Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Londonā lielais fināls - Nadals pret Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Londonā lielais fināls - Nadals pret Džokoviču
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

"ATP World Tour Finals" turnīra finālā pirmdienas vakarā tiksies divi pasaules labākie tenisisti – Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs. Abi svētdien pusfinālos viegli apspēlēja šveiciešus – Nadals ar 7:5, 6:3 uzveica Rodžeru Federeru, bet Džokovičam 6:3, 6:3 panākums pār Stanislasu Vavrinku.

Seškārtējais čempions Rodžers Federers šodienas maču sāka daudz labāk nekā vakardienas smago cīņu pret Huanu Martinu Del Potro. Tieši Federers šodien pirmais tika pie breika iespējām, taču 6. geimā nespēja izmantot uzreiz trīs breikbumbas. Taisnības labad jāsaka, ka patiešām ņemama bija tikai viena, bet pārējās divas Rafaels Nadals atspēlēja. Federers savu lielo iespēju palaida garām, tukšā stūrī netrāpot "forhendu" – bumbiņa gandrīz ielidoja skatītājos.

Federers 9. geimā ar vairākām rupjām kļūdām, ieskaitot aplamu taktiku, zaudēja savu servi un Nadalam atlika tik vien kā pie 5:4 noturēt servi un sets būtu kabatā. Nadals to nespēja. Lielā mērā tāpēc, ka viņam to neļāva. Federers teicami darbojās uzbrukumā un, uzvarot 30 sitienu izspēlē, kas pabeigta ar neatvairāmu "forhendu" stūrī, ieguva divas breikbumbas. Pietika ar vienu, jo Nadalam auts – 5:5. Lielas jēgas no atspēlēšanās Federeram nebija, jo tūlīt atkal sākās kļūdu sērija, bez tam Nadals bija īpaši noskaņojies reabilitēties par neveiksmi. Rafa ātri nokārtoja vēl vienu breiku un šoreiz spēja izservēt setu – 7:5.

Nadals spēlēja ļoti agresīvi, neļaujot Federeram izvērsties. Bez tam šveicietim uzkrītoši bieži nācās vilties savā "forhendā". Tieši no labās puses sistās bumbiņas atriekšanās pret tīklu 2. seta piektajā geimā lika Federeram nokļūt iedzinējos ar breiku arī šajā setā. Nadals vaļības neatļāvās un noveda iesākto līdz loģiskam noslēgumam – 7:5, 6:3 uzvarai. Nadalam pat nebija jāservē par uzvaru mačā, jo pēdējā geimā viņš iespēja vēl vienu vieglu breiku.

Ranga līderis Šveices labāko tenisistu uzveicis 22. reizi (22-10), bet pirmo reizi to iespējis telpās, kā arī pirmo reizi sezonas finālturnīrā. Abos gadījumos līdz šim bija 0-4. Nadals sasniedzis 14.(!) finālu šogad (10-3), bet "World Tour Finals" sacensību titula spēlē piedalīsies otro reizi. Pirms trim gadiem viņš zaudēja Federeram.

Nadala pretinieks finālā kļuva zināms vakara mačā, kurā Novaks Džokovičs arī itin viegli tika galā ar Šveices tenisistu – 6:3, 6:3 pār Stanislasu Vavrinku. Šveices otrajam numuram mača sākums nelāgu iznākumu nesolīja – Vavrinka 3. geimā ar perfekti izveidotiem uzbrukumiem ieguva breiku, taču pārsvaru uzreiz izsēja. Vavrinkam mača turpinājumā ļoti daudz kļūdu (visā spēlē 34), it sevišķi ar "forhenda" sitieniem, kā rezultātā loģisks zaudējums. Džokovičs 2. setā būtu uzvarējis pārliecinošāk, ja labāk realizētu breika iespējas (setā tikai 2/7). Tāpat jāatzīmē Džokoviča slavenā aizsardzībā, kas svētdienas vakarā bija izcilā līmenī.

Džokovičam 14. uzvara pēc kārtas pār Vavrinku un kopumā 15. panākums 17 mačos pret Stanu, kurš pirmo reizi piedalījās sezonas finālturnīrā. Pagājušā gada "ATP World Tour Finals" čempions Džokovičs šodien guva 21. uzvaru pēc kārtas (kopš "US Open" fināla) un pirmdienas vakarā 39. reizi sacentīsies ar Nadalu. Savstarpējos mačos arvien priekšā Nadals (22-16), taču abu pēdējā spēlē Pekinā pārāks bija Serbijas tenisists.

