Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Eirotūres pirmajā spēlē Zviedrijas hokejisti droši pārspēj Čehiju

Eirotūres pirmajā spēlē Zviedrijas hokejisti droši pārspēj Čehiju
Zviedrijas hokeja izlases aizsargs Emīls Jūse ar ripu. Foto: Stefan Jerrevang/EPA/Scanpix

Somijā un Zviedrijā notiekošo hokeja Eirotūres pirmo posmu ar uzvaru iesāka Zviedrijas valstsvienība, kas guva četrus vārtus pēc kārtas, ar 4:1 savā laukumā Linšēpingā pārspējot Čehiju.

# Helsinkos un kaimiņvalstī Zviedrijā tradicionāli notiekošo "Karjala" jeb Karēlijas kausu zviedri iesāka ar diviem vārtiem pirmajā periodā, kad skandināvu labā izcēlās Pontuss Holmberjs un Karls Klingberjs. Otrās trešdaļas pēdējās 68 sekundēs Jespers Ulofsons un Antons Bengtsons dzēsa lielu daļu no atlikušās intrigas - 4:0. Čehi goda vārtus iemeta 58. minūtē, izceļoties Filīpam Hlapīkam.

# Nedaudz vairāk metienu pa vārtiem (19-17) šovakar izdarīja zviedri, 18 raidījumus neitralizējot Sanktpēterburgas SKA vārtsargam Laršam Juhansonam.

# Rītvakar mājiniece Somija uzņems ar jaunatnes sastāvu spēlējošo pašreizējo Eirotūres čempioni Krieviju, kuras treneru korpusā slimības dēļ gan nebūs Oļegs Znaroks.


Kaspars Daugaviņš. Foto: Guntis Lazdāns
26

Latvijas izlase nākamajā pasaules čempionātā spēlēs Stokholmas grupā

Svētdien noslēdzās 2024. gada pasaules čempionāts hokejā, kas norisinājās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Nākamo turnīru uzņems Zviedrija un Dānija, un šodien IIHF apstiprinājusi, ka Latvijas valstsvienība spēlēs Stokholmas apakšgrupā.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

"Canucks" mazākuma treneris devies prom, jo piedāvāts līgums tikai uz vienu sezonu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks", ko pārstāv Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs, otrdien pameta galvenā trenera Rika Toketa asistents Maiks Jeo, kurš bija atbildīgs par mazākumu. Kā iemesls aiziešanai tiek norādīts piedāvājums pagarināt līgumu tikai uz vienu sezonu.
Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix
11

"Blue Jackets" jaunais ĢM atklāj, ka ar iepriekšējo komandu centies iegūt Merzļikinu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžera amatā trešdien tika apstiprināts pieredzes bagātais Dons Vadels, kurš iepriekš vadīja Karolīnas "Hurricanes". 65 gadus vecais funkcionārs atklāja, ka pirms četriem gadiem centies iegūt Elvi Merzļikinu.