Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ne visi sponsori pamet Šarapovu - "Head" paziņo par sadarbības turpināšanu

Rolands Eliņš

Ne visi sponsori pamet Šarapovu - "Head" paziņo par sadarbības turpināšanu
Marija Šarapova
Foto: AP/Scanpix

Vairāki nežēlastībā kritušās krievu tenisistes Marijas Šarapovas sponsori paziņojuši par sadarbības attiecību pārtraukšanu vai iesaldēšanu, taču pretēju soli spēris „Head”, tenisa rakešu ražotājs, kas plāno Šarapovu sponsorēt arī turpmāk.

Kopš sporta pasauli šokējošā paziņojuma pirmdien Marijas Šarapovas sponsoru sarakstā vairs nav ne „Nike”, ne „Porsche”, jo šīs kompānijas izvēlējušās pārtraukt sadarbību ar sportisti, kura pieķerta aizliegto vielu lietošanā. Sadarbību neturpinās arī Šveices uzņēmums "Tag Heuer", kura līgums ar Šarapovu beidzās 2015. gada izskaņā un dopinga skandāla dēļ nolemts to nepagarināt.

Šarapova savu soda apmēru uzzinās pēc pāris dienām, un viņai draud diskvalifikācija līdz pat četriem gadiem. Tas nav traucējis rakešu ražotajam „Head” publiski paziņot par saviem nolūkiem turpināt sadarbību ar Krievijas tenisisti.

„Marija varētu būt pieļāvusi kļūdu, taču viņa ir nopelnījusi, lai viņai noticētu, un šobrīd mēs tieši to darām,” vēstīts „Head” paziņojumā. Kompānija raksturo Šarapovu kā paraugsportisti, kura iedvesmojusi vairākus miljonus visā pasaulē pievērsties tenisa spēlei.

„Marijas drosme un godīgums, ko viņa parādīja savā paziņojumā un pieļautās kļūdas atzīšanā, ir uzteicams. Esam gatavi turpināt sadarboties ar viņu un par jauna līguma noslēgšanu plānojam paziņot tuvāko nedēļu vai mēnešu laikā.”

28 gadus vecā Šarapova pirmdien atzinās, ka „Australian Open” laikā viņai veiktas pozitīvas analīzes. Tajās atrasta Latvijā radītā preparāta mildronāta klātbūtne, kas aizliegto vielu sarakstā parādījies tikai kopš šī gada sākuma. Šarapova atzinusi, ka mildronātu lieto jau ilgu laiku, bet tā nonākšanu aizliegto vielu sarakstā gluži vienkārši palaidusi garām.

Izmantotie resursi:
Maria Sharapova: Racquet firm Head to extend...
Home

  +2 [+] [-]

, 2016-03-10 13:46, pirms 8 gadiem
kā tāda līmeņa sportists var palaist garām piecus paziņojumus par jaunajām aizliegtajām vielām? domāju lietots bija apzināti.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-10 13:52, pirms 8 gadiem
Sarapova varbut tiks amnesteta jo WADA neesot bridinajusi WTA par mildronata ieklausanu saraksta.Sodien tada info jau sak klist pa saitiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-10 13:57, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Sarapova varbut tiks amnesteta jo WADA neesot bridinajusi WTA par mildronata ieklausanu saraksta.Sodien tada info jau sak klist pa saitiem.
taks nav nevienu jabridina - ir saraksts un ar to jaiepazistas visiem. tad jau jebkurs saks brekt, ka nav bridinats.