  +5 [+] [-]

, 2013-11-10 17:44, pirms 10 gadiem
1.sets bija labākais kāds tas bija bijis Federeram šajā turnīrā un tik un tā viņš to zaudēja, viss it kā bija perfekti konstruēja punktu, bet beigās tomēr netrāpa, bet lai gan man īsti nepatīk Nadals, jāsaka,ka šodien viņš spēlēja izcili un neļāva Federeram pabeigt punktus, kurus Federers būtu uzvarējis praktiski pret visiem pārējiem tūres spēlētājiem.
Ceram uz lielisku nākošo sezonu, kārtīgi tagad atpūsties un sākt svaigi, aizmirst šīs sezonas pirmo pusi un koncentrēties uz to, ka pēdējajās dienās viņš spēlēja gandrīz izcili.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-10 17:46, pirms 10 gadiem
Ehhhh ...
Viss notika pārāk prognozējami.

  +4 [+] [-]

, 2013-11-10 17:49, pirms 10 gadiem
1. Sets bija praktiski tieši tā kā Nadāla mačos pret Gulbi, kad tīri redzams, ka Nadāla pretinieks spēlē labāk, bet, tomēr, kaut kādā veidā Nadāls atrod atbildi.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-10 17:58, pirms 10 gadiem
Federers palicis švaks...
bet tā pat... pasaulē ir tikai 2 - 4 spēlētāji, kas viņu var uzveikt...

     [+] [-]

, 2013-11-10 18:06, pirms 10 gadiem
Tāds tas Nadals ir - nav varbūt skatāmākais utt. bet ir efektīvākais. Un kā pretiniekam kāds vājuma moments, tā Nadals to momentā izmanto. Nu ne velti Nr.1 pasaulē.

  -3 [+] [-]

, 2013-11-10 18:10, pirms 10 gadiem
edzaskadka rakstīja: 1. Sets bija praktiski tieši tā kā Nadāla mačos pret Gulbi, kad tīri redzams, ka Nadāla pretinieks spēlē labāk, bet, tomēr, kaut kādā veidā Nadāls atrod atbildi.
Kāds te sakars ar Gulbi? Gulbis ATP World Tour finālos nekad nav spēlējis!

     [+] [-]

, 2013-11-10 18:38, pirms 10 gadiem
Tenisa taktiķis Bērziņš ibio
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-11-10 18:51, pirms 10 gadiem
brīvību! rakstīja: Taču tāds darbs, kurš mani nenogurdinātu un, kuru darot , es nejustos kā burkā ir (vismaz man prātā) tikai viens.Un tam...man nepietiek talanta(tas nav parasts darbs
Viss ir vienkārši.
Ja Tu nezini, ko gribi, Tu dabū to, kas paliek pāri.
Ja Tu nedari to, ko gribi, atkal! - Tev nākas darīt to, kas paliek pāri.

Mans ieteikums (kuram vari neklausīt ) - kamēr esi jauna, lec! Uzticies Esamībai un ļaujies sirdsbalsij!
Vēlāk visvairāk nākas nožēlot nevis sāpīgu "piezemēšanos" pēc lēciena, bet nelēkšanu kā tādu.
Prāta Vētrai ir laba dziesma par lekšanu.
Nekas neaizkavē cilvēka attīstību tik ļoti, kā stagnātisms.

     [+] [-]

, 2013-11-10 19:00, pirms 10 gadiem
Valdi Valter ?? Rafa tačč nav formā , pēc taviem vārdiem .
haha vēl viens pierādījums , kādi cilvēki mums eksperto sporta raidījumos .

     [+] [-]

, 2013-11-10 19:39, pirms 10 gadiem
Ai , ai ,ai, žēl, Federers zaudēja.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-10 19:49, pirms 10 gadiem
eclipse rakstīja: Valdi Valter ?? Rafa tačč nav formā , pēc taviem vārdiem .
haha vēl viens pierādījums , kādi cilvēki mums eksperto sporta raidījumos .
nu... Valdis Valters nekas nav bijis eksperts... vinkārši tups d!rs.ējs...
pat Puče pa šamo laiku pa laikam tā smalki paņirgājas OVERTAIMā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-10 20:13, pirms 10 gadiem
Gatis rakstīja: nu... Valdis Valters nekas nav bijis eksperts... vinkārši tups d!rs.ējs...
pat Puče pa šamo laiku pa laikam tā smalki paņirgājas OVERTAIMā
pilnīgi piekrītu , bet mēģina mētāt no sevis ekspertu ..
kā viņš aplej Ronaldu , tas vnk ir kautkas fenomenāls ..
ja jau basketbolists , tad , lai citos sportos nelien , ja nav zināšanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-10 20:16, pirms 10 gadiem
mnbvc rakstīja: Gatis, 19:49, pirms 12 minūtēm, ignorēt, atbildēt

vienreiz paskatijos vina raidijumu kad uz studiju bija atnacis bokseris briedis. bija gruti skatities. briedis stasta par boksu, bet sis lien no malas ieksa un visus bokserus sauc par maisiem, taisonu ieskaitot. domaju ka kada bridi briedis neiztures un liks sim starp acim, bet tomer briedis izradijas sapratigs
man patīk par viņu paņirgt... it sevišķi kā viņš aizstāv Biedriņu, ziepējas, kā noliek baskatbolistus, kuri viņam nepatīk un kā lielās cik viņš labs... tāda interesanta humora deva... ilgi gan viņu izturēt nevar...

     [+] [-]

, 2013-11-10 22:29, pirms 10 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Viss ir vienkārši.
Ja Tu nezini, ko gribi, Tu dabū to, kas paliek pāri.
Ja Tu nedari to, ko gribi, atkal! - Tev nākas darīt to, kas paliek pāri.

Mans ieteikums (kuram vari neklausīt ) - kamēr esi jauna, lec! Uzticies Esamībai un ļaujies sirdsbalsij!
Vēlāk visvairāk nākas nožēlot nevis sāpīgu "piezemēšanos" pēc lēciena, bet nelēkšanu kā tādu.
Prāta Vētrai ir laba dziesma par lekšanu.
Nekas neaizkavē cilvēka attīstību tik ļoti, kā stagnātisms.
Tev visnotaļ taisnība.Bet ir tā, ka es j a u tomēr esmu piedzīvojusi to sāpīgo "piezemēšanos".Tātad - palieku pie sākotnējā - m a n u kāroto brīvību (strādāt tikai tad , kad gribas un cik gribas,lai pamatlaikā varu nodarboties ar to, kas man ļoti patīk, bet par ko nemaksā) var sasniest tikai ar ļoti lielu naudu.Varbūt atradiīsies kāda bagāta tante ASV vai Kanādā -joks.Loterijās man ne vella neveicas Es visu tā mazliet vienkāršāk

     [+] [-]

, 2013-11-10 23:47, pirms 10 gadiem
Labi, Nole.Rīt pret Nadalu būs krietni grūtāk.Abi (Nadals un Džoko) līdz šim šeit demonstrējuši līdzvērtīgi kvalitatīvu tenisu.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-10 23:58, pirms 10 gadiem
ta ka atskiriba no Joka neesmu Tevi iemilejies varu humora pec tomer to lidzjutibu izteikt - nevelk Tavs Putrinsh, un prognozes piepildijaas bet tas taa, tiesham vairak ar humoru uzaiciniet uz kaazaam

     [+] [-]

, 2013-11-11 00:34, pirms 10 gadiem
Pret RN un ND 'nevelk' neviens no klātesošiem. Īpaši sliktu spēļu nebija. Pārējie spēlē labi un cenšas.
Iedomājamies arī vēl tos, kuri visādi cenšas un netiek Top10. Tāda plaisa.

  +3 [+] [-]

, 2013-11-11 00:40, pirms 10 gadiem
Es neteiktu, ka 7:5, 6:3 ir baigi viegli! Viegli ir sēdēt pie kompja un kasīt kuli!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-11 05:21, pirms 10 gadiem
Tā vai citādi, bet šoreiz pavisam noteikti Nadals un D-žokovičs ir pelnījuši būt finālā.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-11 06:23, pirms 10 gadiem
brīvību! rakstīja: Es visu tā mazliet vienkāršāk
Ja te vieta ļaus, atstastīšu vienu sufiju fabulu, ar kuru man ļoti asociējas Tavs niks.
Viens sufijs reiz devās uz savām ierastajām rīta lūgšanām, kad izdzirdēja kadu balsi izmisīgi saucam: "Brīvību! Brīvību Brīvību!". Balss skaneja no cietokšņa torņa augsējā loga. Torni sargāja apsargs.

