Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Uzvaru veltām Lāčplēša dienai – 11. novembrim"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Uzvaru veltām Lāčplēša dienai – 11. novembrim"
Aigars Nerips un "TTT Rīga": otrā uzvara Eiropas kausa izcīņā
Foto: Renārs Koris

"Paldies visām spēlētājām, kuras gāja laukumā un cīnījās. Pateicoties komandas darbam aizsardzībā, spējām izveidot otro uzbrukuma vilni, kas ļāva sarūpēt un noturēt pārsvaru," izcīnot otro uzvaru Eiropas kausa izcīņā, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Viktorija Mirčeva, “Samsun” spēlētāja

“Zaudējām ar gandrīz 40 punktu starpību. Nav vārdu – tas ir pārāk daudz. Neorganizēti spēlējām gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Zaudējām pārāk daudz punktu soda laukumā pēc vienkāršiem metieniem no groza apakšas. Nespējām laicīgi atgriezties aizsardzībā – tā bija mūsu kļūda.”

Eldars Jegins, “Samsun” galvenais treneris

“Ja Eiropas kausa izbraukuma spēlē slikti spēlē aizsardzībā, nevari cerēt uz labu iznākumu. Ļāvām pretiniecēm gūt pārāk daudz vieglu punktu ātrajos izrāvienos. Otrajā puslaikā centāmies atspēlēties, taču, nonākot zaudētājos ar 30 punktu starpību, bija grūti to izdarīt pret tik spēcīgu komandu kā “TTT Rīga”. Komanda vairākas dienas centās apgūt jaunās sadarbības, taču pats varēju būt klāt tikai vienā treniņā.

Pēdējās 25 dienas mūsu komandai bija ļoti smagas. Mēs uzturējāmies slimnīcās, bērēs, lidmašīnās, daudz laika pavadījām pārbraucienos. Piemēram, Novosibirskā uzturējāmies mīnus astoņos grādos, bet divas dienās vēlāk Adanā spēlējām, kad ārā bija +30 grādi.

Tagad esam šeit, taču precīzi nezinu, kādos apstākļos būsim parīt. Sestdien mūs gaida izbraukuma spēle pret Eirolīgas klubu “Hatay”. Te ir sals un tur, iespējams, būs +30. Aizvadītās dienas bija smagas, ceram, ka kļūs labāk. Turpināsim no baltas lapas.”

Ieva Krastiņa, “TTT Rīga” kapteine

“Guvām 36 punktus ātrajos uzbrukumos, kamēr Samsuna nevienu. Tas pasaka daudz, jo uzvarējām ar 36 punktu pārsvaru. Pieļāvām 11 kļūdas – tas nav īpaši daudz. Metām ar labu precizitāti. Tādi bija mūsu uzvaras priekšnoteikumi.”

Aigars Nerips, “TTT Rīga” galvenais treneris

“Pirmajā puslaikā ieguvām lielu pārsvaru un bijām gatavi sāncenšu pretdarbībām, tai skaitā dažādiem presingiem. Tie lika mums sasteigt uzbrukumus, izdarīt ne tik labi sagatavotus metienus, tādēļ trešo ceturtdaļu nospēlējām neizšķirti. Uzdevums bija turpināt spēlēt agresīvi un, iegūstot pārsvaru uzbrukumā, pabeigt sadarbību ar metienu. Trešajā ceturtdaļā tas līdz galam neizdevās.

Komanda bija labi mobilizējusies visas spēles garumā. Mūsu uzvaras ceļš ir aizsardzība. Ja labi nospēlējam savā laukuma pusē, uzbrukumā parādās individuālā meistarība. Turpretī, ja pretinieku komandai atļautu spēlēt viens pret vienu, tādā basketbolā tā varētu samest vairāk punktu nekā mēs. Uzvara ir komandas darba nopelns.

Samsunas spēlētājas centās izmantot dažādus ieročus, taču mēs spējam sarūpēt otro uzbrukuma vilni, kas ļāva izveidot un noturēt stabilu pārsvaru. Ceļā uz to izmantojām plašu spēlētāju loku, kas bija ļoti svarīgi. Pašlaik ne visām spēlētājām ir 100% laba veselība. Sidnija turpina atveseļoties, taču, iespējams, izlaidīs, nākamo Latvijas-Igaunijas līgas spēli. Paldies visām spēlētājām, kuras gāja laukumā un cīnījās!

Panākums bija svarīgs gan skatītājiem, gan komandas pašapziņas veidošanai. Uzvaru veltām Lāčplēša dienai – 11. novembrim. Tā ir Latvijas svētku diena, kurā savu ieguldījumu deva ļoti daudzi cilvēki, darot visu, kas bija viņu spēkos.

Brīdī, kad Aiša Sazerlenda saņēma trešo piezīmi, nācās minēt ar sastāva izvēli, lai sūtītu laukumā labāko sedzēju. Piemēram, Rūta Veidere šosezon Eiropas kausā praktiski nebija spēlējusi, taču ar kolēģēm izpildīja uzdevumu. Tas notika uz piezīmju rēķina, taču viņas padarīja pretinieču dzīvi smagāku. Gan Kulibali, gan Ivankoviča centās mūsu rezervistes apspēlēt soda laukumā, tomēr spējām viņas noturēt.

Mums bija jāspēlē ātri. Pirmkārt, jānosedz pretspēlētājas. Otrkārt, jāizcīna atlēkušās bumbas. Treškārt, jāaizskrien ātrajās pārejās. Piemēram, spēlē pret “Galatasaray”, kur mūs presēja, bija iespējas ātrajām pārejām, taču mēs pārāk nogaidījām. Šodien bija uzdevums pret presingu vai 3-2 formāciju riskēt un iet garām. Izdevās.

Pirmo apli pabeigt ar bilanci 2-1 ir daudz labāk nekā, ja trīs komandām būtu 1-2. Otrkārt, izmantojām mājas priekšrocības. Rīgā spējam labāk koncentrēties. Tas jāizmanto, lai tiktu tālāk. Vēl nekas nav beidzies. Mums jāturpina cīnīties par katru punktu, katru uzvaru. Decembrī gaida tālie ceļojumi uz Poliju, Krieviju un Turciju. Sākot ar Austrumeiropas līgas spēlēm Ļubļinā, divas nedēļas būs jāaizvada gandrīz nepārtrauktos pārbraucienos.

Nevienai spēlētājai nepatīk, ja uz viņu izdara spiedienu. Elīna Babkina ir tehniska, brīvos apstākļos jūtas kā zivs ūdenī. Spēlēs pret “Fenerbahce” un citām komandām, atklātā basketbolā, viņa regulāri gūst daudz punktus un izdara daudzas piespēles. Šodien bija uzdevums viņu kavēt, cieši segt, neiet nost, neļaut izmest brīvus trīspunktniekus. Viņa izmeta tikai trīs tālmetienus, tika nemitīgi presēta.”

     [+] [-]

, 2016-11-11 08:24, pirms 8 gadiem
Skaists žests ar skaistu uzvaru!