Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francija: Gameiro izvēlēsies starp Parīzi un Valensiju, Marseļa tērēs 20 miljonus

Agris Suveizda

Francija: Gameiro izvēlēsies starp Parīzi un Valensiju, Marseļa tērēs 20 miljonus
Kevins Gameiro (priekšplānā) pirms četrām dienām guva savus pirmos vārtus Francijas izlasē
Foto: AFP/Scanpix

Vakar tika atvērts vasaras transfēru logs, un īstās kaislības vēl tikai priekšā. Francijā lielākie notikumi pagaidām notikuši Marseļas "Olympique" nometnē, kas vispirms zaudēja aizsargus Taji Taivo un Gabrielu Hainci, bet tagad pagarināja līgumu ar galveno treneri Didjē Dešāmu, pastiprinājās ar pussargu Morganu Amalfitāno, kā arī veica rokādi kluba prezidenta amatā. Tāpat tika paziņots, ka Marseļas "Olympique" jaunu spēlētāju iegādei tiks atvēlēti 20 miljoni eiro.

Marseļā kārtējās pārmaiņas

Kopš 2008.gada Marseļas Olympique" daudz kas mainījies. Prezidenta amatā Žans Klods Dasjē nomainīja Papu Diufu, pirms gada pēc vīra nāves par kluba īpašnieci kļuva Margarita Luī-Dreifusa, savukārt nu prezidenta krēslu zaudējis arī Dasjē – viņa vietā amata pienākumus turpmāk pildīs Vensāns Labruns. Luī-Dreifusa paziņojumā kluba mājaslapā izteicās, ka tikko sāktās stadiona rekonstrukcijas un Francijas profesionālā futbola neskaidrās finansiālās situācijas (ļoti iespējams, pēc pašreizējā līguma beigām tiks krietni samazināti līgas ienākumi no televīzijas raidtiesību pārdošanas) dēļ OM šobrīd atrodas krustcelēs un ka prezidenta nomaiņa ir nepieciešama, lai tuvākajos gados tiktu sasniegti nospraustie mērķi – gan sportiskās izcilības, gan finansiālās stabilitātes ziņā.

Savukārt, kā jau to varēja gaidīt, Marseļā oficiāli palicis galvenais treneris Didjē Dešāms. Par Dešāmu interesējās vairāki spēcīgi Eiropas klubi, tomēr Didjē nolēma vēl par divām sezonām pagarināt līgumu, kas tagad ir spēkā līdz 2014.gada vasarai. Paredzams, ka Marseļa pirms gada veikto lielo tēriņu dēļ šovasar darījumu tirgū būs krietni pieticīgāka un ar naudu nemētāsies. Nule klubs pastiprinājās ar 26 gadus veco pussargu Morganu Amalfitāno, kurš pievienojās kā brīvais aģents un parakstīja līgumu uz četriem gadiem. Bijušais "Sedan" spēlētājs iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja "Lorient", bet īpaši izcēlās iepriekšējā, kad lieliski darbojās duetā ar Kevinu Gameiro. Amalfitāno izdarīja 13 rezultatīvas piespēles, no kurām deviņas bija tieši Gameiro. Tāpat Morgana kontā arī pieci precīzi sitieni.

Luī-Dreifusa paziņoja, ka šovasar jaunu spēlētāju iegādei tiks atvēlēti 20 miljoni. Pagaidām pastiprinājums visvairāk nepieciešams kreisās malas aizsarga pozīcijā. Presē kā galvenie kandidāti minēti "Valencia" un "Bordeaux" aizsargi Žeremijs Matjē un Benuā Tremulinass, tomēr viņi klubam varētu nebūt pa kabatai. Redzeslokā esot arī "Lorient" aizsargs Žeremijs Morels (aptuveni 1,5 miljoni eiro), tomēr viņš noteikti netiktu pirkts kā pamatsastāva spēlētājs. Pastiprinājums, visticamāk, būs arī vidējā līnijā. Dešāms joprojām vēloties iegādāties "Bordeaux" un Francijas izlases kapteini Alū Diarā (7,75 miljoni eiro), kuru gan lenc arī PSG.

PSG piedāvā 12 miljonus par Gameiro, Tulalāns varētu pārcelties uz Malagu

Neapšaubāmi viens no pieprasītākajiem Francijas čempionāta spēlētajiem ir jau pieminētais Kevins Gameiro, kurš "Lorient" trīs sezonu laikā guvis attiecīgi 11, 17 un 22 vārtus. Lai arī par Gameiro lielu interesi izrāda Anglijā (jo īpaši "Newcastle"), 24 gadus vecais uzbrucējs izteicies, ka pārcelsies vai nu uz Parīzi, vai Valensiju: "Par nākotni domāšu tuvākajās dienās. Tā būs Parīze vai Valensija. Šie divi klubi ir ļoti labi. Tuvākajās dienās mierīgi pieņemšu lēmumu. Man patīk abi klubi, un Spānija mani vienmēr ir vilinājusi. Redzēsim, kas notiks." Gameiro jau janvārī bija soli no Valensijas, tomēr Spānijas klubs nespēja apmierināt "Lorient" finansiālās prasības – 12 miljonu vietā tika piedāvāti tikai septiņi. Kā vēsta Le Parisien, PSG, kas pavisam nesen tika pie jauniem īpašniekiem no Kataras, jau piedāvājusi nepieciešamo summu.

Tikmēr PSG beidzot oficiāli pievienojies 31 gadu vecais Nikolā Dušēzs, ar kuru līgums parakstīts uz trim sezonām. Bijušais "Rennes" pamatvārtsargs PSG pievienojies kā brīvais aģents. Klubu mainīt varētu arī Žeremijs Tulalāns. 27 gadus vecais balsta pussargs pagājušajā nedēļas nogalē ieradās Malagā un, ļoti iespējams, jau vienojies ar spāņu klubu. Tomēr šķērslis varētu būt Lionas "Olympique" noteiktā cena – ap 15 miljoniem eiro. Kā lēš franču prese, "Malaga" vakar piedāvājusi tikai deviņus.

Žervinjo, iespējams, tomēr paliks Lillē, Kabaja galamērķis – Ņūkāsla?

Lai arī Žervinjo neilgi pēc sezonas beigām sacīja, ka ir jau izlēmis par savu nākotni un ka drīz to paziņos arī publiski, nu kotdivuārietis atkal svārstās un neizslēdz iespēju pagarināt līgumu, kas šobrīd ar "Lille" ir spēkā vēl uz vienu sezonu. Bijušo "Le Mans" spēlētāju, kas Lillē divu sezonu laikā "Ligue 1" guvis 28 vārtus, iespējams, tomēr varētu vilināt Čempionu līgas kārdinājums.

Toties klubu, visticamāk, atstās centra pussargs Joans Kabajs, kurš šonedēļ piedalījās divās Francijas izlases spēlēs. Kabajs nedēļas nogalē varētu doties uz Ņūkāslu, lai izietu medicīniskās pārbaudes un parakstītu līgumu uz piecām sezonām. "Lille" acīmredzot šķirsies arī no 31 gadu vecā uzbrucēja Pjēra Alēna Fro, kurš šosezon lielākoties laukumā devies uz maiņu. Paredzams, ka Fro pārcelsies uz Osēru, kur aizstās poļu uzbrucēju Ireneušu Jeļenu, kuram beidzies līgums.

Pēdējās dienās notikušas vairākas treneru maiņas. Frānsiss Žilo no Sošo pārcēlās uz Bordo, bet Žans Fernandess - no Osēras uz Nansī. Par "Valenciennes" galveno treneri kļuvis Daniels Sančess, kurš amatā nomainīja Filipu Montanjē, kurš pievienojies "Real Sociedad". Savukārt "Auxerre" radušos caurumu aizlāpīja ar Lorānu Furnjē, bet "Sochaux" – ar Mehmedu Bazdareviču.

"Nancy" pussargs Žiljēns Ferē panācis vienošanos ar "Rennes" (interesanti, ka viņš savulaik pārstāvēja tās dublieru komandu). Līgums tiks parakstīts uz trim gadiem, bet pārejas summa tiek lēsta četru miljonu eiro apmērā. Par 28 gadus veco uzbrūkošo pussargu interesējās arī "Lorient". Tikmēr "Toulouse" zaudējusi savu kapteini Mauro Seto - argentīniešu aizsargs kā brīvais aģents pievienojās Itālijas "Palermo".

Izmantotie resursi:
OM.net - Site officiel de l'Olympique de Marseille
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...
Ligue1.com - French Football League - Ligue 1,...
France Football : toute l'actualité du...
Goal.com

  -1 [+] [-]

, 2011-06-10 18:16, pirms 13 gadiem
Es jau labāk gribētu Gameiro redzēt Valensijā, jo tie arābu naftinieki mani sāk kaitināt ar savu lielo naudu. Viņi tikai kropļo futbola tirgu.

     [+] [-]

, 2011-06-10 18:38, pirms 13 gadiem
zogs rakstīja: Es jau labāk gribētu Gameiro redzēt Valensijā, jo tie arābu naftinieki mani sāk kaitināt ar savu lielo naudu. Viņi tikai kropļo futbola tirgu.
Pagaidām nav pamata domāt, ka PSG notiks tas pats, kas pēc īpašnieku maiņas noticis daudz kur citur. Pagaidām visvairāk pastiprinājums nepieciešams priekšējā līnijā un balsta pussarga pozīcijā, kur vairs nav Makelelē. Turklāt PSG Gameiro gribēja jau pirms īpašnieku maiņas, plus Gameiro tāpat atstās Loriānu, plus 12 miljoni par viņa līmeņa spēlētāju ir pilnīgi normāla summa.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-10 19:56, pirms 13 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Pagaidām nav pamata domāt, ka PSG notiks tas pats, kas pēc īpašnieku maiņas noticis daudz kur citur. Pagaidām visvairāk pastiprinājums nepieciešams priekšējā līnijā un balsta pussarga pozīcijā, kur vairs nav Makelelē. Turklāt PSG Gameiro gribēja jau pirms īpašnieku maiņas, plus Gameiro tāpat atstās Loriānu, plus 12 miljoni par viņa līmeņa spēlētāju ir pilnīgi normāla summa.
Vai par Angliju, ko līdzīgu izveidot arī var?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-06-10 21:10, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Tāpat tika paziņots, ka Marseļas "Olympique" jaunu spēlētāju iegādei tiks atvēlēti 20 miljoni eiro.
-------------------------------
Madrides Real arī tērēs 20 miljonus... ceturtā vārtsarga iegādei
meanwhile, Latvijas 1. līgas flagmanis Rēzeknes BJSS iegādājies 2 jaunus Adidas buču pārus ar ko pievilināt potenciālos leģionārus no Preiļiem...
Zini, ja nav ko rakstīt, tad nekā nerakstīt. Bērnu līmenis.

     [+] [-]

, 2011-06-10 23:27, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka pieprasītākā Francijas prece Gameiro būs nosmelta tīri ātri. Domāju, ka pāries uz Valensiju, bet iespējams kļūdos. Valensija vispaŗ pēdējā laikā savas acis vērš tieši Francijas izlases virzienā, sākot ar Francijas izlases aizsargu Adilu Ramī pērn un tagad turpinot ar Gameiro.

Redzēs, kā tās milzīgās pārmaiņas ietekmēs Marseļu, jo 20 miljoni - tā mūsdienu futbolā ir nauda par vienu labu spēlētāju. Labākais no piedāvātajiem jau laikam Alū Diarā, bet atkal priekšā PSG. Ka nenosmeļ ar saviem jaunajiem īpašniekiem.

Beidzot arī Dušēzs pāriet uz kādu spēcīgu klubu. Reāli viens no labākajiem vārtsargiem Francijā. Izlasē arī būtu, ja ne Loriss un Mandanda. Lai veicas.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-11 11:30, pirms 13 gadiem
krisis rakstīja: Vai par Angliju, ko līdzīgu izveidot arī var?
Ja domā plašāku darījumu, baumu apskatu, tad izveidot var visu ko, taču šoreiz šis jautājums vairāk attiecināms tās līgas atbildīgajiem.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-11 12:24, pirms 13 gadiem
Autor,tikai deelj taviem rakstiem ieeju sportacentraa. Ljoti labi apraksti. Tieshi tas,kas man ir vajadziigs,jo franchu valodu nepaarzinu un l'equipe lasiit nevaru,bet pa citaam saiteem negribaas mekleet. Paldies,ljoti interesanti.