Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Elvi līgā iesaistās vēl sešas komandas

Elvi līgā iesaistās vēl sešas komandas
Epizode no pērnās sezonas bronzas mača, foto: Floorball.lv

Vakar ar divām spēlēm starts tika dots jaunajai Elvi florbola virslīgas sezonai. Šodien cīņā iesaistīsies vēl trīs komandas, aizvadot spēles Ulbrokā, Rīgā un Irlavā.

“FS Masters/Ulbroka” – “Ķekava/RB&B” (pulksten 16:00) Ulbrokā

Pērn abas komandas aizvadīja spēli Arēnā Rīga, sadalot bronzas medaļas. Toreiz sekmīgāki bija Ulbrokas florbolisti, kuru komandu starpsezonā nu jau diezgan tradicionāli skārušas pamatīgas izmaiņas. Pirmkārt komandas galvenā trenera amatā atgriezies Andris Pīlups. No spēlētājiem, kas pērn nospēlēja vismaz vienu spēli kluba rindās Elvi rindās vairs nav astoņi spēlētāji. Talsos atgriezies Andrejs Šķerbergs, kuram iejusties Ulbrokas komandā traucēja daudzie savainojumi. Ārpus pieteikuma ir arī traumatiskais, bet sezonas otrajā pusē rezultatīvais Edžus Ceriņš. Tāpat vismaz pašlaik komandas pieteikumā nav Artūrs Narogs, kurš pēdējos gados bijis gana rezultatīvs. Arī komandas dvēsele, pieredzējušais Krišjānis Zeps, vairs nav pieteikumā.

Vietas tukšas gan nepaliek, jo iztrūkstošos robus aizpildīs 12 jauni florbolisti. Lielākā daļa ir kluba audzēkņi, kuri pievienojušies no 1.līgas komandas “LU/FS Masters”. Pēc vienas sezonas Zviedrijā komandā atgriežas Edijs Šenbergs un Emīls Jančevskis, no savainojuma atkopies Mārtiņš Mende, no Kocēnu “Rubenes” izdevies piesaistīt Kristeru Babri, bet būtiskākie papildinājumi varētu būt rezultatīvākais Kevins Šmits, kurš pārcēlies no Valmieras un, protams, Rolands Kovaļevskis, kurš atgriezies dzimtenē no Somijas.

Arī Ķekavas komandā notikušas izmaiņas, bet bez pārāk būtiskiem satricinājumiem. Lielākais zaudējums varētu būt Ernesta Roņa pārcelšanas uz Somiju. Sezonas gaitā sevi no labākās puses spēja pierādīt jaunais Kristofers Jurisons un Endijs Vilde. Arī Ķekavas komanda papildinājumus meklējuši savos apcirkņos, bet interesanta varētu būt talsinieka Daniela Karlsona parādīšanās Ķekavā pēc vienas neveiksmīgas sezonas Zviedrijā. Tāpat komandas sastāvā parādījies Krists Bitenbinders, kurš pēdējās sezonās demonstrējis augstu rezultativitāti “Saulkalnes” komandā Latvijas čempionāta 1.līgā.

“RTU/Rockets” – “Rubene” (pulksten 16:00 Rimi OC)

Rīdzinieki, kuri pērn regulāro sezonu noslēdza pēdējā vietā jauno sezonu iesāks ar spēli savās mājās pret Kocēnu “Rubeni”. Komandas rindas papildinājis Cēsu “Lekrings” audzēknis Rūdolfs Horns, kurš gan Cēsīs nebija vadošo lomu spēlētājs, bet par tādu varētu kļūt galvaspilsētas komandā, vismaz tā šķiet pēc pārbaudes mačiem. Interesants papildinājums ir Mārtiņš Zvidra, kurš pirms daudziem gadiem bija rezultatīvs Ulbrokas un Jelgavas komandu rindās, bet tad devās uz Nīderlandi. Pēdējās sezonās Zvidra gan nav spēlējis. No komandas prom devies Ņikta Frolovs, kurš pievienojies Norvēģijas virslīgas komandai. Tiesa, pērn Frolovs bija vien piecu spēļu pieteikumā. Pašlaik spēlētāju statusā nav pieteikts rezultatīvais spēlējošais treneris Imants Lastovskis, kas varētu būt būtiskākais zaudējums komandai. Pieteikumā nav vārtsargi Ričards Rasums un Armands Baranovs, līdz ar to viss smagums gulsies uz U-19 izlases bijušo kandidātu Kirilu Namļinski, jo viņa jaunais dublieris nav aizvadījis nevienu spēli pieaugušo līmenī nevienā no Latvijas čempionātu līgām.

Vismaz sezonas ievadā krietni paplucināts šķiet “Rubenes” sastāvs. Jau par izlases kandidātu kļuvušais Mikus Eduards Ķikuts nolēmis doties uz Somiju, lai cīnītos par vietu F-liiga komandā. Tāpat ārpus pieteikuma ir kluba visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Atis Stepāns. Ierindā nav arī Kristers Orlovs, kurš pārcēlies uz Ādažiem, bet Gatis Akūlovs un Klaids Maļcevs, kuri savā laikā arī bija vadošo spēlētāju lomās komandā, jau pērn nespēlēja, vai spēlēja ļoti minimāli. Komanda teju visus aizgājējus aizstājusi ar spēlētājiem no savas jauniešu komandas, kas pērn rūdījās 1.līgas čempionātā. Jau ne pirmo reizi komandas sastāvā atgriezies mārtiņš Jēkabsons, bet vienīgais papildinājums no citām komandām ir Roberts Ploriņš, kurš pirms pāris sezonām spēlēja Valmieras galvenās komandas sastāvā, bet pērn bija pieteikts vienai spēlei 1.lģias čempionātā. Vārtos viss smagums uz saviem pleciem būs jāiznes Robertam Trepšam, kura dublieris būs jaunais Lauris Knoks, kurš bija komandas pieteikumā jau pērn, taču nevienai virslīgas spēlei saģērbies vēl nav ne reizi.

“Irlava” – “Lekrings” (pulksten 18:00 Irlavā)

Irlavas komandai skaitliski sastāvs mainījies vismazāk, salīdzinot ar jebkuru citu virslīgas komandu. Komandas rindas papildinājis Krišs Jēcis no Slampes 1.līgas komandas un divi jaunieši no kluba 1.komandas. No spēlētājiem, kas pērn spēlēja kaut minimāli virslīgā, sastāvā vairs nav Artūrs Ančerevičs, Kristaps Švāns, Aivis Hammers Tomass Alksniņš un Ričards Gruziņš, kuri gan neviens nespēlēja jau pērnās sezonas izskaņā. Taču sastāvā nav arī neapšaubāmais vienības līderis Kristaps Kazlovskis un Renārs Austrums, kurš arī bijis būtisks spēks irlavniekiem, kuri regulāri spēlējuši ar ļoti skaitliski īsu sastāvu. Bez šiem diviem florbolistiem komandai cīnīties par vietu labāko astotniekā varētu būt ļoti sarežģīt.

Irlavniekiem jau pirmajā spēlē gaidāms nopietns pārbaudījums, jo ciemos brauc Cēsu komanda. Cēsnieku sastāvs starpsezonu periodā arī nav cietis krasas svārstības – prom devies Andris Rajeckis, kurš pārcēlies uz Šveici, Bauskā atgriezies Everts Janušauskis. Ārpus pieteikuma ir arī Jānis Melderis un vārtsargs Ričards Stivriņš, kas nozīmē, ka vārtos galvenais smagums būs jānes izlases vārtsargam Markusam Plūdumam. Pastiprinājums pārsvarā meklēts savos apcirkņos, taču pēc vienas sezonas pārtraukuma florbola laukumos nolēmis atgriezties Emīls Eglītis, kura pēdējais pieraksts bijis Stalbes “Pārgauja”. Tāpat vēl viens “Pārgaujas” audzēknis Emīls Šūmanis šajā sezonā spēlēs Cēsīs – pērn viņš bija pierakstīts “Rubenē”, taču sezonas otrajā pusē vairs nebija kopā ar komandu. Jāpiezīmē, ka treneru korpusam pievienojies Ingus Laiviņš, kurš pērn līdz finālam aizveda valmieriešus.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.