Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Dienas mačs Vimbldonā – Federers pret Mareju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dienas mačs Vimbldonā – Federers pret Mareju
Endijs Marejs
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien uzzināsim Vimbldonas vīriešu turnīra finālistus. Pirmajā mačā plkst. 15:00 pagājušā gada čempions Novaks Džokovičs sacentīsies ar Rišāru Gaskē, bet pēc dienas gaidītākais mačs – Rodžers Federers pret Endiju Mareju.

Rodžers Federers – Endijs Marejs

Skaidrs, ka šis no abiem pusfināliem varētu būt īsts mačs, nevis viena tenisista treniņš pirms svētdien gaidāmā fināla (zemāk lasīt pirmā pusfināla apskatu). Federers uzvarējis pēdējās trīs spēles pret Mareju. Jāuzsver, ka Endijs šajā posmā vēl nebija pilnībā atguvies pēc muguras operācijas, tagad viņam ir daudz labāka kondīcija. "Grand Slam" turnīros Rodžeram 4-1 pārsvars, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2013. gadā piecos setos "Australian Open" pusfinālā.

Vimbldonā abi tikušies divreiz, 2012. gada vasarā izspēlējot divus finālus. Pirmajā gadījumā tas bija "Grand Slam" fināls, kurā Federers uzvarēja četros setos, toties mēnesi vēlāk Marejs graujoši bija pārāks olimpiādes finālā (arī tas notika Vimbldonā), uzvarot ar 6:2, 6:1, 6:4. Abās spēlēs uzvarētāja noskaidrošanai bija svarīgi faktori.

Federers "Grand Slam" finālā uzvarēja pēc zaudēta 1. seta – 4:6, 7:5, 6:3, 6:4. Toreiz cīņas otrā puse notika zem jumta. Federers tādos apstākļos ieguva pārsvaru. Savukārt olimpiādes finālu Federers patiesībā zaudēja jau pusfinālā, kur atstāja ļoti daudz spēku mačā pret Huanu Martinu Del Potro – 3:6, 7:6(5), 19:17.

Tagad Federeram noguruma nav, viņš turnīrā burtiski "lidojis". Rodžers piecos mačos zaudējis tikai vienu setu, tas notika taibreikā pieļautas dubultkļūdas dēļ mačā pret graujošās serves īpašnieku Semu Grotu. Rodžers piecās cīņās tikai vienreiz ticis nobreikots. Protams, sāncenši nav bijuši augstākā līmeņa, taču fakts tik un tā ir nozīmīgs. Marejs uzņemšanā ir pat ļoti spējīgs. Jautājums gan paliek atklāts par to, cik agresīvi skots spēlēs? Viņam patīk slinkot, bet pret Rodžeru tāds teniss nav uzvaras formula. Federers Vimbldonas pusfinālos nav zaudējis (9-0), Marejam negatīva 2-3 bilance.

Federers pret Mareju detalizēti

FederersKategorijaMarejs
12Visas spēles11
4Grand Slam1
1Zālājs1
2Pusfināli5
4"best of 5" mači2
24-setu mači0
05-setu mači1

Novaks Džokovičs – Rišārs Gaskē

Gaskē aizvakar piecos setos apspēlēja Stenu Vavrinku, turpinot savu perfekto sēriju "Grand Slam" ceturtdaļfinālos (3-0). Francūzis "major" turnīru pusfinālos vēl ne reizi nav uzvarējis. 2007. gadā Vimbldonā viņš trīs setos zaudēja Rodžeram Federeram, bet pirms diviem gadiem Ņujorkā trīs setos piekāpās Rafaelam Nadalam. Tāds pats iznākums ir ticamākais variants arī šodienas spēlē pret ranga pirmo numuru. Gaskē vienkārši nav pietiekami daudz ieroču, lai radītu serbam problēmas, nemaz nerunājot par uzvaru visā mačā.

Francūzim tas vienreiz ir izdevies – 2007. gadā "Masters Cup" ar rezultātu 6:4, 6:2. Džokovičs uzvarējis visas pārējās 12 spēles, ieskaitot deviņas pēc kārtas! Šajos deviņos mačos Gaskē spējis uzvarēt tikai vienā setā. Abi pavisam nesen tikās "French Open" 4. kārtā, un Džokovičs uzvarēja ļoti viegli – 6:1, 6:2, 6:3.

Šodien tik nepieklājīgs rezultāts zālāja seguma dēļ diez vai būs, taču vēl viena viegla Džokoviča uzvara izskatās nenovēršama. Gaskē nav tāda serve kā Andersonam (kurš uzvarēja divus taibreikus pret Džokoviču), lai varētu justies komfortabli savas serves geimos pret prasmīgāko tenisistu uzņemšanā. Garajās izspēlēs vairumā gadījumu uzvarētājs ir viegli nojaušams. Gaskē svarīgs būs atjaunošanās jautājums. Džokovičs iepriekšējā kārtā nospēlēja tikai 30 geimus, bet Gaskē bija pieci seti ar 11:9 rezultātu pēdējā setā.

Kur skatīties?

Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Lielbritānijā raidtiesības pieder BBC, turnīru rādīs arī ASV sporta mediju milzis ESPN. Britu salās dzīvojošie un tie, kuri prot tikt pie Lielbritānijas IP, straumēšanas pakalpojumu bez maksas var izmantot BBC mājaslapā.

     [+] [-]

, 2015-07-10 11:12, pirms 9 gadiem
Par Mareju!
Obligāti jāskatās!

     [+] [-]

, 2015-07-10 11:53, pirms 9 gadiem
Par Mareju!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-10 11:55, pirms 9 gadiem
Fedja paņems!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-10 12:38, pirms 9 gadiem
Go, Fedex, Go!!!

  -1 [+] [-]

, 2015-07-10 15:04, pirms 9 gadiem
Par pārbaudītām vērtībām - par Fedju..