Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Adomaitis pēc soda saņemšanas: "Ja tikai varētu pateikt visu patiesību..."

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Adomaitis pēc soda saņemšanas: "Ja tikai varētu pateikt visu patiesību..."
Daiņus Adomaitis spēlē pret Franciju. Foto: FIBA

"Nezinu, vai varu to teikt. Saņēmu oficiālu vēstuli par naudas sodu (par izteikumiem 7. septembra preses konferencē). Summa? Vēlaties samaksāt vēl vienu sodu? Ja samaksāsiet, varu pateikt daudz vairāk," Lietuvas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Daiņus Adomaitis pirmdien, 9. septembrī, emocionāli runāja ar lietuviešu žurnālistiem.

Lietuvieši pabeidza startu Pasaules kausā ar uzvaru pār Dominikānu, turnīra kopvērtējumā finišējot devītajā vietā. Tas bija dienvidu kaimiņu piektais starts globālajā turnīrā. Debijas reizē 1998. gadā Lietuva izcīnīja septīto vietu, tādu pašu rezultātu atkārtojot 2006. gadā Japānā. Sekoja divi pusfināli – 2010. gadā Turcijā lietuvieši izcīnīja bronzu, bet 2014. gadā Spānijā spēlē par trešo vietu zaudēja Francijai.

Ķīnā tālāk tikt liedza skandalozs zaudējums pret Franciju ar spāņu tiesneša Antonio Kondes līdzdalību. Arbitri 30 sekundes pirms pamatlaika beigām neizmantoja iespēju video atkārtojumā noskatīties ārkārtīgi strīdīgu epizodi, bet nākamajā dienā tika atsaukti no tālāka darba finālturnīrā.

Adomaitis pirmdien atzina, ka joprojām nevar teikt visu. “Tā ir sliktākā lieta par manu darbu – ja tikai varētu pateikt jums visu patiesību. Kā demokrātiskā sabiedrībā. Diemžēl. Ne viss ir līdz galam skaidrs. (FIBA) lēmums tiks pārsūdzēts tālāk (apelācijas instancē). Nevēlos runāt, emociju vadīts.

Treneris, kurš neturpinās darbu valstsvienībā, dzirdēja lietuviešu fanu vēstījumu – aktīvākie līdzjutēji FIBA virzienā raidīja plaši zināmu angļu lamu vārdu. “Dzirdēju to. Forši fani. Domāju, ka viņi teica... Tas var pārvērsties jaunā sodā. Viņi pauda, kā jūtas. Domāju, ka tā jūtas daudzi.”

Pēc Pasaules kausa Adomaitis dosies pie ģimenes. “Saņemot Arvīda Saboņa piedāvājumu (vadīt valstsvienību), vispirms apspriedos ar ģimeni. Apsēdos ar sievu un meitām. Jautāju: “Vai jūs esat tam gatavas? Būs daudz sūdu. Vai esat gatavas to uzklausīt skolā?”

“Ja varētu pagriezt laiku atpakaļ, vēlreiz sēstos pie galda. Lēmums būtu tāds pats, jo mana ģimene mīl šo spēli,” turpināja Adomaitis. “Bērni uzauga basketbola laukumā. Mana sieva, būdama leģionāra laulātā draudzene, pavadīja laiku tribīnēs, nevis skaistumkopšanas salonos.”

“Jaunajam trenerim novēlu labu veiksmi un biezu ādu. Mans lēmums (beigt darbu) netiks mainīts. Lēmumu pieņēmu daudz agrāk. Teicu komandai, ka mums ir skaidrs mērķis – Pasaules kausā kvalificēties Olimpiskajām spēlēm (iekļūstot Eiropas divu labāko komandu vidū).

“Tāds bija mērķis. Nebūtu apmierināts ar jebkādu citu iznākumu. Rezultāts neapmierināja nevienu. Žēl, ka tā notika. Ģērbtuvē ir frāze: ne visam būtu jānotiek. Diemžēl tā ir. Visu izšķīra detaļas. Kā komanda izskatījāmies ļoti labi. Atmosfēra bija fantastiska – varu tikai pateikties spēlētājiem par viņu ziedošanos treniņiem.”

“Dažreiz pietrūkst viena lieta. Spēlē pret Austrāliju attaisnojumu netrūka. Pret Franciju pieļāvām sešas lielas kļūdas. Manuprāt, trenerim jāpieprasa šo detaļu izpilde. Ja nē, treneris ir atbildīgs.

Izmantotie resursi:
https://www.lrytas.lt/sportas/kreps...

  +3 [+] [-]

, 2019-09-10 06:59, pirms 5 gadiem
Šaubījos par šo treneri pirms PČ. Tagad liels respekts, kādam to midzeni vajag sākt jaukt.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-10 08:46, pirms 5 gadiem
Es saprotu,ka NBA vai Eiroliga,kas ir komercialas ligas, var aizliegt runat par tiesnesiem, bet kads juridisks pamats ir to darit pasaules cempionata?

  +2 [+] [-]

, 2019-09-10 08:59, pirms 5 gadiem
vajadzēja uz visiem jautājumiem atbildēt: "diemžēl nevaru atbildēt. atbildi jāsaskaņo ar FIBA, lūgums jautājumus iesniegt rakstiski un 2 mēnešu laikā atbildēsim"...

vai runāt par lietām, kas nav sistītas ar basketbolu...

jāpārvērš pēcspēles konference sviestā...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-10 11:20, pirms 5 gadiem
Šis mazliet vecu anekdoti sāk atgādināt:
- Par tiesas apvainošanu jums tiek piespriesta 1000eiro soda nauda! Vai vēlaties ko teikt?
- Vispār jau vēlos, bet pie tādām cenām...

     [+] [-]

, 2019-09-10 23:06, pirms 5 gadiem
kūdra rakstīja: Šaubījos par šo treneri pirms PČ. Tagad liels respekts, kādam to midzeni vajag sākt jaukt.
Ko tieši viņš jauc?
Drīzāk rada spekulācijas ap Lietuvas izlasi, iekšieni, ģērbtuvi...
Ne jau nu viņš FIBA kaut ko pāri dara
Tur tikko ir bijušas vēlēšanas, neviens nav ieinteresēts neko pārdalīt vēl līdz nākamo vēlēšanu tuvumam.