Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ķēniņš nespēlē, "Canucks" atzīst "Wild" pārākumu

Ķēniņš nespēlē, "Canucks" atzīst "Wild" pārākumu
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tika aizvadītas piecas spēles. Vienā no tām Vankūveras "Canucks" viesos ar rezultātu 3:5 atzina Minesotas "Wild" pārākumu. Latviešu hokejists Ronalds Ķēniņš spēlei netika pieteikts.

Spēli aktīvāk iesāka Vankūvera, izveidojot pāris bīstamus momentus pie Devana Dubnika vārtiem, tomēr jau sestajā minūtē viss sagriezās kājām gaisā, kad Džordans Šrēders, ielauzies pretinieku zonā, ar nūjas neērto pusi raidīja ripu Raiena Millera tuvajā vārtu stūrī, panākot 1:0 "Wild" labā. Pēc zaudētajiem vārtiem sākās asumi un Brodzjakam ar Dorsetu attiecības nācās noskaidrot liekot lietā dūres. Īsi pēc tam "Canucks" palika mazākumā, un Džeisons Pominvils panāca 2:0. Minesotas "Wild" tas bija tikai ceturtais metiens pa Raiena Millera sargātajiem vārtiem.

Perioda vidū Zaks Kasians no ne visai pateicīga leņķa samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (1:2). Turpinājumā sekoja vēl vairākas rupjības un asumi, bet 13.minūtē "Canucks" vēlreiz nācās spēlēt mazākumā, tiesa, spēlējot četratā, gandrīz izdevās rezultātu izlīdzināt. Janikam Hansenam izdevās izlauzties vienatnē pret teicami spēlējošo Dubniku, taču viņa raidījums trāpīja pa vārtu stabu, un rezultāts palika nemainīgs.

Perioda izskaņā arī "Wild" hokejistiem vienu reizi izdevās norībināt vārtu konstrukciju, bet jau pēc mirkļa gūt vārtus - Nino Nīderraiters pēc Miku Koivu piespēles panāca 3:1.

Otro periodu ļoti veiksmīgi iesāka Vankūveras "Canucks", jau otrajā minūtē samazinot rezultāta starpību līdz minimumam, kad no aizvārtes izslidojušais Šons Matiass guva vieglus vārtus (2:3). Turpinājumā komandas vairāk domāja par uzbrukumu, izveidojot bīstamas epizodes abās laukuma pusēs, bet "Canucks" pietrūka disciplīnas, nopelnot trešo noraidījumu. Vairākumu visai ātri realizēja "Wild" hokejisti, kad Milleru ar spēcīgu metienu no zilās līnījas pārspēja Raiens Saters, panākot 4:2, bet "Canucks" uzbrucējam Nikam Bonino, bloķējot pretinieka metienu, ripa trāpīja pa kāju, un viņš priekšlaicīgi devās uz ģērbtuvēm.

54 sekundes vēlāk rezultāts uz tablo vēstīja 5:2. Pēc zaudētajiem vārtiem Vankūveras "Canucks" galvenais treneris Villijs Dežardēns izlēma mainīt vārtsargus, Raiena Millera vietā sūtot Ediju Laku. Amerikāņu vārtsargs spēja tikt galā tikai ar 13 no 18 pretinieku metieniem. Vankūverai bija iespēja vienus vārtus atgūt, bet Krisa Higinsa metiens atsitās pret vārtu rāmi. Kamēr "Canucks" bija nokdaunā, spēles iniciatīvu pilnībā pārņēma "Wild" hokejisti.

Nepilnas četras minūtes līdz mača beigām "Canucks" nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā, un Dežardēns nolēma iet uz pilnu banku, mainot Laku pret sesto laukuma spēlētāju, taču pēc brīža Radims Vrbata, glābjot savu komandu no 100% vārtu zaudējuma, pārkāpa noteikumus, un cerība atspēlēt trīs vārtu deficītu saruka līdz minimumam. Divas minūtes un trīs sekundes līdz spēles finālsvilpei vienus vārtus arī izdevās atgūt, tomēr ar to nepietika, atzīstot Minesotas "Wild" pārākumu (3:5). Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts "Wild" hokejists Miku Koivu, kurš šonakt atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bet latviešu hokejists Ronalds Ķēniņš spēlē nepiedalījās.

Vankūveras "Canucks" šobrid ar 61 punktu ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, bet Minesotas "Wild" ar 58 punktiem - devīto.

Citās spēlēs viena no lejasgala komandām Arizonas "Coyotes" pēcspēles soda metienos ar rezultātu 3:2 pārspēja Čikāgas "Blackhawks" hokejistus. Lielākie nopelni koijotu vārtsargam Maikam Smitam, kurš tika galā ar 38 pretinieku metieniem, bet pastarīte Edmontonas "Oilers" izbraukumā ar rezultātu 2:1 pārspēja Ņūdžersijas "Devils". Uzvaras vārti Naila Jakupova kontā, kurš šosezon 54 spēlēs guvis sešus vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles (6+8). Savukārt Kolumbusas "Blue Jackets" hokejista Skota Hartnela 1000. spēli Nacionālajā hokeja līgā aizēnoja piedzīvotais zaudējums pret Losandželosas "Kings" (3:4). Uzvaras vārtus trešā perioda sākumā guva Dastins Brauns. Nakts pēdējā spēlē Sanhosē "Sharks" nespēja atrast veidus, kā tikt galā ar Kalgarī "Flames", piedzīvojot bezierunu zaudējumu ar rezultātu 1:4. "Flames" ar izcīnīto uzvaru pakāpusies vietu augstāk Rietumu konferencē, apsteidzot Vankūveras "Canucks".

NHL spēļu rezultāti, 10.februāris

KomandasRez.
Blue Jackets-Kings3:4
Devils-Oilers1:2
Wild-Canucks5:3
Blackhawks-Coyotes2:3 PM
Sharks-Flames1:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -3 [+] [-]

, 2015-02-10 07:57, pirms 9 gadiem
Ķēniņa dienas NHL ir skaitītas gaidām atpakaļ AHL

  +7 [+] [-]

, 2015-02-10 08:02, pirms 9 gadiem
Kassian`s sastāda nopietnu konkurenci, būs grūti... bet galvenais, lai saprot, ka augšā tikt var un palikt tur arī ir iespējams! Veiksmi Ronaldam!

  +7 [+] [-]

, 2015-02-10 08:08, pirms 9 gadiem
zaxx rakstīja: Ķēniņa dienas NHL ir skaitītas gaidām atpakaļ AHL
kas zin, šonakt Bonino satraumējās, trešajā periodā neatgriezās laukumā...

  -3 [+] [-]

, 2015-02-10 09:05, pirms 9 gadiem
Nu vo tā ir bez Ķeniņā nav uzvaru

  +3 [+] [-]

, 2015-02-10 09:11, pirms 9 gadiem
"54.sekundes vēlāk" Nelogiski skan, ja punktu ieliek aiz 54
Slēpts komentārs: skld

  +2 [+] [-]

, 2015-02-10 09:32, pirms 9 gadiem
Bez muļķībām, kāds konstruktīvi var paskaidrot kapēc Ķēniņš šodien bija malā?

Paldies

  +1 [+] [-]

, 2015-02-10 09:47, pirms 9 gadiem
JDrels rakstīja: Bez muļķībām, kāds konstruktīvi var paskaidrot kapēc Ķēniņš šodien bija malā?

Paldies
Konkurence,satraumeetie pamatspeeleetaaji ir atpakal,logiski ka tiek suutiiti laukumaa

  +5 [+] [-]

, 2015-02-10 10:05, pirms 9 gadiem
JDrels rakstīja: Bez muļķībām, kāds konstruktīvi var paskaidrot kapēc Ķēniņš šodien bija malā?

Paldies
Tāpēc, ka viņš spēlēja tikai dēļ komandas biedru veselības problēmām. Šobrīd traumētie ir gatavi spēlēt, un Ronim vietas vairs nav. Diezgan elementāri.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-10 10:16, pirms 9 gadiem
jareiz zaudē 2 pēc kārtas tad jau jāmaina sastāvs un Ķēniņam jādod spēlēt, ne?

  +1 [+] [-]

, 2015-02-10 10:21, pirms 9 gadiem
Žēl, ka Ķēniņš nespēlēja, bet ja viņu nesūtīs lejā līdz trade deadline, tad pastāv iespēja, ka kādu citu varētu aizmainīt un Ķēniņu viņā vietā

  +5 [+] [-]

, 2015-02-10 10:39, pirms 9 gadiem
skld rakstīja: Ko var kasīties pie punktiem un komatiem? Vēl pasaki ka dēļ tā punkta nesaprati par ko ir vispār rakstīts.
Varbūt tāpēc, ka žurnālistikā pareizrakstība ir "must have" opcija?

     [+] [-]

, 2015-02-10 10:57, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: kas zin, šonakt Bonino satraumējās, trešajā periodā neatgriezās laukumā...
Pagaidām nekādas ziņas nav no tā gala!!

  -4 [+] [-]

, 2015-02-10 11:38, pirms 9 gadiem
Par khl.Spēle Sibir-Avangard ,kā domājat kurš uzvarēs.Gribu uzlikt 5eur uz vienu komandu ,nēsmu eksperts un gribēt zināt uz kuru labāk likt?

 +11 [+] [-]

, 2015-02-10 11:52, pirms 9 gadiem
johansons88 rakstīja: Par khl.Spēle Sibir-Avangard ,kā domājat kurš uzvarēs.Gribu uzlikt 5eur uz vienu komandu ,nēsmu eksperts un gribēt zināt uz kuru labāk likt?
labāk neliec nemaz - nopērc maizi, pienu un desas gabaliņu, būsi lietderīgāk savu naudiņu iztērējis.

  -2 [+] [-]

, 2015-02-10 14:48, pirms 9 gadiem
2 vārti 4 spēlēs vēl nenozīmē , ka esi garantējis vietu sastāvā. Tā būs jāpierāda ilgstošā laika posmā.

  -3 [+] [-]

, 2015-02-10 16:29, pirms 9 gadiem
Ķēniņš abās aizvadītajās spēlēs, bija ielikts Scrached sarakstā, tas teorētiski nozīmē, ka ir neliels savainojums, domāju, ka ja ne nākamajā, tad aiznākamjā spēlē atkal varēsim vērot Ronaldu uz ledus, jo trennerim patīk Ķēnina spēle plus Canucks trenneris mēģina variēt, jo čaļi cīnās par playoff.

     [+] [-]

, 2015-02-10 16:33, pirms 9 gadiem
bondziis rakstīja: Ķēniņš abās aizvadītajās spēlēs, bija ielikts Scrached sarakstā, tas teorētiski nozīmē, ka ir neliels savainojums, domāju, ka ja ne nākamajā, tad aiznākamjā spēlē atkal varēsim vērot Ronaldu uz ledus, jo trennerim patīk Ķēnina spēle plus Canucks trenneris mēģina variēt, jo čaļi cīnās par playoff.
pilnīgas muļķības Tu te stāsti par to 'savainojumu'. 'Healthy scratch' nozīmē, ka spēlētājs vienkārši tiek atstāts malā un tam nav nekāda sakara ar spēlētāja veselības stāvokli.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-10 17:32, pirms 9 gadiem
zaxx rakstīja: Ķēniņa dienas NHL ir skaitītas gaidām atpakaļ AHL
Teiksim tā - Ķēniņš ir pirmais rezervists, ja kāds no uzbrucējiem satraumējās vai arī kāds pilnībā zaudē formu.

     [+] [-]

, 2015-02-10 17:38, pirms 9 gadiem
2 vārti 4 spēlēs vēl nenozīmē , ka esi garantējis vietu sastāvā. Tā būs jāpierāda ilgstošā laika posmā.

Lūk mans komentārs un mīnusi man nav saprotami. Tas nenozīmē ka man viņi nepatīk , bet gribas skaidrojumus. NHL ir līga - stabili labākā pasaulē un neviena līga tai nav tuvumā. Ja labs hokejists gūst 2 vārtus 4 spēlēs-tā nav garantika , ka tu tajā spēlēsi.,tā var notikt pārājās līgās sākot ar KHL, NLA utt., bet NHL ir vēl ļoti daudz komponemti par kuriem arī slavēja Ķēniņu (bet tā ior psiholoģijas sastāsvdaļa-slavējot labu , centīgu spēlētāju tu no viņa izspiedīsi maksimumu). Nosēdinot Ķēniņu rezervē var cerēt uz vēl lielāku progresu - galvenais ka Ķēniņam ir ĀĶIS LŪPĀ. VIņš saprata ka var un to saprata arī treneri un pa vieglo neatļaus iekļūt jo Ķēniņš ir cīnītājiem-visvairāk velk un NHL 3 maiāns maiņas spēlētāju-domāju ka viņš spēlēs NHL, bet viņu vēl pamocīs caur domām - tiksi vai netiksi NHL.

  -2 [+] [-]

, 2015-02-10 18:24, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: pilnīgas muļķības Tu te stāsti par to 'savainojumu'. 'Healthy scratch' nozīmē, ka spēlētājs vienkārši tiek atstāts malā un tam nav nekāda sakara ar spēlētāja veselības stāvokli.
Iemācies lasīt!!! Es rakstu: " teorētiski " , ar to jāsaprot, ja viņu gribētu nosūtīt lejā, tad tas būtu noticis, viss ir Ronalda rokās, ja viņš spēs sevi pierādīt, kā stabilu spēlētāju savās turpmāk dotajās iespējās, kas nebūs daudz, tad viņam ir izredzes nostiprināties komandā, kā jau minēju, Canucks galvenajam trennerim " Willie Desjardins " interesē, ko Ronalds spēj izdarīt.