Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko šogad trešo reizi zaudē dubultspēļu pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko šogad trešo reizi zaudē dubultspēļu pusfinālā
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Aļona Ostapenko kopā ar Krievijas tenisa veterāni Veru Zvonarjovu piektdien zaudēja Madrides "Premier Mandatory" turnīra pusfinālā, kur ar 4:6, 4:6 piekāpās ar sesto numuru izliktajai Kanādas un Ķīnas komandai Gabriela Dabrovski/Jifana Su.

Ostapenko un Zvonarjova mačā pret ranga 15. vietā esošajām pretiniecēm izvirzījās vadībā ar 3:1, bet turpinājumā spēlē trūka kvalitātes, lai pieveiktu cīņas favorītes. Ostapenko neapmierinoši servēja un daudz kļūdījās spēlē uz gala līnijas, bet Zvonarjova vairākas reizes trāpīja tīklā "smešus". 2. setā izdevās atspēlēties no 2:5, bet pie 4:5 zaudējums Ostapenko serves geimā. Tas pats notika arī iepriekšējā seta beigās.

Ostapenko pirmoreiz spēlēja kopā ar 34 gadus veco Zvonarjovu, kura ranga pirmajā desmitniekā bijusi gan vienspēlēs (2. vieta), gan dubultspēlēs (9. vieta). Viņa pašreiz ir 59. vietā, bet Ostapenko atrodas 10 pozīcijas augstāk.

Aļona šogad trešo reizi spēlēja pusfinālā, allaž nespējot tikt līdz finālam. Pirmie diviem nesekmīgie pusfināli bija februārī Dohā ar Krievijas tenisisti Veroniku Kudermetovu un aprīlī ar šodienas pretinieci Dabrovski. Madrides pusfināla sasniegšana ļāva nopelnīt 390 reitinga punktus.

Ostapenko trīs reizes uzvarējusi WTA dubultspēļu sacensībās, visus titulus izcīnot "Premier" līmenī – viņa 2017. gadā divreiz uzvarēja mazākajos "Premier 700" turnīros Sanktpēterburgā (ar polieti Alicju Rosolsku) un Štutgartē (ar amerikānieti Rakeli Atavo) un 2018. gadā ar Dabrovski Dohā izcīnīja savu vērtīgāko titulu, uzvarot "Premier 5" turnīrā.

Mārtiņš Podžus zaudē vienspēlē, ar brāli Jāni uzvar dubultspēlē

Mārtiņš Podžus (ATP 653./ITF 88.) Slovākijas pilsētas Pještjani M15 turnīrā zaudēja ceturtdaļfinālā. Viņam šodien bija divarpus spēles. Pirmajā, kas vakar lietus dēļ pārtraukta pie rezultāta 6:1, 3:0, tikai ar uzvaru izšķirošajā setā izdevās pieveikt Krievijas tenisistu Aleksandru Ševčenko (ITF 427.) – 6:1, 6:7(4), 6:4. Mārtiņš dažas stundas vēlāk ar 4:6, 5:7 zaudēja Šveices tenisistam Rafaelam Baltenšpergeram (ITF 366.).

Podžus ar divu kārtu pārvarēšanu ieguva 12 ITF punktus, bet dubultspēlēs nopelnījis 30 punktus. Tik pienākas par pusfinālu. Mārtiņš šonedēļ spēlē kopā ar savu brāli Jāni. Būdami izlikti ar pirmo numuru, viņi turnīru sāka no ceturtdaļfināla, kur ar 6:2, 6:4 uzvarēja neizsētos mājiniekus Sebastianu Pjonteku un Samo Polakoviču. Finālā iekļūt neizdevās, piedzīvojot zaudējumu ar 4:6, 5:7 pret ungāriem Fabianu Marošanu un Peteru Naģī, kuri izlikti ar trešo numuru.

Mārtiņš Rocēns (ITF 1259.) Laspalmasas de Grankanārijas M15 dubultspēļu turnīrā kopā ar Krievijas tenisistu Andreju Čepeļovu zaudēja ceturtdaļfinālā, kur 3:6, 4:6 neveiksme pret Spānijas duetu Karloss Lopess Montaguds/Karloss Sančess Hovers. Rocēns ar vienas uzvaras gūšanu dabūja 12 ITF punktus.