Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" un "Devils" izsēj trīs vārtu pārsvaru, taču uzvar ar 6:4

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" un "Devils" izsēj trīs vārtu pārsvaru, taču uzvar ar 6:4
Sidnijs Krosbijs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubi Ņūdžersijas "Devils" (četrās minūtēs) un Pitsburgas "Penguins" (14 minūtēs) izsēja trīs vārtu pārsvaru, bet tas netraucēja ar 6:4 pārspēt Filadelfijas "Flyers" un Anaheimas "Ducks". Velnu rindās ar divām piespēlēm izcēlās čehu leģenda Jaromirs Jāgrs, kļūstot par sesto rezultatīvāko spēlētāju līgas vēsturē.

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas "Penguins", kas 335. spēli pēc kārtas pārdeva visas biļetes uz maču, pateicoties Sidnija Krosbija pirmās maiņas diviem vārtiem un Paskāla Dupuī, kurš atgriezās ierindā pēc pagājušā gada decembrī gūtā savainojuma, precīzajam metienam, 13 minūšu laikā ieguva 3:0 pārsvaru pret Anaheimas "Ducks". Taču otrajā trešdaļā Korijs Perijs nepilnu piecu minūšu laikā guva divus vārtus un panāca izlīdzinājumu.

Otrās un noslēdzošās trešdaļas mijā pingvīni veica vēl vienu izrāvienu, divās ar pusi minūtēs viesu vārtsargu Džonu Gibsonu, kurš atgriezās dzimtajā pilsētā un piedzīvoja pirmo zaudējumu karjerā, pārspējot vienādos sastāvos, vairākumā un mazākumā. Šoreiz pīlēm pakaļdzīšanās neizdevās, taču Perijs noslēgumā kļuva par pirmo vienā spēlē trīs vārtus guvušo spēlētāju šajā sezonā.

Vēl ātrāk trīs vārtu pārsvaru izsēja Ņūdžersijas "Devils", kas viesos ar 6:4 pārspēja Filadelfijas "Flyers". Otrās trešdaļas noslēgumā Klods Žirū četru minūšu laikā vairākumā guva vārtus un atdeva piespēli, Veins Simondss izcēlās divas reizes, bet laukuma saimnieki panāca neizšķirtu.

Arī noslēdzošajā trešdaļā "Flyers" atspēlējās - 15 sekundes pēc Patrika Eliāša vārtiem pretuzbrukumu realizēja Vensāns Lekavaljē. Taču pēdējais vārds piederēja viesiem, uzvaras ripu iemetot lietuviešu uzbrucējam Daiņum Zubrum, bet ripu tukšos vārtos raidot Maikam Kamaleri.

Viņam piespēlēja un otro punktu nopelnīja čehu leģendārais uzbrucējs Jaromirs Jāgrs, kurš ar 1575 kļuvis par sesto rezultatīvāko spēlētāju Nacionālās hokeja līgas vēsturē. Pirms tam viņš pozīciju dalīja ar trīs Stenlija kausus izcīnījušo Stīvu Aizermenu, bet priekšā esošajam Marselam Dionam ir 1771 punkts.

Pateicoties Rika Neša diviem vārtiem un Krisa Kreidera diviem punktiem, vēsturi pārrakstīja arī zviedru vārtsargs Henriks Lundkvists - uzvara ar 3:2 pret Sentluisas "Blues", līdz ar to apspēlētas visas Nacionālās hokeja līgas komandas. Protams, izņemot Ņujorkas "Rangers", kuras pamatvārtsargs Lundkvists ir desmito sezonu pēc kārtas.

Jāizceļ arī Čikāgas "Blackhawks" un Patriks Keins, kas aizraujošā Rietumu konferences lielo dūžu cīņā ar 3:2 izbraukumā pēcspēles metienos pārspēja Dalasas "Stars". Tikmēr pagājušās sezonas izslēgšanas spēļu pirmās kārtas atkārtojumā Minesotas "Wild" izdarīja par 32 metieniem vairāk un ar 5:0 sagrāva Kolorado "Avalanche". Zaks Parizē izdarīja deviņus metienus, sakrāja trīs punktus un pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Vēl vienā pagājušās sezonas Stenlija kausa pirmās kārtas atkārtojumā Detroitas "Red Wings" ar 2:1 pieveica Bostonas "Bruins", kamēr gan Nešvilas "Predators" (mājās 3:2 pret Otavas "Senators", gan Kalgari "Flames" (izbraukumā 5:2 pret Edmontonas "Oilers") noslēdzošajā trešdaļā guva trīs vārtus. Kanādas komandas rindās trešo hat-trick karjerā guva Meisons Reimonds.

NHL regulārais čempionāts, 10. oktobris

SpēleRez.
Bufalo "Sabres" – Kolumbusas "Blue Jackets"1:3
Filadelfijas "Flyers" – Ņūdžersijas "Devils"4:6
Pitsburgas "Penguins" – Anaheimas "Ducks"6:4
Vašingtonas "Capitals" – Monreālas "Canadiens"1:2 PM
Detroitas "Red Wings" – Bostonas "Bruins"2:1
Tampabejas "Lightning" – Floridas "Panthers"3:2 P
Sentluisas "Blues" – Ņujorkas "Rangers"2:3
Nešvilas "Predators" – Otavas "Senators"3:2
Dalasas "Stars" – Čikāgas "Blackhawks"2:3 PM
Minesotas "Wild" – Kolorado "Avalanche"5:0
Edmontonas "Oilers" – Kalgari "Flames"2:5
Arizonas "Coyotes" – Vinipegas "Jets"

Patriks Keins nodrošina Čikāgas "Blackhawks" uzvaru pēcspēles metienos

Korijs Perijs iemet trīs ripas Pitsburgas "Penguins" vārtos

Dalasas "Stars" aizsargs Trevors Deilijs vairākumu realizē ar metienu no gaisa

  +1 [+] [-]

, 2014-10-10 08:02, pirms 10 gadiem
Go Penguins!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-10 08:35, pirms 10 gadiem
Dupuis teicama atgriezšanās pēc traumas 4 punkti spēlē.
Teicams starts Penguins.

     [+] [-]

, 2014-10-10 09:11, pirms 10 gadiem
Kuzjas spēles laiks nevieš optimismu.Kas viņam noticies ar to dzirksteli,var tik minēt. Ar Specas un Hemska atnākšanu arī Ņičuškina spēles laiks sarucis.

     [+] [-]

, 2014-10-10 14:17, pirms 10 gadiem
Tīri tā neko Minesota pārgāja pāri