Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Futbols atkal Latvijā: "Spartaks" pieveic "Tukumu", RFS un "Daugavpils" spēlē 3:3

Andrejs Siliņš

Futbols atkal Latvijā: "Spartaks" pieveic "Tukumu", RFS un "Daugavpils" spēlē 3:3
Foto: FK Spartaks Jūrmala

Trešdien, turpinot gatavošanos jaunajai "Optibet" Virslīgas sezonai futbolā, Jūrmalas "Spartaks" savā pēdējā pārbaudes spēlē Daugavgrīvas stadionā Rīgā ar rezultātu 1:0 pieveica debijas sezonai elitē briestošo "Tukums 2000/TSS". Savukārt RFS šodien pārbaudes spēlē Arkādija stadionā spēlēja 3:3 pret "Daugavpili".

Vakardien Ministru kabinets apstiprināja, ka no šodienas Latvijas teritorijā atļauts rīkot sporta sacensības, un reizē LFF apstiprināja, ka Virslīgas jaunā sezona sāksies 15. jūnijā. Virslīgas sezonas sākums bija paredzēts jau marta vidū, koronavīrusa pandēmijas dēļ tiekot pārceltam. Kopš marta vidus Latvijas teritorijā futbola mačus aizvadīt nevarēja, un arī pārbaudes spēles Latvijas Virslīgas klubi izspēlēja kaimiņvalstīs. Tas mainījās šodien, šodien Latvijā tiekot izspēlētām divām pārbaudes spēlēm ar Virslīgas klubu dalību.

"Spartakam" mačā pret "Tukumu" pirmajā puslaikā piederēja iniciatīva, tomēr pārāk daudz momentu izveidot neizdevās. Tikmēr tukumniekiem pārsvarā sitienus izdevās veikt tikai no tālienes. Rezultāts tika atklāts nepilnu pusstundu pēc spēles sākuma, kad pēc standartsituācijas atlēkusī bumba nonāca pie 20 gadus vecā ukraiņu pussarga Kirilo Drišļuka, kurš to raidīja vārtos, izvirzot vadībā "Spartaku" (1:0).

Arī otrajā puslaikā jūrmalnieki turpināja izdarīt jūtamu spiedienu, kas turpinājās arī pēc masīvām spēlētāju maiņām. Vairāk vārtus gūt gan tā arī neizdevās, un mačs noslēdzās ar minimālu jūrmalnieku uzvaru - 1:0.

Sezonu "Spartaks" sāks otrdien, 16. jūnijā, viesos tiekoties ar "Mettu", kamēr "Tukumam 2000/TSS" debijas mačs Virslīgā nolikts otrdien mājās pret "Jelgavu". Abas spēles tiešraidē būs vērojamas Sportacentrs.com TV.

Spartaks - Tukums 2000/TSS 1:0 (1:0)
Vārti: Drišļuks 28'
Spartaks: Ošs - Kamara, Bērenfelds, Bulvītis, Opara - Jerjomenko, Abdullāhi, Drišļuks - Belakovičs, Smits, Nvaorisa.
Tukums 2000/TSS: Baturins - Pelcis, Žarskis, Jaunarājs-Janvāris, Lūks - Pilāts, Strods, Bogdaškins - Mickevičs, Cetnarskis, Vītolnieks.

Vēl šodien pārbaudes maču aizvadīja RFS un "Daugavpils" komandas, kuras rezultatīvā mačā cīnījās neizšķirti 3:3. RFS vienībai vārtus guva Artūrs Zjuzins, Darko Lemajičs un Vitālijs Kvašuks, kamēr Daugavpils rindās izcēlās Dmitrijs Litvinskis, Valērijs Afanasjevs un Namdi Ofors.

Šosezon katrā Virslīgas kārtā tiks aizvadītas piecas spēles, un Sportacentrs.com TV piedāvās tiešraides četrām no tām. Pirmdiena Sportacentrs.com TV būs īstena futbola diena: 8:00 podkāsts "Ārpus Kadra" ar Virslīgas viktorīnu, 17:00 jaunākā raidījuma "Futbolbumbas" epizode, bet 17:45 sāksies pirmssezonas studija. Pēc tam 18:00 tiešraidē demonstrēsim "Daugavpils" un "Liepājas" dueli, kam sekos vēl viena studija, bet 20:15 tiešraidē no "Skonto" stadiona rādīsim "Riga" un "Valmieras" spēkošanos.

"Optibet" Virslīgas 1. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraide
15.06.18:00Daugavpils - LiepājaSportacentrs.com TV
15.06.18:00RFS - VentspilsBest4SportTV
15.06.20:15Riga - ValmieraSportacentrs.com TV
16.06.18:00Metta - SpartaksSportacentrs.com TV
16.06.19:00Tukums 2000/TSS - JelgavaSportacentrs.com TV*

* - spēle no sākuma skatāma portālā Sportacentrs.com, bet no otrā puslaika arī televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV.