Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" revanšējas "Ķekavai, uzvar arī "Rubene" un "Rīga"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" revanšējas "Ķekavai, uzvar arī "Rubene" un "Rīga"
"Lielvārdei" jau 15. uzvara pēc kārtas
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā "Lielvārde" šovakar viesos revanšējās "Ķekavai" par turnīra pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu – 8:5. Kocēnu "Rubene" savā laukumā ar 10:9 pārspēja "Ulbroka/FS Masters" florbolistus, bet FK "Rīga" viesos ar 9:3 sakāva "Madonu".

Pirms šīvakara spēles "Lielvārde" bija izcīnījusi 14 uzvaras pēc kārtas, bet pēdējais zaudējums tika piedzīvots oktobra vidū savā laukumā un tieši pret "Ķekavu" – 3:6. Pirmā perioda laikā Ķekavas sporta namā trīs reizes varēja uzgavilēt lielvārdieši, kamēr laukuma saimnieki guva tikai divus vārtus – 3:2. Otrās trešdaļas laikā Lielvārdes florbolisti savu pārsvaru dubultoja (7:5), bet pēdējā periodā guva vēl vienus vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 8:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Armands Puķītis, kurš atvairīja 37 no 42 pretinieku metieniem. Ar 4 (3+1) rezultativitātes punktiem izcēlās Toms Akmeņlauks, 4 (1+3) punktus guva Aivis Kusiņš, bet Mikum Valpēteram un Sandrim Virsnītim pa 2 (1+1) punktiem. Labākā gods "Ķekavas" sastāvā tika Mārtiņam Brigmanim, kurš izcēlās ar trim vārtu guvumiem, pa 2 (1+1) punktiem Jānim Belasovam un Tomam Briedim. Pēc šī panākuma "Lielvārde" ar 48 punktiem turnīra tabulā joprojām ieņem 3.vietu.

Kocēnu "Rubene" savā laukumā uzņēma "Ulbroka/FS Masters" florbolistus, kuri savā iepriekšējā mačā bija pārtraukuši sešu zaudējumu sēriju un noteikti alka vēl kādas uzvaras. Jau 23.sekundē rezultātu Gata Akūlova personā atklāja laukuma saimnieki (1:0), tomēr pēc pirmā perioda vadībā ar 3:2 atradās ulbrokieši. Pēc otrā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts – 5:5, bet 13 minūtes pirms pamatlaika beigām ar 9:6 vadībā atradās viesi. Tomēr "Ulbroka/FS Masters" neizdevās nosargāt savu pārsvaru – divi Ingara Matisona un divi Mārtiņa Zelča vārtu guvumi ļāva "Rubenei" izcīnīt laimīgu uzvaru ar 10:9.

Par labāko spēlētāju komandā "Rubene" tika atzīts Gatis Akūlovs, kuram 3 (2+1) punkti. Pa trim punktiem guva arī Atis Stepāns un Uģis Karasevs, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Ingars Matisons. Labākā gods starp ulbrokiešiem tika četru vārtu autoram Edžum Ceriņam, četras rezultatīvas piespēles viņa komandas biedram Pēterim Freimanim. Kocēnu "Rubene" pēc šīs uzvaras ar 48 punktiem joprojām ieņem 4.vietu.

Madonas sporta hallē tikās divas komandas, kuras liktenis pēdējā laikā nebija lutinājis - "Madonai" septiņi zaudējumi pēc kārtas, bet "Rīgai" – pieci. Mājiniekus papildus noteikti motivēja vēlme revanšēties par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu (4:6). Ja pirmais periods noslēdzās neizšķirti (1:1), tad jau otro krietni veiksmīgāk aizvadīja viesi - "Rīga" izvirzījās vadībā ar 5:2. Pēdējā trešdaļā rīdzinieki savu pārsvaru vēl palielināja un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 9:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Māris Ronis, kurš atvairīja 37 no 40 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā bija Toms Bitmanis ar 6 (3+3) punktiem, Alvim Dālem 5 (1+4) punkti, bet Kārlis Vitkovskis izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem. Par labāko starp madoniešiem atzina Kārli Krastiņu, kurš guva vienus vārtus.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2014-01-10 22:42, pirms 10 gadiem
Cerams uzvaru sērija nepārtrūks līdz reg. sezonas beigām!