spēcīgākajā līgā. Jāatzīmē, ka “Spartak” priekštece “Baltijskaja Zvezda” 2004. gadā izcīnīja Eiropas kausu.

Izmantotie resursi:
sportando.net
eurobasket.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-11 17:08, pirms 11 gadiem
Tad jau šodien siena sagraus Himkus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja