Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Atamans pārdzīvo sāpīgāko zaudējumu karjerā, Beļģijas treneris sūdzas par nevienlīdzību

Agris Suveizda

Atamans pārdzīvo sāpīgāko zaudējumu karjerā, Beļģijas treneris sūdzas par nevienlīdzību
Ergins Atamans. Foto: FIBA

Par Eiropas vīriešu basketbola čempionāta pirmajām ceturtdaļfinālistēm kļuva Francijas un Slovēnijas izlases, kuras apspēlēja Turciju (87:86 pagarinājumā) un Beļģiju (88:72). Vissmagākā bija pirmā spēle, kurā Turcija atspēlēja 16 punktu deficītu un, Būrahana Tundžera tālmetienu iedvesmota, ar 19 punktu izrāvienu panāca +8, pamatlaika galotnē pie +2 izprovocēja nesportisko piezīmi, taču aizmeta garām abus soda metienus un pieļāva kļūdu.

"Pat nezinu, ko lai saka," sagrauts bija divkārtējais Eirolīgas čempions, "Anadolu Efes" un Turcijas izlases galvenais treneris Ergins Atamans. "Esmu tik nikns un tik bēdīgs. Nevaru atrast pieklājīgus vārtus, atvainojos. Neatceros vēl kādu tamlīdzīgu spēli. Visi ir vīlušies. Vispirms 2019. gads, tagad šis. Atkal paveicām neiespējamo – spēli, kurā bijām priekšā ar 10 punktiem, novedām līdz pagarinājumam un zaudējām."

"Tā ir tā pati sajūta. Negribu pat komentēt spēli. Iespējams, sliktākais emocionālais zaudējums manā 26 gadus ilgajā trenera karjerā. Apsveicu Franciju, ceru, ka tā turpinās tikpat labi arī ceturtdaļfinālā. Basketbols ir dīvaina spēle. Reizēm tā dod milzu laimi, bet reizēm piedzīvojam tik sāpīgu zaudējumu. Šis ir sāpīgākais un smagākais zaudējums manā karjerā. Bijām tuvu tam, lai turku tautai pasniegtu lielu uzvaru, un nu visi esam vīlušies."

Arī Beļģija pakutināja Eiropas čempiones Slovēnijas nervus un pēdējā ceturtdaļā pat pārņēma vadību, tomēr saplīsa. Luka Dončičs izcēlās ar 35 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm, četrām pārtvertām bumbām un tikai vienu kļūdu, un Slovēnija izpildīja krietni vairāk soda metienu (23/25 pret 7/8). "Mēnešiem ilgi klausos, ka viss būs vienādi – 50:50, 50:50, 50:50. Viss būs taisnīgi, viss visiem būs vienādi. Bet tā nav – beigsim viens otram melot," pikts pēc spēles bija Beļģijas treneris Dario Ģerģa.

Francija ceturtdaļfinālā tiksies ar Serbijas un Itālijas pāra uzvarētāju, bet Slovēnija tajā pašā zarā spēlēs pret Ukrainas un Polijas dueļa labāko komandu.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/euroba...

     [+] [-]

, 2022-09-10 20:59, pirms 2 gadiem
Nevaru atrast pieklājīgus vārtus, atvainojos.
Vārtus? Bezsakars.
Trešais teikums...