Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Hokejs visās valstīs tagad ir kļuvis vienāds"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugaviņš: "Hokejs visās valstīs tagad ir kļuvis vienāds"
Kaspars Daugaviņš. Foto: HC Vityaz

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Podoļskas "Vityaz" latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš norāda, ka 2021. gada pasaules čempionāts kļūs par svētkiem, ja ļaus piepildīt tribīnes ar skatītājiem.

Ar kādu mērķi spēlējat hokeju?
- Kopš bērnības uz šo jautājumu dodu vienu atbildi - hokeju spēlēju prieka pēc. Šī ir mana mīļākā nodarbošanās. Vairs nevaru iedomāties savu dzīvi bez hokeja. Un skatos uz citiem cilvēkiem - viņi agri pieceļas, no rīta deviņos ierodas birojā, ilgi sēž pie datora, sešos vakarā iet prom. Es tā nevarētu. Ja jūs mani pamodinātu jebkurā laikā, es ietu spēlēt hokeju ar puišiem. Un par to arī maksā naudu saskaņā ar līgumu, un tu vari nopelnīt dzīvei! Nu, vai tā nav pasaka?

Hokejs jums ir dzīves daļa vai visa dzīve?
- Iepriekš hokejs bija visa dzīve. Bet tagad jau tikai daļa. Jo ir piedzimuši bērni, liela uzmanība jāpievērš ģimenei, kas tagad, protams, ir pirmajā vietā. Kad biju viens, bez sievas, tad hokejs bija pirmajā vietā.

Ko jūtat, kad gūstat vārtus?
- Ja tava komanda ir iedzinējos ar 0:6, un tu iemet ripu, tad parasti tas neizraisa emocijas. Jo tavs gols vairs neko nenozīmē. Ja tu izcēlies pagarinājumā vai gūsti uzvaras vārtus, tad noskaņojums ir tāds, it kā uzvarētu loterijā. Tas ir milzīgs bonuss!

Nesen bijāt pirmais starp KHL rezultatīvākajiem spēlētājiem. Tā ir īpaša sajūta?
- Noteikti. Kad esi līderis, pret tevi spēlē daudz asāk. Vienmēr pievērš lielāku uzmanību, lai tevi izslēgtu. Tāpēc atbildība pieaug. Jābūt gatavam, ka katra spēle būs vēl grūtāka.

Vai, spēlējot hokeju, izmantojat kādas viltības?
- Nezinu, vai tā ir viltība, bet mēģinu spēlēt gudrāk. Pretinieku kaut kur var apmānīt, ja to ļauj situācija uz ledus. Galvenais - nesimulēt noteikumu pārkāpumu, jo hokejā tas nevienam nepatīk, par to noraida.

Kā vislabāk apmānīt vārtsargu, izpildot "bullīti"?
- Jāparāda, ka tu met. Tā pacel vienu kāju, vārtsargs uz to reaģē un sāk kustību, bet tu viņu uz to noķer.

Kāpēc kļuvāt par uzbrucēju, nevis par aizsargu?
- Vispār gribēju kļūt par vārtsargu. Bet vārtsarga formas tērps bija dārgs, un viņi mani vienkārši ielika uzbrukumā.

Kuras valsts hokejs jums ir vistuvākais?
- Hokejs visās valstīs tagad kļuvis vienāds. Visi cenšas spēlēt vairāk Kanādas stilā - ātri, agresīvi. Man tas ļoti patīk. Patlaban esmu KHL, kādreiz spēlēju Šveicē, pirms tam biju NHL. Salīdzinu un redzu, ka hokejs visur ir ļoti līdzīgs.

Kāda ir galvenā atšķirība starp Latvijas hokeja skolu un citām valstīm?
- Mums ir ļoti maza valsts, kur ļoti maz hokejistu. Visi ļoti cenšas, lai sevi parādītu uz pasaules skatuves. Varbūt šo centienu dēļ Latvija ir starp desmit labākajām hokeja valstīm pasaulē.

- 2021. gada pasaules čempionāts jāaizvada arī Rīgā. Vai tas jums ir svarīgs notikums?
- Jebkurš šāds turnīrs ir svarīgs. Un vienmēr saku: ja ķermenis atļauj un nav savainojumu, es vienmēr spēlēšu par savu valsti. Nedrīkst atteikt izlasei. Tas bija mans bērnības sapnis. Un tagad daudzi bērni skatās, kā es spēlēju izlasē. Pirmais pasaules čempionāts, kad debitēju Latvijas izlasē, arī notika Rīgā. Un tagad pēc 15 gadiem man atkal ir iespēja spēlēt pasaules čempionātā Rīgā. Ja ļaus ierasties visiem skatītājiem, tas kļūs par hokeja svētkiem.

Izmantotie resursi:
hcvityaz.ru

     [+] [-]

, 2020-11-12 17:35, pirms 3 gadiem
Ilgi atcereeshos, kaa jaunais Daugava lecaas ar Kanaadas izlases hokejistiem pat pie solinja, veel tad rezhgju masku valkaajot.

Malacis, Kaspar, taa tureet!