Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaiša "Khimki" vakarā pirms streika uzsākšanas pieveic "Turow"

Andrejs Siliņš

Kurtinaiša "Khimki" vakarā pirms streika uzsākšanas pieveic "Turow"
Rimam Kurtinaitim piektdien pret "Maccabi" var nākties spēlēt ar junioriem, ja komanda vispār spēlēs...
Foto: LaPresse/Scanpix

Lietuviešu speciālista Rima Kurtinaiša trenētā Maskavas apgabala "Khimki" vienība pirmdien VTB Vienotās līgas spēlē dienu pirms streika uzsākšanas neizmaksāto algu dēļ ar rezultātu 91:72 savās mājās pieveica A grupas pastarīti "PGE Turow" no Polijas.

Centrs Aleksejs Žukaņenko 14 sekundes pēc spēles sākuma pirmo un pēdējo reizi izvirzīja vadībā "Khimki" vienību, atklājot mača rezultātu. Pirmās ceturtdaļas laikā viesi no Polijas pietuvojās līdz minimumam (6:7), taču izlīdzināt rezultātu tā arī nespēja. Turpinājumā "Khimki" pamazām pieaudzēja pārsvaru, kas vienubrīd sasniedza 21 punktu. "Khimki" realizēja 52% trejaču - 11 no 21. Viesiem nelīdzēja arī 35 piešķirtie soda metieni (28 precīzi). Mača beigu sirēnai skanot, tablo vēstīja +19 mājiniekiem - 91:72.

20 punktus un trīs rezultatīvas piespēles uzvarētāju labā savāca somu saspēles vadītājs Petri Koponens, 17 punktus un trīs piespēles pievienoja Sergejs Moņa, bet 16 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Alekseja Žukaņenko kontā. "Turow" rindās pieci basketbolistu guva vismaz desmit punktus, bet neviens vairāk par 11 (Džordže Mičičs un Deivids Džeksons).

Vērā ņemams rādītājs Himku komandai - 30 rezultatīvas piespēles, kas ir atkārtos pašu sasniegtais otrais augstākais rādītājs sezonā. Tikpat piespēles "Khimki" atdeva uzvarā pār "Azovmash" (91:73). Arī augstākais rādītājs līgā šosezon pieder Kurtinaiša vīriem - 33 piespēles panākumā pret "Astana" (104:75).

Maču Himkos tiesāja arī Latvijas tiesnesis Arnis Ozols.

Jau rītdien "Khimki" komandas spēlētāji paredzējuši uzsākt streiku, iemesls - neizmaksātās algas par pēdējiem trim mēnešiem. Sākot ar rītdienu, ja nu pēkšņi neuzradīsies risinājums situācijai, spēlētāji neapmeklēs treniņus. Ja parādi netiks samaksāti, basketbolisti draud nepiedalīties piektdien paredzētajā ULEB Eirolīgas mačā pret Telavivas "Maccabi". "Tad tas būs kluba lēmums - spēlēt ar junioru komandu vai arī samierināties ar tehnisko zaudējumu," sacīja viens no "Khimki" spēlētājiem.

VTB līgā "Khimki" ar astoņām uzvarām un trim zaudējumiem ieņem trešo vietu A grupā, kamēr "Turow" ar divām uzvarām 11 spēlēs ir pēdējā.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-14 19:45, pirms 11 gadiem
3 mēneši nav 1 mēnesis. pareizi, ja kluba vadība "spēlējas" ar spēlētājiem, tad spēlētāji lai paspēlējas ar īpašniekiem! par darbu ir jāsaņem samaksa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-01-14 20:04, pirms 11 gadiem
Fans_VEF rakstīja: Stulbi spēlētāji kā arī vadība, žēl tikai Kurtinaiti!
žēl ir tevi par šo nožēlojamo komentāru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-14 20:22, pirms 11 gadiem
Fans_VEF rakstīja: Stulbi spēlētāji kā arī vadība, žēl tikai Kurtinaiti!
kad pienu no lūpām noslaucīsi un sāksi strādāt sapratīsi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-15 08:02, pirms 11 gadiem
Centrs Aleksejs Žukaņenko 14 sekundes pēc
spēles sākuma pirmo un pēdējo reizi izvirzīja
vadībā "Khimki" vienību... Kas Khimki bija pēdejo reiz vadībā ?