Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Krīgers un olimpiete Pētersone iekļūst Eiropas BMX finālā, pie medaļām netiek

Agris Suveizda

Krīgers un olimpiete Pētersone iekļūst Eiropas BMX finālā, pie medaļām netiek
Kristens Krīgers. Foto: Jānis Ukass

Beļģijas pilsētā Zolderā sācies Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā, kurā gan nepiedalās virkne sportistu, kuri gatavojas Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Latvijas olimpiešiem uz čempionātu devās Vineta Pētersone, bet Helvijs Babris nestartēja.

Kungu elites grupā starp 32 braucējiem, tostarp 12 francūžiem, bija viens latvietis – Kristens Krīgers. Viņš uzvarēja savā ceturtdaļfinālā un pusfinālā izcīnīja trešo vietu, iekļūstot nepieciešamajā četriniekā, kas kvalificējās finālam. Tajā Krīgers ieņēma astoto vietu. Sieviešu U23 vecuma grupā finālu sasniedza olimpiete Pētersone, kura uzvarēja savā pusfinālbraucienā, bet finālā bija septītā.

U23 vecuma grupā vīriešiem no četriem latviešu braucējiem ceturtdaļfinālu pārvarēja vienīgi Niks Rožukalns, kurš savā braucienā ieņēma trešo vietu, taču pusfinālā viņš samierinājās ar piekto pozīciju braucienā. Tikmēr Edvards Glāzers un Rinalds Kārkliņš, braukuši vienā ceturtdaļfinālā, ieņēma sesto un septīto vietu, bet Mikus Strazdiņš bija septītais citā ceturtdaļfinālā.

Arī junioru klasē Latvijai bija viens pusfinālists – Ivars Svarinskis ceturtdaļfinālā ieņēma trešo vietu, bet pusfinālā finišēja piektais. Emīlam Treimanim un Edvardam Libertam savos ceturtdaļfinālos attiecīgi piektā un sestā pozīcija. Dāmu junioru konkurencē Līva Lizete Glāzere nekvalificējās finālam.

Rīt sacentīsies jaunatnes un amatieru grupas, kā arī pieaugušo komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.jstiming.nl/jury/UEC/20...
https://www.jstiming.nl/jury/UEC/20...
https://www.jstiming.nl/jury/UEC/20...
https://www.jstiming.nl/jury/UEC/20...