  +4 [+] [-]

, 2016-03-10 14:00, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Sarapova varbut tiks amnesteta jo WADA neesot bridinajusi WTA par mildronata ieklausanu saraksta.Sodien tada info jau sak klist pa saitiem.
Tikai nevajag muldēt - man pazīstams cilvēks ir LV tenisa federācijā ne tā augstākā persona, bet tāpat ir saņēmis n-tos meilus par aizliegtajām vielām, tai skaitā midlronātu.
Bet TOP 10 tenisistei un viņas ārstiem jau nu 100% jābūt lietas kursā par visiem aizliegtajiem preperātiem – tā ir tikai viņas un visvairāk viņas apkalpojošās komandas neizdarība vai apzināts pārkāpums.
Saprotu, ka kāds Future turnīru pusamatieris, kas pats sev treneris, ārsts un masieris varētu to nezināt, bet ne jau TOP 10 tenisiste un viņas apkalpojošais personāls.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-10 14:09, pirms 8 gadiem
WKS rakstīja: Tikai nevajag muldēt - man pazīstams cilvēks ir LV tenisa federācijā ne tā augstākā persona, bet tāpat ir saņēmis n-tos meilus par aizliegtajām vielām, tai skaitā midlronātu.
Bet TOP 10 tenisistei un viņas ārstiem jau nu 100% jābūt lietas kursā par visiem aizliegtajiem preperātiem – tā ir tikai viņas un visvairāk viņas apkalpojošās komandas neizdarība vai apzināts pārkāpums.
Saprotu, ka kāds Future turnīru pusamatieris, kas pats sev treneris, ārsts un masieris varētu to nezināt, bet ne jau TOP 10 tenisiste un viņas apkalpojošais personāls.
Aizver muti(Lidaka)es tik rakstu to kas klejo pa soc.tikliem.Gadu atpakal jau runaja par mildronatu,bet oficiali no 1 janvara,Gan jau atradis ari ZA kadu preperatu ko aizliegt,jautajums vai gribes to darit jo te ir skaidrs ka tas ir kars pret Austrumeiropas sportistiem ,kas to vienmer ir lietojusi.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-10 14:11, pirms 8 gadiem
Gan jau Head tagad izmantos iespēju nelielai publicitātei reklāmas nolūkos, bet pēc tam klusītēm notīsies no saviem darījumiem ar Šarapovu. Un pareizi vien darīs, jo lepoties ar to, ka atbalsta dopingotājus, nudien nevarēs. Cerams, ka Šarapovu diskvalificēs, jo aizbildinājums jau nu pagalam vājš. Vienīgais, kāpēc drusku žēl - mašeņka nu ļoti seksīgi vaidēja pie katra sitiena

  +5 [+] [-]

, 2016-03-10 14:19, pirms 8 gadiem
Par brīdināšanu tur vispār nav ko runāt...kāpēc vispār personīgi kādam kādu jābrīdina par izmaiņām? Tu piedalies tajā sistēmā, tad seko līdzi arī sistēmas noteikumiem. Man teiksim CSDD arī nesūta vēstuli par jaunumiem CSN. No valdības mājas arī nenāk vēstules par jauniem likumiem, lai gan tie man ir pilnā mērā saistoši. Par jaunu ceļa zīmi mani arī neviens nebrīdina - redz, tur tagad kreiso pagriezienu taisīt no 1. janvāra vairs nevarēs...nepamanīji ka tur tagad jauna zīme - pats vainīgs - sods pa pilnu programmu. Gan jau ka ir kkāda oficiāla vietne, kurā tas aizliegto vielu saraksts ir publicēts un visiem uz kuriem tas attiecas arī būtu jāseko tam līdzi. Nav tur pie katra ar vēstulīti skriet.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-10 14:21, pirms 8 gadiem
Kaut kāds sviests. Tad jau energy drinki arī būtu jāliek dopinga sarakstā. I.dioti.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-10 14:35, pirms 8 gadiem
Ko Grindex vēl gaida?

WADA esot vismaz 5x personiski brīdinājusi Šarapovu. Un ārsts/fizioterapeits taču viņai arī ir. Par ko naudu saņem?

  +2 [+] [-]

, 2016-03-10 14:55, pirms 8 gadiem
otins rakstīja: Ko Grindex vēl gaida?

WADA esot vismaz 5x personiski brīdinājusi Šarapovu. Un ārsts/fizioterapeits taču viņai arī ir. Par ko naudu saņem?
Kas Grindex jāgaida – bezmaksas reklāma pa visu pasauli

  +1 [+] [-]

, 2016-03-10 15:00, pirms 8 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Kaut kāds sviests. Tad jau energy drinki arī būtu jāliek dopinga sarakstā. I.dioti.
Nu gan salīdzināji, energy drinku kas pamatā nodara ļaunu organismam, un pasaulē atzītu medikamentu, kura labā ietekme ir pierādīta.

  +5 [+] [-]

, 2016-03-10 15:48, pirms 8 gadiem
Es arī Šarapovu nepamestu!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-10 16:01, pirms 8 gadiem
baraviks rakstīja: Gan jau Head tagad izmantos iespēju nelielai publicitātei reklāmas nolūkos, bet pēc tam klusītēm notīsies no saviem darījumiem ar Šarapovu. Un pareizi vien darīs, jo lepoties ar to, ka atbalsta dopingotājus, nudien nevarēs. Cerams, ka Šarapovu diskvalificēs, jo aizbildinājums jau nu pagalam vājš. Vienīgais, kāpēc drusku žēl - mašeņka nu ļoti seksīgi vaidēja pie katra sitiena
Mašeņkai der tikai kautkāds Cilič-veidīgais piespriestais diskābelis, maksimums līdz 12 mēnešiem. Pat ar to viņa būs ārā no ranga un sitīs viņu visas pēc kārtas.
Gaume individuāla lieta, ja patīk, ka gultā kāds kliedz ar 120 decibeliem, lai tā būtu.
Tūrē tiešām ir meitene, kurai tas izdodas erotiski

  +1 [+] [-]

, 2016-03-10 16:12, pirms 8 gadiem
nicks rakstīja: Mašeņkai der tikai kautkāds Cilič-veidīgais piespriestais diskābelis, maksimums līdz 12 mēnešiem. Pat ar to viņa būs ārā no ranga un sitīs viņu visas pēc kārtas.
Gaume individuāla lieta, ja patīk, ka gultā kāds kliedz ar 120 decibeliem, lai tā būtu.
Tūrē tiešām ir meitene, kurai tas izdodas erotiski
Mašeņkas aurošana spēles laikā ir neciešama, vēl jau arī Azarenka 'bļauj kā kauta un čehiete Kvitova.
Dažas tenisistes bija iebildušas pret tiem nenormāliem brēcieniem un stenieniem pie katra sitiene, bet pagaidām to neņem vērā.
Vajadzētu gan cīnīties pret to, aizrādījums, vienreiz noņemt punktu, otreiz , trešo reizi un gan tā baurošana izbeigtos, tā ir sava veida izlaidība un spēlēšana uz pretinieču nerviem.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-10 17:14, pirms 8 gadiem
marxx2001 rakstīja: kā tāda līmeņa sportists var palaist garām piecus paziņojumus par jaunajām aizliegtajām vielām? domāju lietots bija apzināti.
Tu esi lietojis Mildronātu? Tikai pilnīgs losis var pateikt, ka tas uzlabo sportiskos rezultātus. Īstermiņā (piemēram, iedzerot tieši pirms lielas slodzes) rezultāti pat ir sliktāki. Mildronāts ir zāles, kas jādzer kursos pa 4-6 nedēļām 3x gadā. Tas uzlabo vispārējo veselības stāvokli un aisargā sirds un asinsvadu sistēmu no pārslodzēm. Tiek ieteikts pilnīgi visiem, kam ir paaugstinātas fiziskas vai garīgas slodzes. Turklāt 250 mg medikaments ir bezrecepšu. Ģeniāls preperāts. WADA būtu jāpārskata tā lietošana, nosakot maksimālās devas nevis jāaizliedz pavisam, jo redz "ir aizdomas, ka palīdz uzlabot rezultātus". Tāpat kā C vitamīns.

