Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

"Bigger's Better" finālisti: Briedis un pārējie

Jānis Pārums

Jau pēc nedēļas - 16.decembrī - Horvātijā notiks smagsvaru boksa turnīra "Bigger's Better" lielais fināls, kurā starp astoņiem fināla dalībniekiem būs arī Latvijas perspektīvais bokseris Mairis Briedis (7-0, 5KO). Iepazīstināsim arī ar pārējiem fināla dalībniekiem. Katrā no astoņiem posmiem piedalījās astoņi dalībnieki, bet ceļazīmi uz finālu ieguva tikai katra posma uzvarētājs. Tiesa, savainojumi un citas nianses ieviesa savas korekcijas un finālā nepiedalīsies visu posmu uzvarētāji...

BB1: Mairis Briedis, Latvija (7-0, 5KO): Latvijas bokseris, kurš šogad paspējis sparingot ar pasaules labākajiem smagsvariem, brāļiem Vitāliju un Vladimiru Kļičko, uzvarēja "Bigger's Better" pirmajā posmā Kiprā pērnā gada maijā, tiekot pie 15 000 ASV dolāriem. Latvijas bokseris itin pārliecinoši pārvarēja gan ceturtdaļfinālu, gan pusfinālu, kur savus oponentus pieveica jau ar tehnisko nokautu pirmajā raundā. Finālcīņa pret tobrīd nezaudējošo ukraini Pāvelu Žuravļovu, kurš tika uzskatīts par turnīra favorītu, (līdz cīņai ar Briedi bilance bija 7-0, 4KO, šobrīd 8-1, 5KO) izvērtās smagāka, taču latvietis apliecināja savu pārākumu un uzvarēja pēc punktiem. Pēc "Bigger's Better" Briedis aizvadījis vēl trīs cīņas, visās uzvarot priekšlaicīgi.

BB2: Oleksijs Mazikins, Ukraina (17-6-2, 4KO): 36 gadus vecais Mazikins ir viens no pieredzes bagātākajiem fināla dalībniekiem – viņa profesionāļa karjera sākās jau 2005.gadā un līdz "Bigger's Better" viņš paspēja aizvadīt 20 cīņas. Tostarp arī pret bijušajiem WBC smagsvaru titula pretendentiem, kubiešiem Odlanieru Solisu un Huanu Karlosu Gomesu – Soliss viņu nokautēja savas karjeras otrajā cīņā 2007.gadā, savukārt Gomesam viņš zaudēja ar nokautu trešajā raundā, netiekot arī pie "WBA International" jostas. "Bigger's Better 2" Mazikins visas uzvaras izcīnīja pēc punktiem, bet šogad aprīlī zaudēja čeham Onderajm Palam cīņā par WBO Eiropas čempiona titulu.

BB3: Marks Adrians, Rumānija (2-1, 2KO): Par trešā posma uzvarētāju kļuva bulgārs Milens Paunovs, taču nesen viņš guva savainojumu, tādejādi par viņa aizstājēju tika izvēlēts rumānis Marks Adrians, kurš šovasar piedalījās "Bigger's Better" sestajā posmā, kur pēc divām uzvarām ar nokautu finālā pēc punktiem zaudēja vācietim Konstantīnam Airiham (22-5-2, 16KO). Dalība šajā turnīrā Adrianam bija debija profesionāļos.

BB4: Ivica Bacurins, Horvātija (12-2-1, 4KO): 29 gadus vecais horvāts ir viens no pieredzējušākajiem finālturnīra dalībniekiem. Šī gada februārī notikušajā ceturtajā posmā Bacurins var teikt visus oponentus uz šo pieredzi arī paņēma, jo divi oponenti "Bigger's Better" piedzīvoja debiju profesionāļos, bet vēl viens pirms tam bija aizvadījis tikai vienu cīņu. Tiesa, finālā Bacurins uzvarēja tikai ekstra raundā, jo pēc trijiem bija neizšķirts. Pēdējo no diviem zaudējumiem Bacurins piedzīvoja šogad, kad ar nokautu sestajā raundā kapitulēja Džonatanam Benksam (26-1-1, 18KO), kurš zaudējis tikai slavenajam polim Tomašam Adamekam.

BB5: Niko Falins, Vācija (3-0, 2KO): Lai gan tikai ar "Bigger's Better" turnīru Nikolajs jeb Niko debitēja profesionāļos, sacensības viņš aizvadīja lieliski, izcīnot trīs pārliecinošas uzvaras. Finālā viņš pirmajā raundā tika galā ar Dānijas pārstāvi Edu Monso, diezgan ātri viņu aizsūtot nokdaunā, pēc kura kājas savainojuma dēļ dānis nevarēja turpināt cīņu.

BB6: Eds Monso, Dānija, (3-2, 2KO): Monso, gluži tāpat kā Marks Adrians, nevienā "Bigger's Better" posmā nav uzvarējis un sestajā posmā nemaz nepiedalījās. Par piektā posma iznākumu minēts jau iepriekš, bet Monso piedalījās arī otrajā posmā, kur zaudēja vēlākajam uzvarētājam Mazikinam. Sestajā posmā uzvarēja pieredzējušais un jau iepriekš pieminētais Airihs, taču viņš personisko apsvērumu dēļ atteicās no dalības lielajā finālā. Kāpēc uz "Bigger's Better" superfinālu tika deleģēts Monso? Tāpēc, ka viņš piektā posmā pusfinālā pieveica Airihu. Jāpiebilst, ka Airihs nesen kopā ar Briedi bija arī Vladimira Kļičko treniņnometnē, kur abi bija titulētā ukraiņa sparinga partneri.

BB7: Konstantīns Bejenaru, Rumānija (3-0, 1KO): Vēl viens BB posma uzvarētājs, kurš ar šo turnīru debitēja profesionāļos. Septītais posms notika tepat kaimiņos – Lietuvas pilsētā Kauņā. Vienīgais mājinieks Sergejs Maslobojevs jau pirmajā cīņā zaudēja vēlākajam uzvarētājam Bejenaru.

BB8: Nikolā Vamba, Francija (3-0): Arī "Bigger's Better" pēdējā posmā uzvarēja profesionālā boksa debitants – vienīgais, kuram, lai uzvarētu, pietika ar panākumu pēc punktiem un nokautu vai tehnisko nokautu viņa izpildījumā nebija. Ceturtdaļfinālā Vamba ar saviem oponentiem tika galā diezgan pārliecinoši, savukārt finālā tiesnešu domas dalījās, tomēr Vamba tik un tā tika atzīts par uzvarētāju, triumfējot "Bigger's Better" noslēdzošajā posmā.

Vēl daži fakti

Tikai trīs no astoņiem fināla dalībniekiem vēl pirms "Bigger's Better" bija pieredze profesionālajā boksā – Briedim, Mazikinam un Bacurinam. Taču daļa dalībnieku iepriekš ar labām sekmēm startējuši kikboksā tai boksā vai citos cīņas sporta veidos, piemēram, Monso, kurš ir otrs vecākais lielā fināla dalībnieks – dānim ir 35 gadi. Briedis, starp citu, ir trešais jaunākais superfināla dalībnieks (26 gadi) aiz Vambas un Adriana, kuriem ir, attiecīgi, 23 un 24 gadi. Turnīra smagākais dalībnieks ir Monso, kura svars ir 120 kilogrami.

"Bigger's Better" superfināls notiks Horvātijas pilsētā Varazdinā piektdien, 16. decembrī. Tiešraidē (aptuveni no plkst. 22:00 pēc Latvijas laika) turnīra izšķirošās cīņas, tāpat kā visus iepriekšējos posmus, demonstrēs kanāls "Eurosport".

  +4 [+] [-]

, 2011-12-09 12:27, pirms 13 gadiem
Veiksmi Mairim

  -1 [+] [-]

, 2011-12-09 13:21, pirms 13 gadiem
Turnira favorits,viennozimigi - Briedis

Par Mairi un Latviju!!!

  -1 [+] [-]

, 2011-12-09 13:24, pirms 13 gadiem
nevar saprast kāds šī pasākuma mērogs.
pēc dažām pazīmēm un debitantu skaita, gribētos cerēt, ka uzvarētājs Eiropā varētu nosacīti grozīties zem 30ās vietas, pasaulē starp 50 - 100?!

  +4 [+] [-]

, 2011-12-09 13:54, pirms 13 gadiem
notiekti jāseko līdz! par Briedi!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-09 13:57, pirms 13 gadiem
nezināju, ka 3x3min, tāpēc domāju, ka vienai dienai pa daudz būs, bet tad jau viss ok, ja 3 cīņas = max 9 raundi:

BIGGER'S BETTER RULES

Only boxers, kickboxers, thaiboxers, mma fighters with official license will be qualified

3×3 mn rounds 1 mn rest period

From light heavyweight to heavyweight

  -1 [+] [-]

, 2011-12-09 14:30, pirms 13 gadiem
Vajadzēja būt Airiham,ja nē tad Uzvara........

  +2 [+] [-]

, 2011-12-09 18:43, pirms 13 gadiem
Cik uzvarētājam honorārs nav zināms?

  +1 [+] [-]

, 2011-12-09 23:06, pirms 13 gadiem
Labi, ka eurosports rādīs

     [+] [-]

, 2011-12-10 16:03, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: nevar saprast kāds šī pasākuma mērogs.
pēc dažām pazīmēm un debitantu skaita, gribētos cerēt, ka uzvarētājs Eiropā varētu nosacīti grozīties zem 30ās vietas, pasaulē starp 50 - 100?!
zem kādas 30. vietas? Mairis Kļičko nometnē Ola Afolabi dauzīja. Marco Huck'am arī bija lielas problēmas ar viņu cīnīties.