Sūfijs, iemetot krūmos akmeni, novērsa apsarga uzmanību, uzskrēja pa kāpnēm līdz torņa augšai. Tur viņs ieraudzīja telpu, telpas vidū bija būris, būrī sedēja papagailis un izmisīgi brēca: "Brīvību! Brīvību! Brīvību!" Sūfijs atrāva būra durtiņas, nojoza atpakaļ pa kāpnēm un ar labi padarīta darba sajūtu devās savās gaitās.

Liels bija viņa pārsteigums, kad nākošajā rītā, dodoties uz savām lūgšanām, tajā pašā vietā atkal izdzirdēja balsi, izmisīgi saucam: "Brīvību! Brīvību! Brīvību!" Sūfijs atkal novērsa apsarga uzmanību, uzskrēja pa kāpnēm. Papagilis joprojām sēdēja būrī pie vaļējām durvīm uz brēca pēc brīvības. Sūfijs sagrāba papagaili un izvilka to no būra. Tad noskrēja pa kāpnēm un devās dienas gaitās.

Taču arī nākošajā dienā sauciens "Brīvību! Brīvību! Brīvību!" skanēja tieši tajā pašā vietā. Papagailis bija ielīdis atpakaļ būrī un pie tā vaļējām durvīm turbināja izmisīgi brēgt: "Brīvību! Brīvību! Brīvību!" Šoreiz sūfijs sagrāba papagili un izmeta pa vaļējo logu. Viss. Lido draugs, esi brīvs!

Lieki teikt, ka arī nākošaja dienā tajā pašā vietā skanēja jau ierastais: "Brīvību! Brīvību! Brīvību!"

  +1 [+] [-]

, 2013-11-11 06:31, pirms 10 gadiem
Mēs gandrīz visi alkstam brīvības, neapjauzdami, ka esam brīvi. Taču būris ir ērtāks. Tur viss ir pierasts. Tur šad tad pat pasviež barību. Un tā šķiet "labāk" un "pareizāk", kaut arī dzīve paiet naftalīnā un pelējumā.

Ir jāiepleš spārni un jālido!

Atvainojos par komentāriem ne pa tēmu, bet varbūt kādam noderēja.

Fināla sastāvs, nu, jā, viss notika neinteresanti un prognozējami. Ir Džoko un Nadals šobrīd galvas tiesu pārāki.

  -2 [+] [-]

, 2013-11-11 07:35, pirms 10 gadiem
Nadals uzvares
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-11 08:56, pirms 10 gadiem
SKALS rakstīja: Federeram beidzot jābeidz karjera. Labāk viņš vairs nespēlēs, grand slam iegūt noteikti vairs nespēs. Kāpēc jāgaida kamēr izkritīs no desmitnieka, varbūt vēl zemāk?
Piekrītu.
Viena lieta, ka kritīs zemāk, vēl cita - viņš neprot spēlēt prieka pēc.
Savulaik Agasi pēc atgriešanās vienkārši baudīja spēli un darīja to vēl stipri pēc 30, kamēr mugura izdarīja savu. Konorss baudot spēli ar panākumiem vālēja pat vēl aiz 40.

RF kortā mocās. Protams, tas ir paslēpts aiz iespēju robežās dzelžainas zolīduma maskas kombinācijā ar sava veida narcisismu, taču laiku pa laikam nodevīgs bodīlangvidžšs izsprūk. Un, ja jāmocās, tiešām jāmet miers.

Cita lieta, ka viņam droši vien tenisa pamešana šķiet ellīgi biedējoša. Ko viņš tad darīs? Kā viņš jutīsies tad, kad starmeši no viņa būs novērsušies? Ui, ui, ui ...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-11 09:29, pirms 10 gadiem
timoty rakstīja: ta ka atskiriba no Joka neesmu Tevi iemilejies varu humora pec tomer to lidzjutibu izteikt - nevelk Tavs Putrinsh, un prognozes piepildijaas bet tas taa, tiesham vairak ar humoru uzaiciniet uz kaazaam
Arī Tev paldies par humoru(pat tām kāzām ).Huans Martins nevelk š a i turnīrā-es jau komentā pēc zaudējuma FED. izskaidroju, kādi tam varētu būt iemesli.Šanhajas turnīrā, kad bija normālā formā,pat Nadalu 1/2 fin.vinnēja un arī finālu ar Noli labi nospēlēja- šadus piem. varētu minēt bez gala par šo sezonu.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-11 09:34, pirms 10 gadiem
brīvību! rakstīja: Paldies Tev.Taču Tu īsti mani nesaproti.
Saprotu Tevi labāk, nekā Tev liekas.
Nav jau divu dzīvju - atvaļinājuma un darba. Ir VIENA! Un tajā tad vai nu esi brīvs, vai nē. Bet izvēle VIENMĒR IR TAVA!!!

Mīnusi mani nemaz nesatrauc. Man tos bieži liek, parasti nenobrieduši cilvēkbērni; uztveru to pilnīgi normāli.

Bet, protams, šai sarunai ir jāliek punkts, jo tiešām nav par tēmu šeit sporta portālā.

Veiksmi Tev!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-11 09:58, pirms 10 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Saprotu Tevi labāk, nekā Tev liekas.
Nav jau divu dzīvju - atvaļinājuma un darba. Ir VIENA! Un tajā tad vai nu esi brīvs, vai nē. Bet izvēle VIENMĒR IR TAVA!!!

Mīnusi mani nemaz nesatrauc. Man tos bieži liek, parasti nenobrieduši cilvēkbērni; uztveru to pilnīgi normāli.

Bet, protams, šai sarunai ir jāliek punkts, jo tiešām nav par tēmu šeit sporta portālā.

Veiksmi Tev!
Tev arī!Saskriesimies diskusijās par tenisu!

     [+] [-]

, 2013-11-11 10:04, pirms 10 gadiem
Si varbut bija slikta sezona Federeram prieks vina pasa standarta! Bet... vins to pabeigs 6. pasaule. Sestais, nevis 16., 26., 56 vai 246... 99,9% pasaules tenisistu ar lielāko prieku vēlētos sev šādu ''sliktu'' sezonu.

Un, es domaju, ka vins vienkarsi izbauda tenisu. Vins izbauda dzivesveidu, treninus un, protams, ka pasus turnirus. Teniss jau nesastav tikai no tam paris stundam, ko mes redzam, kamer viri tur kapajas uz laukuma. Teniss sez smadzenes visu laiku. Teniss ir dzive! Federers izbauda tenisa procesu un uzvaras ir ka bonus. Un galvenais, ka tas uzvaras ta pat ir daudz. Mazak ka kadreiz, bet ta pat daudz.

Domaju, ka, ja veseliba turesies, tad vins speles lidz 2016. gada Olimpiadei ka minimums. Un... ja kads no vadosajiem ''jauniesiem'' nebus par 100% gatavs, tad ari kads Grand Slam var Federeram atnakt...

Neaizmirsisim ari naudu... Lai ari, cik daudz ta Federeram ir, ta pat spelejot var nopelnit vairak, neka esot pensija. Un fani, lai ari kur vins speletu, visi blauj par vinu. Ta ka motivacijas un velesanas domaju, ka tam cilvekam netrukst. Galvenais, lai veseliba turas!

  +2 [+] [-]

, 2013-11-11 13:48, pirms 10 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Piekrītu.
Viena lieta, ka kritīs zemāk, vēl cita - viņš neprot spēlēt prieka pēc.
Savulaik Agasi pēc atgriešanās vienkārši baudīja spēli un darīja to vēl stipri pēc 30, kamēr mugura izdarīja savu. Konorss baudot spēli ar panākumiem vālēja pat vēl aiz 40.

RF kortā mocās. Protams, tas ir paslēpts aiz iespēju robežās dzelžainas zolīduma maskas kombinācijā ar sava veida narcisismu, taču laiku pa laikam nodevīgs bodīlangvidžšs izsprūk. Un, ja jāmocās, tiešām jāmet miers.

Cita lieta, ka viņam droši vien tenisa pamešana šķiet ellīgi biedējoša. Ko viņš tad darīs? Kā viņš jutīsies tad, kad starmeši no viņa būs novērsušies? Ui, ui, ui ...
Protams, Tu kā izcils ekstrasenss, skatoties pa TV vari pateikt par visiem labāk kasu n kā ar Federeru Šajā sakarā par šo tēmu tieši pēc pusfināla studijā ļoti labi pateica Boriss Bekers - Lieciet cilvēku mierā un ļaujiet viņam spēlēt, ja viņš pats to vēlas. Un izbaudiet to laiku, kuru mums šo leģendu ir iespējams vērot kortā.

     [+] [-]

, 2013-11-11 20:24, pirms 10 gadiem
kur varēs spēli redzēt internetā? paldies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja