Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

''Stopiņu'' handbolistēm uzvara, vīriešu komandai kārtējais zaudējums

Kristaps Desmitnieks

''Stopiņu'' handbolistēm uzvara, vīriešu komandai kārtējais zaudējums
''Stopiņu NHK'' spēlētāji
Foto: Jānis Slišāns

Šovakar tika aizvadīta viena spēle Latvijas handbola Virslīgā vīriešiem, kā arī vēl viens mačs sieviešu čempionātā. Abas cīņas norisinājās Ulbrokā, kur vispirms ''Stopiņu NHK'' sieviešu komanda apspēlēja dobelnieces (44:34), bet pēc tam vīriešu vienība atzina RVR pārākumu - 30:40.

Vispirms Ulbrokas zālē tika aizvadīta sieviešu čempionāta spēle, kurā pērnās sezonas čempiones un šī brīža turnīra līderes ''Stopiņu NHK'' handbolistes sacentās ar veiksmīgi spēlējošo ''Dobeles SS''. Pirmais puslaiks tika aizvadīts itin rezultatīvā cīņā, pārsvars atradās mājinieču rokās, un pēc pirmajām 30 minūtēm ar 21:16 vadībā ''Stopiņi''. Lai arī piecu vārtu deficīts viešņām nebija pārvilcis svītru cerībām uz panākumu, otrajā puslaikā ''Dobeles SS" spēlētājām neizdevās lauzt spēles gaitu, mājinieces rezultāta pārsvaru palielināja, tādējādi izcīnot uzvaru rezultatīvā spēlē - 44:34.

Uzvarētāju komandā 14 gūti vārti Ivitai Asarei, bet dobelnieču rindās ar desmit precīziem metieniem atzīmējās iepriekšējā mēneša labākā čempionāta spēlētāja Laura Ņeverovska.

Uzreiz pēc sieviešu čempionāta mača laukumā devās vīriešu komandas. Otrā apļa cīņā par 5.-10. vietu ''Stopiņi'' savā laukumā uzņēma RVR vienību. Pirmās 30 minūtes aizritēja līdzīgā cīņā, dodoties pārtraukumā, 14:11 par labu viesiem. Otrajā puslaikā jau krietni vairāk izpaudās RVR spēlētāju meistarība, viesi rezultātā pamazām attālinājās no mājiniekiem, maču uzvarot ar 40:30.

RVR rindās 12 vārtu guvumi komandas uzbrukuma līderim Pēterim Trojanovskim, savukārt ''Stopiņu NHK'' sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar desmit rezultatīviem metieniem bija Aivars Čikuts.

Latvijas čempionāts.
10. februāris.
Stopiņu NHK - Dobeles SS 44:34 (21:16)

Stopiņu NHK: Asare 14/2, Nikolajeva 11/2, Seržante 10, Purgaile 5, Poriete 3, Ozola 1.
Dobeles SS: Ņeverovska 10/4, Freiberga 8, Rozenfelde 7/2, Damberga 5, Karloviča 2, Priedēna 1, Razgale 1.

Stopiņu NHK - RVR 11:14 (30:40)
Stopiņu NHK: Čikuts 10, Lazda 9/1, Koroļkovs 3, Abramovs 2, Pauniņš 2, Petrovs 2, Ozoliņš 1, Čerņevskis 1.
RVR: Trojanovskis 12/1, Lukašēvičs 7/3, Gāršnieks 7, Grēvelis 6, Lazdiņš 3, Adijāns 2, Daukša 1, Smagars 1, Barbans 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija