Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kanādas zvaigzne Andresku ar Toronto finālu nopelna Top 20 debiju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kanādas zvaigzne Andresku ar Toronto finālu nopelna Top 20 debiju
Bjanka Andresku. Foto: SIPA/Scanpix

Kanādas tenisiste Bjanka Andresku (WTA 27.) mačā par "Rogers Cup" finālu un Top 20 debiju Toronto "Premier 5" sērijas pusfinālā ar rezultātu 6:4, 7:6(5) pieveica ASV tenisisti Sofiju Keninu (WTA 29.). Andresku svētdien finālā tiksies ar trīskārtējo čempioni Serēnu Viljamsu (WTA 10.), kura pēc neglīta sākuma atspēlējās mačā pret Mariju Buzkovu (WTA 91.), Čehijas tenisisti uzvarot ar rezultātu 1:6, 6:3, 6:3.

Pirmā pusfināla 1. setā bija tikai viens breiks, kas notika pēdējā geimā, kad Sofijai Keninai nesekmīga servēšana, nokļūstot iedzinējos ar 4:5 un 15:40. Bjanka Andresku realizēja jau pirmo setbumbu, kad tika klāt pretinieces "dropšotam" un pie tīkla nobloķēja Keninas apvedošā sitiena mēģinājumu.

Kenina 2. setā ar agru breiku izvirzījās vadībā, bet no 2:1 zaudēja četros geimos pēc kārtas. Andresku no 5:2 tika līdz taibreikam. Kanādas tenisiste pie 5:3 neizservēja maču, jo nervozā geimā pieļāva četras kļūdas, bet vēlāk pie 6:5 uzņemšanā nespēja izmantot trīs mačbumbas, drīz gan uzvarot taibreikā.

Keninai pirms servēšanas par palikšanu turnīrā bija medicīnas pārtrauks cirkšņa problēmas dēļ. Mačam atsākoties, Andresku 12 minūtes ilgajā 12. geimā bija trīs mačbumbas. Kenina pirmo atspēlēja pretuzbrukumā, otro atvairīja ar "dropšota" un apvedošā sitiena kombināciju, bet trešās mačbumbas izspēlē Bjankai "forehand" auts. Kenina vēl vienu mačbumbu atspēlēja taibreikā, kuru Andresku beidzot pielika punktu ar neatvairāmu diagonālo "backhand".

Sestdien Toronto bija Andresku un Keninas sezonas trešā tikšanās. Kenina uzvarēja Akapulko pusfinālā ar 6:4, 3:6, 7:5, bet Andresku bija pārāka Maiami 2. kārtā ar 6:3, 6:3. Abām bija jāsacenšas arī "French Open" 2. kārtā, bet Andresku toreiz no mača atteicās pleca savainojuma dēļ.

Andresku šonedēļ ir pirmais turnīrs kopš minētā "French Open". Viņa līdz pusfinālam tika ar četrām uzvarām trīs setu mačos, bet pusfinālā beidzot spēja uzvarēt bez papildus seta spēlēšanas. Nopelnot 585 reitinga punktus, Andresku nodrošinājusi Top 20 debiju – viņa pirmdien būs 19. vai 14. vietā (ar titulu). Kenina uzvaras gadījumā būtu tikusi divdesmitniekā, arī viņai būs jauns rekords (22. vieta).

Serēna Viljamsa maču pret pirmoreiz WTA pusfinālā spēlējušo Mariju Buzkovu sāka ļoti slikti. Čehijas tenisiste 1. setā izspēlētajos septiņos geimos 18 no 27 punktiem dabūja ar pretinieces nepiespiestajām kļūdām. Viņa teicami darbojās aizsardzībā un servēja labā līmenī. Buzkova bija gandrīz perfekta ar pirmo servi (9/10), bet ar otro zaudēja četrās izspēlēs (5/9).

Viljamsai vajadzēja 54 minūtes, lai dabūtu pirmo breika iespēju. Viņai 2. setā pie 3:3 bija divas breikbumbas, izmantojot otro, kad ar diagonālo "forehand" sitienu tika sodīta vāja čehietes otrā serve. Viljamsai nākamajā geimā servi nosargāja no 0:30, panākot 5:3 pārsvaru, un setu pabeidza ar vēl vienu breiku. Amerikāniete šajā setā pieļāva tikai piecas nepiespiestās kļūdas.

Pēdējā setā viņai atkal lielas problēmas ar spēles kvalitāti (15 neprecīzi uzbrukumi), bet izdevās izturēt grūtu posmu seta pirmajā pusē. Buzkova divos geimos pēc kārtas zaudēja no 40:15 pārsvara ar kopumā trim geimpunktiem. Trešajā geimā viņai bija trīs breikbumbas. Viljamsa visas atspēlēja izgājienos pie tīkla, bet nākamajā geimā ar diagonālajiem uzbrukumiem nobreikoja pretinieci. Ātrs serves geims deva 4:1 pārsvaru, turpinājumā visos geimos uzvarot servētājām. Viljamsai 500. uzvara "uz "hard" seguma.