     [+] [-]

, 2016-03-10 17:41, pirms 8 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Tu esi lietojis Mildronātu? Tikai pilnīgs losis var pateikt, ka tas uzlabo sportiskos rezultātus. Īstermiņā (piemēram, iedzerot tieši pirms lielas slodzes) rezultāti pat ir sliktāki. Mildronāts ir zāles, kas jādzer kursos pa 4-6 nedēļām 3x gadā. Tas uzlabo vispārējo veselības stāvokli un aisargā sirds un asinsvadu sistēmu no pārslodzēm. Tiek ieteikts pilnīgi visiem, kam ir paaugstinātas fiziskas vai garīgas slodzes. Turklāt 250 mg medikaments ir bezrecepšu. Ģeniāls preperāts. WADA būtu jāpārskata tā lietošana, nosakot maksimālās devas nevis jāaizliedz pavisam, jo redz "ir aizdomas, ka palīdz uzlabot rezultātus". Tāpat kā C vitamīns.
jā,baigi labs.

     [+] [-]

, 2016-03-10 19:29, pirms 8 gadiem
Cepuri nost,pārējie šalagas!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-10 22:02, pirms 8 gadiem
Ir tomēr kāda firma pasaulē, kuru nevada peģiki

  -1 [+] [-]

, 2016-03-11 09:34, pirms 8 gadiem
marxx2001 rakstīja: kā tāda līmeņa sportists var palaist garām piecus paziņojumus par jaunajām aizliegtajām vielām? domāju lietots bija apzināti.
Viņa jau to pateica ka apzināti un 10 gadus! Arī C vitamīnu lieto daudzi un apzināti!

  -1 [+] [-]

, 2016-03-11 09:35, pirms 8 gadiem
killo2000 rakstīja: Par brīdināšanu tur vispār nav ko runāt...kāpēc vispār personīgi kādam kādu jābrīdina par izmaiņām? Tu piedalies tajā sistēmā, tad seko līdzi arī sistēmas noteikumiem. Man teiksim CSDD arī nesūta vēstuli par jaunumiem CSN. No valdības mājas arī nenāk vēstules par jauniem likumiem, lai gan tie man ir pilnā mērā saistoši. Par jaunu ceļa zīmi mani arī neviens nebrīdina - redz, tur tagad kreiso pagriezienu taisīt no 1. janvāra vairs nevarēs...nepamanīji ka tur tagad jauna zīme - pats vainīgs - sods pa pilnu programmu. Gan jau ka ir kkāda oficiāla vietne, kurā tas aizliegto vielu saraksts ir publicēts un visiem uz kuriem tas attiecas arī būtu jāseko tam līdzi. Nav tur pie katra ar vēstulīti skriet.
Lūk CSDD gan sūta!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-03-11 09:37, pirms 8 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Mašeņkas aurošana spēles laikā ir neciešama, vēl jau arī Azarenka 'bļauj kā kauta un čehiete Kvitova.
Dažas tenisistes bija iebildušas pret tiem nenormāliem brēcieniem un stenieniem pie katra sitiene, bet pagaidām to neņem vērā.
Vajadzētu gan cīnīties pret to, aizrādījums, vienreiz noņemt punktu, otreiz , trešo reizi un gan tā baurošana izbeigtos, tā ir sava veida izlaidība un spēlēšana uz pretinieču nerviem.
Izslēdz skaņu,jo klātiene tu viņu neesi redzējis!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-03-11 12:43, pirms 8 gadiem
kā teica Mildronāta izgudrotājs Kalviņš - tiem lēmējiem pat sajēgas nav, kas tās par zālēm
labāk, lai sportisti no pārslodzēm slimnīcā nonāk, nekā tiek glābta viņu veselība

  -1 [+] [-]

, 2016-03-11 19:50, pirms 8 gadiem
Marija ir blondīne,blondīnes visi mīl,blondīnei tiks piedots un sevišķi jau,ja kājas no padusēm aug.
Domāju Marija tāpat ir pelnījusi krietnu prēmiju no Mildronāta ražotājiem par nepārspējamo reklāmu.
Proties Kirov!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-13 04:44, pirms 8 gadiem
otins rakstīja: Ko Grindex vēl gaida?

WADA esot vismaz 5x personiski brīdinājusi Šarapovu. Un ārsts/fizioterapeits taču viņai arī ir. Par ko naudu saņem?
Un kas viņiem būtu jādara? Jāpārtrauc Mildronāta ražošana?