Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ulbrokas un Valmieras komandas neklātienē centīsies atgūt līderpozīcijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ulbrokas un Valmieras komandas neklātienē centīsies atgūt līderpozīcijas
"FBK Valmiera"
Foto: Floorball.lv

Spraiga diena gaidāma Elvi flrobola līgā vīriešiem, kur paredzēts visas dienas garumā izspēlēt četras cīņas. Vakar turnīra tabulas galvgalī izvirzījās Cēsu “Lekrings”, bet šodien viņus no troņa neklātienes cīņā centīsies gāzt Valmieras un Ulbrokas vienības.

“Apelsīns/Oxdog Ulbroka” - SK “Pārgauja” pulksten 12:30 Ulbrokā un Sportacentrs.com

Pēc sezonas atsākšanās Ulbrokas komanda aizvadījusi divas spēles, abās tiekot pie uzvarām, apspēlējot Irlavas vienību un “RTU/Rockets”. Līdz ar to turnīra tabulā ulbrokieši ar 23 punktiem 11 mačos pašlaik atrodas trešajā pozīcijā. Pret “RTU/Rockets” vien trešo spēli šosezon aizvadīja Daniels Anis, kurš šajās trijās spēlēs iekrājis deviņus punktus (6+3). Tomēr par labāko pēdējā mačā atzīts Rolands Līdums (4+1), kuram tajā spēlē hat-trick. Rezultatīvi turpina spēlēt arī Niks Ķuzulis (8+5), kurš punktus guvis jau piecās spēlēs pēc kārtas. Neatkarīgi no šodienas spēļu rezultātiem, Ulbrokas komanda dienu noslēgs labāko trijniekā, ar iespējām pakāpties augstāk. Pašlaik no “FBK Valmiera” viņi atpaliek par diviem punktiem, bet no Cēsu vienības - par vienas uzvaras tiesu.

Stalbes vienība pēc sezonas atsākšanās spēlējusi mainīgām sekmēm, uzvarot “Lielvārde/FatPipe” un zaudējot “Lekringam”. Līdz ar to tabulā Ingus Laiviņa komandai joprojām jācīnās par vietu zem saules, jo ar 13 punktiem deviņās spēlēs vienība pašlaik atrodas vien devītajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no kārotā astotnieka. Jautājumus rada komandas realizācija, jo divās pēdējās spēlēs komanda kopumā guvusi vien septiņus vārtus. Pret cēsniekiem rezultatīvākais ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli bija Gvido Lauga (9+7), kurš ir arī visas sezonas komandas līderis. Tikmēr gan Mārtiņš Muižnieks (3+5), gan aizsargs Mārtiņš Šķesteris (2+4) jau sešas spēles pēc kārtas savu kontu spējuši papildināt ar vismaz vienu rezultativitātes punktu. Pret principiālajiem pretiniekiem līdzīga sērija pārtrūka Edgaram Puriņam, kurš palika sausā.

Tieši Puriņam šodienas spēle būs psiholoģiski ļoti svarīga, jo tieši pret Ulbrokas vienību pirmajā aplī viņš iedzīvojās ļoti nepatīkamā savainojumā. Toreiz komandas spēlēja Kocēnos, kad pēc diviem periodiem Ulbrokas komanda bija vadībā ar 4:2, bet pēc Puriņa savainojuma sabruka visa Stalbes komanda, ļaujot konkurentiem tikt pie vieglas 11:4 uzvaras. Toreiz spilgtu maču uzvarētāju rindās aizvadīja Atis Blinds, tiekot pie četriem vārtu guvumiem un vienas piespēles. Zaudētāju komandā ar hat-trick arzīmējās Lauga.

“FBK Valmiera” - “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 17:00 Vidzemes OC

Valmieras vienība sezonas lielāko daļu gozējusies turnīra tabulas galvgalī, bet pēdējā spēlē Kocēnos pret principiālo “Rubeni” tika nopelnīts tikai viens punkts, kas lika pārtraukt trīs uzvarēto spēļu sēriju. To steidza izmantot konkurenti, valmieriešus atbīdot uz otro vietu tabulā. Komandai pašlaik 11 mačos sakrāti 25 punkti. Kocēnos ierasti rezultatīvi nospēlēja Mārtiņš Broks (10+10) izceļoties ar trim piespēlēm. Bet uzvarai, iespējams, pietrūka komandas debitanta Raita Ozola (11+10) punkti, jo tieši tajā spēlē viņš pirmo reizi palika sausā, tādējādi pārtraucot savu desmit spēļu sēriju ar punktiem. Neskatoties uz to, viņš joprojām ir vienības rezultatīvākais spēlētājs. Pēcspēles metienu sērijā divas reizes bullīti izpildīt tika sūtīts šveicietis Žoels Meiers, bet pirmajā reizē tālāk par centra apli viņš netika, jo tika pieļauta muļķīga kļūda, bumbiņu izkustinot ar kāju, nevis nūju. Arī otrais mēģinājums palika nerealizēts. Vai treneri turpinās uzticēties Šveices viesspēlētājam arī nākamreiz? Iespējams, to uzzināsim jau šovakar pret talsiniekiem.

Talsu komanda bija piedzīvojusi zaudējumus piecās spēlēs pēc kārtas līdz beidzot savās mājās ar 6:5 apspēlēja “Lielvārde/FatPipe”. Tas gan pašlaik neko daudz nav devis, jo komanda ar sešiem punktiem septiņās spēlēs joprojām atrodas vien 11.vietā, no kārtotā astotnieka atpaliekot par deviņiem punktiem. Kurzemniekiem ir vairākas spēles rezervē attiecībā pret konkurentiem, bet neveiksmes vienība nevar atļauties. Pret čempioniem par labāko atzina divu vārtu autoru Marisu Bergmani (2+0), bet lieliski turpina spēlēt Valters Kalnietis (5+6) un Armands Budreika (5+1), kuri pēdējos trijos mačos izcēlušies ar punktu guvumiem.

Lai gan Talsu komanda aizvadījusi tikai septiņas spēles, viena no tām bijusi tieši pret valmieriešiem. Komandai šosezon visas spēles bijušas ļoti spraigas un daļēji arī šo duelēšanos var pieskaitīt tādiem, jo talsinieki savās mājās zaudēja ar 5:6. Jāpiezīmē gan, ka pēc diviem periodiem kurzemnieki atradās iedzinējos ar 1:6 un vien varena pakaļdzīšanās sarūpēja spraigu spēkošanos. Uzvarētāju rindās ar trim punktiem atzīmējās Raitis Ozols, bet par labāko atzina vārtsargu Sandi Venevicu, kuram 17 atvairīti metieni. Tikmēr mājiniekiem Valteram Kalnietim trīs precīzi metieni un viena rezultatīva piespēle.

“Lielvārde/FatPipe” - “Irlava/Avant” pulksten 19:00 Lielvārdē

Lielvārdes komanda turpina triecientempā aizvadīt spēles. Šovakar komandai būs piektais mačs 16 dienu laikā. Pašlaik gan sekmes nav bijušas diez ko sekmīgas, jo divi punkti par uzvaru papildlaikā Kocēnos ir vienīgie, kas iekrituši komandas krājkasītē. Pēc tam trīs zaudējumi Valmierā, Cēsīs pret “Pārgauju” un Talsos. Ar 17 punktiem 11 mačos komanda vēl turas piektajā vietā, bet vēl viena neveiksme neglābjami liks atkāpties tabulā. Beidzot komanda varēs spēlēt savās mājās, kas varētu dot pozitīvās emocijas. Talsos pēc vienas spēles izlaišanas laukumā atgriezās komandas līderis Rūdis Žukelis (14+9), tiekot pie trim punktiem. Vienlaikus pārtrūka komandas kapteiņa Marisa Giņko (1+11) lieliskā sērija ar vismaz vienu piespēli astoņās cīņās.

Arī Irlavas komandai ir 17 punktiem, tiesa, 12 aizvadītajās spēlēs. Pašlaik tas dod septīto vietu, taču punkti joprojām ir vajadzīgi, lai cīnītos play-off. Pēdējās divās spēlēs komanda nopelnīja sešus punktus, pateicoties divām spraigām uzvarām pār pastarīšiem “RTU/Rockets”. Sevišķi dramatiska bija otrā spēle pirms trim dienām, kad trešā perioda vidū septiņu minūšu laikā irlavnieki no 6:9 spēja panākot 10:9, nosargājot uzvaru. Lieliski turpina spēlēt brāļi Mareks Stančiks (14+9) un Renārs Stančiks (9+5), kuriem attiecīgi pieci un trīs punkti spēlē. Līdz ar to Mareks pie punktiem ticis jau astoņos mačos pēc kārtas. Par labāko pēdējā spēlē gan tika atzīts Krišjānis Tiltiņš (10+6), kuram divi vārtu guvumi un tikpat piespēles.

Abām komandām šī būs pirmā divcīņa sezonā. Atbildes spēle ieplānota 25. aprīlī Irlavā.

“Rubene” - “Kurši” pulksten 20:00 Kocēnos un Sportacentrs.com

Dienas noslēdzošajā spēlē Kocēnu “Rubene” uzņems FK “Kurši”. Kocēnu vienība ir to komandu pulkā, kurām pašlaik 17 iegūti punkti 12 spēlēs. Viņiem tas dod sesto vietu tabulā. Vienība uzvarējusi pēdējās divās spēlēs, pie punktiem tiekot jau trijās cīņās pēc kārtas. Sevišķi spilgta bija 3:1 uzvara mājās pār “Ķekavu”, kad vienība parādīja teicamu spēli aizsardzībā, bloķējot ļoti daudz sāncenšu centienus iekarot vārtus. Lai gan komanda guva vien trīs vārtus, vieni no tiem Reiņa Mirkša (14+8) rēķinā, kurš tādējādi turpina neticamo sēriju, pie punktiem tiekot visās 12 spēlēs.

Tikmēr liepājnieki uzvarējuši divas spēles pār “Bausku” pa vidu šīm cīņām nospēlējot krietni vājāk aizsardzībā, tai pašai “Ķekavai” viesos kapitulējot ar 7:12. Tabulā kurzemnieki ar 15 punktiem desmit cīņās pašlaik atrodas astotajā pozīcijā. Pēdējā uzvarētajā spēlē rezultatīvākais ar trim punktiem bija Sandis Lēvalds (10+4), kuram padevusies jau astoņu punktu sērija. Tāda pati sērija arī Ralfam Polim (11+4), bet par labāko pēdējā uzvarā atzīts vārtsargs Edgars Rimarenko, kurš tika galā ar 23 no 24 pretinieku metieniem.

Šī būs abu komandu otrā spēle sezonā, jo pirmā aizvadīta jau 27. septembrī Liepājā. Toreiz pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 4:4, bet trešā perioda ievadā laukuma saimnieki veica izšķirošo izrāvienu, panākot 7:4 vadību. Viesi cīnījās līdz pēdējām sekundēm, mača izskaņā pietuvojoties viena precīza metiena attālumā, taču “Kurši” tika pie 8:7 panākuma. Komandas spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks tajā mačā guva vienus vārtus un izdarīja trīs piespēles, bet par labāko atzina Gustavu Griezīti, kuram toreiz 2+2. Kocēnu vienībā labākā balva Jurim Zilbertam, kuram viena piespēle, bet rezultatīvākie ar diviem punktiem bija Arnijs Kuratņiks un Dāvis Zēmelis.