Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Kerberei un Kasatkinai otrā tikšanās 15 dienu laikā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kerberei un Kasatkinai otrā tikšanās 15 dienu laikā
Darja Kasatkina
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Vimbldonā ir sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu diena. Otro gadu pēc kārtas par pusfinālu sacentīsies Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko, bet šajā apskatā par pārējiem trim mačiem.

Septiņkārtējai čempionei Serēnai Viljamsai ceļš uz ceturtdaļfinālu bijis itin gluds – visas četras uzvaras bez zaudētiem setiem un tikai dažos setos viņa saskārusies ar grūtībām. Šodien amerikānietei pretī stāsies pagaidām spēcīgākā pretiniece šajā turnīrā – bīstamā itāliete Kamila Džordži, kura pirmoreiz sasniegusi "Grand Slam" ceturtdaļfinālu.

Tas, ka tas noticis tieši Vimbldonā, nav pārsteigums, jo Džordži tieši šis "Grand Slam" bijis sekmīgākais, iepriekš tiekot līdz astotdaļfinālam. Turnīra 1. kārtā Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu pieveikusī Itālijas tenisiste 3. kārtas mačā pret Kateržinu Sinjakovu (3:6, 7:6(6), 6:2) atspēlēja mačbumbu un pēc vēl vienas uzvaras tikusi līdz titulētajai Viljamsai.

Serēna uzvarējusi visos trīs savstarpējos mačos, taču tikai vienā no tiem viņai bijusi viegla uzvara – 2013. gadā Čārlstonā ar 6:2, 6:3. Otrajā mačā 2015. gadā "Fed Cup" cīņā Itālijā Viljamsa uzvarēja ar 7:6(5), 6:2, bet trešajā tikšanās reizē, kas notika 2016. gadā "Australian Open", amerikānietei panākums ar 6:4, 7:5.

Viljamsai pirms diviem gadiem Vimbldonas finālā zaudējusī Andželika Kerbere septīto reizi tiksies ar Darju Kasatkinu. Pirmajos sešos mačos katra guva trīs uzvaras. Abas pēdējo reizi sacentās pēdējā turnīrā pirms Vimbldonas – 26. jūnijā Īstbornā notikušajā mačā ar 6:1, 6:7(3), 7:6(3) uzvarēja Kerbere. Kasatkina toreiz pēdējā setā bija vadībā ar breiku (4:2), Kerbere vēlāk divas reizes neizservēja maču, bet bija precīzāka taibreikā.

Kerberei šodien ir divas priekšrocības – pieredze un mazāka slodze vakar. Vimbldonā 4. kārtas mači un ceturtdaļfināli notiek bez brīvdienām starp abām spēļu dienām. No vakar uzvarējušajām tenisistēm trīs setus spēlēja tikai Kasatkina. Dašai šodien būs otrais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Pirmajā viņa Parīzē uzvarēja tikai četros geimos pret Slounu Stīvensu.

Zālāja "Grand Slam" turnīrā negaidītu ceturtdaļfināla pāri veido Jūlija Gērgesa un Kiki Bertensa, kurām ērtākais segums ir māls. Vācijas sportiste vakar ar sesto mēģinājumu beidzot uzvarēja "Grand Slam" 4. kārtas mačā. Tikmēr Nīderlandes tenisistei jau ir pieredze spēlēt "Grand Slam" ceturtdaļfinālos, 2016. gadā tiekot līdz "French Open" pusfinālam. Bertensa un Gērgesa līdz šim sacentušās tikai māla turnīros, un abās cīņās uzvarēja Bertensa – 2016. gadā Nirnbergā ar 3:6, 6:4, 7:6(4) un šogad Čārlstonas finālā ar 6:2, 6:1.

Šodienas programma

LaiksSpēle
15:00Aļona Ostapenko – Dominika Cibulkova
Pēc tamJūlija Gērgesa – Kiki Bertensa
15:00Andželika Kerbere – Darja Kasatkina
Pēc tamSerēna Viljamsa – Kamila Džordži

     [+] [-]

, 2018-07-10 17:24, pirms 6 gadiem
Džordži pret Viljamsu- skaistule pret briesmoni!