Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Daugava R" uzvar Lietuvas čempioni, "Spartaks" iegūst Neringas mēra kausu

Agris Suveizda

"Daugava R" uzvar Lietuvas čempioni, "Spartaks" iegūst Neringas mēra kausu
Jūrmalas "Spartaks" saņem izcīnīto kausu
Foto: zalgiris-vilnius.lt

Izlašu loga laikā vairāki Latvijas futbola klubi aizvadījuši pārbaudes spēles. SMScredit.lv Virslīgas līdere Rīgas "Daugava" uzvarēja Lietuvas čempioni "Ekranas" (1:0), savukārt sestās vietas īpašniece Jūrmalas "Spartaks" pārbaudes spēļu turnīra finālā pieveica Lietuvas čempionāta līderi "Žalgiri" - 3:1.

"Daugava" pieveic Ļubša, Savena, Klimaviča un Galkeviča bijušo klubu

Rīgas "Daugava" Paņevēžā savainojumu un izlašu pārtraukuma dēļ ieradās tikai 15 spēlētāju sastāvā, tiesa, viens no tiem bija malējais aizsargs Valdemārs Borovskis, kurš piektdien aizvadīja pilnu maču Lietuvas izlases rindās pret Grieķiju (0:1). Spēle sākās ātrā tempā, un neviena komanda nevēlējās piekāpties. Bija vairāki asumi, bet, pateicoties labai tiesnešu darbībai, emocijas tika nomierinātas. Iespējas izcelties bija abām vienībā, bet labi vārtos darbojās abu komandu vārtsargi.

Pirmā puslaika izskaņā rezultāts tomēr tika atklāts. Dominiks Galkevičs no aizmugures tika nogāzts soda laukumā, un Savens vārtsargu aizsūtīja uz nepareizo pusi (1:0). Otro puslaiku aktīvāk sāka mājinieku komanda, kas izdarīja vairākus bīstamus sitienus. Spēles beigu daļā izdevības bija abām vienībām, un 81.minūtē "Ekranas" no otro vārtu zaudējuma glāba tikai veiksme un vārtsarga meistarība - jau pieminētais Borovskis no fantastiskas pozīcijas sita zem vārtu pārliktņa, bet glāba vārtsargs. 88.minūtē jau paveicās "Daugavai" - pēc sitiena no soda laukuma iekšienes bumbu no vārtu līnijas izsita aizsargs Deniss Kačanovs.

"Ekranas" ar 29 punktiem 14 spēlēs Lietuvas čempionātā ieņem trešo vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no līderes Viļņas "Žalgira", kurai nesen piekāpās ar 0:3. "Ekranas" sastāvā pret "Daugavu" 62 minūtes aizvadīja arī bijušais "Olimpa" un "Skonto" pussargs Igors Kozlovs. Pašreizējā SMScredit.lv Virslīgas līdere Rīgas "Daugava" nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad uzņems Latvijas čempioni Daugavpils "Daugavu".

Video. Ekranas - Daugava 0:1

Ekranas - Daugava R 0:1 (0:1)
Vārti: Savens 44' (11m).
Pamatsastāvs: Vaičulis, Kačanovs, Hščanovičs, Klimavičs, Borovskis, Savens, Rečickis, Tamošausks, Galkevičs, Suračs, Diakvnišvili.

"Spartaks" tiek pie Neringas mēra kausa

Jūrmalas "Spartaks" saņēma uzaicinājumu piedalīties četru komandu pārbaudes spēļu turnīrā Lietuvā. Pusfinālā "Spartaks" tikās ar Kaļiņingradas "Baltika" dublieriem, kas bija pastiprināti ar pieciem pirmās komandas spēlētājiem. Jau 11.minūtē "Spartaku" vadībā izvirzīja Kevins Mena, kurš ieraidīja vārtos atlēkušo bumbu (1:0). Spēles 37.minūtē "Spartaks" pēc pretinieku aizsargu kļūdas dubultoja pārsvaru - pirmos vārtus jūrmalnieku sastāvā guva kolumbietis Luiss Angulo, kurš sezonas pirmajā aplī nepiedalījās vīzas trūkuma dēļ. Šajā mačā debitēja vēl divi gados jauni spēlētāji, tostarp vārtsargs, kurš laukumā bija līdz otrā puslaika vidum.

Viens no "Spartaka" futbolistiem tika pie otrā brīdinājuma, tomēr, ņemot vērā komandu vienošanos, viņu laukumā aizstāja cits spēlētājs. 51.minūtē "Baltika" ar sitienu vārtu devītniekā samazināja rezultāta starpību, bet 88.minūtē kapitulēja arī Andrejs Pavlovs (2:2). Pēcspēles sitienu sērijā viņš gan kļuva par galveno varoni, atvairot divas pretinieku pendeles (vēl vienreiz bumba trāpīja pa vārtu stabu). Toties "Spartakam" precīzi sita Mena, Angulo un Daniels Garsija, bet Viktors Morozs trāpīja pa pārliktņa un staba veidoto krustu.

Finālā "Spartakam" pievienojās Deniss Tarasovs, Aleksandrs Kļimovs un Dmitrijis Daņilovs, kuri bija aizņemti Latvijas U-23 izlasē. Finālā pretī stājās Lietuvas līgas līdere "Žalgiris", kā rindās bija bijušais "Liepājas metalurga" uzbrūkošais pussargs Ritis Leliūga, taču Viļņas komanda laukumā neizgāja iespējami spēcīgākajā sastāvā. Rezultātu devītajā minūtē pretuzbrukumā atklāja Mena, bet 53.minūtē lietuvieši izmantoja spēli ar roku un realizēja 11 metru soda sitienu (1:1). Taču jau pēc astoņām minūtēm pirmais pie atlēkušās bumbas bija Garsija, un 88.minūtē ar sitienu no distances punktu spēlei pielikta Kļimovs - 3:1.

Trešo vietu turnīrā ieņēma "Baltika", kas ar 1:0 uzvarēja Grodņas "Neman", kā sastāvā bija arī bijušais Rīgas Daugavas" centra pussargs Vadims Gospodarjs. Pusfinālā pret "Žalgiri" (0:2) viņš aizvadīja pilnu spēli, bet pret "Baltika" laukumā devās 55.minūtē. "Spartaks" svētdien Latvijas čempionātā viesosies pie "Ilūkstes".

Video: Spartaks - Žalgiris 3:1

Spartaks - Baltika M 2:2 (2:0)
Vārti: Mena 11', Angulo 37' - Maruščaks 51', Kalenkovičs 88'.

Spartaks - Žalgiris 3:1 (1:0)
Vārti: Mena 9', Garsija 61', Kļimovs 88' - Komolovs 53' (11m).

Izmantotie resursi:
Daugava Rīga FC
fkekranas.lt - Futbolo klubas "Ekranas"
Spartaks.lv - Galvenā
ФК Балтика Калининград :: Официальный сайт ::...
Официальный сайт ФК "Неман" г.Гродно
Žalgiris-Vilnius.lt

     [+] [-]

, 2013-06-10 18:48, pirms 11 gadiem
Tvumasi aizgāja prom ?

  -1 [+] [-]

, 2013-06-10 19:12, pirms 11 gadiem
Apsveicu Spartaku ar kausu. Interesanti būs 2. aplī pavērot Angulo.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-10 19:19, pirms 11 gadiem
Gargantua rakstīja: Tvumasi aizgāja prom ?
Tvumasi bija Lietuvā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-10 19:38, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: RD spēlēja ar 7 leģionāriem. Redzēs, ko darīs virslīgā. Ļubšis it kā nebija apmierināts ar Tomauska spēli.
Virslīgā tāpat nevar spēlēt ar 7 leģionāriem (vienlaicīgi), bet eirokausos viņi netika.

     [+] [-]

, 2013-06-10 19:41, pirms 11 gadiem
"Spartaks" svētdien Latvijas čempionātā viesosies pie "Ilūkstes".

Virslīgas mājaslapā rakstīts Ilūkstes pilsētas stadions.
Vai tiešām tur spēlēs? Vai Daugavpilī?

     [+] [-]

, 2013-06-10 20:27, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: "Spartaks" svētdien Latvijas čempionātā viesosies pie "Ilūkstes".

Virslīgas mājaslapā rakstīts Ilūkstes pilsētas stadions.
Vai tiešām tur spēlēs? Vai Daugavpilī?
Ir man pāris bildes no stadiona , bet dažu iemeslu dēļ to kvalitāte ir diezgan slikta..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja