Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Bija sajūta, ka reizē esmu mierīgs un agresīvs. Tādēļ izdevās labāk"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Porziņģis: "Bija sajūta, ka reizē esmu mierīgs un agresīvs. Tādēļ izdevās labāk"
Kristaps Porziņģis bloķē Franka Nilikinā mēģinājumu iedankot viņam pāri. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pirmo spēli pret savu bijušo komandu aizvadījis Kristaps Porziņģis, kurš guva 28 punktus, tomēr viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" savā laukumā ar 102:106 zaudēja Ņujorkas "Knicks". Pēc mazāk nekā nedēļas komandas tiksies vēlreiz.

"Bija nepieciešams atslābināties, ļaut spēlei pašai atnākt pie manis un izvēlēties labus metienus. Būt agresīvam, bet reizē arī relaksētam. Iepriekšējo spēļu laikā pārāk daudz domāju, un tie ir brīži, kuros netiek pieņemti labi lēmumi. Šoreiz bija sajūta, ka esmu atkāpies vienu soli atpakaļ, esmu mierīgs un agresīvs reizē, un tieši tādēļ viss izdevās labāk," pēc spēles teica Porziņģis.

Latvietim spēle beidzās priekšlaikus, jo viņš sasniedza piezīmju normu – komandai atrodoties iedzinējos, bija jāsit sods. Taču citos aspektos Porziņģim duelis pret "Knicks" izdevās krietni labāks nekā iepriekšējās spēles. Viņš iemeta 28 punktus, trāpot četrus no astoņiem tālmetieniem, savāca deviņas atlēkušās bumbas pie sava groza un bloķēja piecus metienus. Tiesa, pēdējo desmit minūšu laikā Porziņģis punktus neguva, bet pēdējā ceturtdaļā viņam bija 1/5 metienos no spēles.

"Manuprāt, viņš bija lielisks," pauda Dalasas galvenais treneris Riks Kārlails. "Pēdējo dienu laikā viņam bija iespēja pašam apdomāties, mums bija iespēja aprunāties. Tagad redzēju, ka viņš kustās un spēlē mūsu sistēmā, ka viņš ļauj spēlei plūst. Kad tāda kalibra spēlētājs kā viņš tā dara, plus laukumā atrodas Luka Dončičs, tad notiks labas lietas."

Protams, Porziņģim spēle pret "Knicks" bija īpaša – tā bija pirmā tikšanās reize kopš 31. janvāra, kad Ņujorkas vienība pieņēma lēmumu aizmainīt latvieti. Līdz nākamajam duelim nebūs jāgaida pat nedēļa – naktī no ceturtdienas uz piektdienu Porziņģis viesosies Ņujorkā. Viņš atzina, ka izbraukumā gaida "Knicks" fanu decibelus.

"Sagaidu, ka būs troksnis. Nezinu gan – pozitīvs vai negatīvs. Skaidrs, ka faniem būs daudz emociju, tieši tāpat kā man. Būs interesanti, gaidu spēli ar nepacietību. Tomēr Ņujorkā pavadīju četrus gadus no savas dzīves, un tā būs īpaša spēle," teica Porziņģis. Ja laikā, kad viņš pārstāvēja "Knicks", latvietis bija publikas mīlulis, tad pēc aizmainīšanas sabiedrības viedoklis krasi mainījies.

Porziņģim spēle beidzās 30 sekundes pirms noslēguma, bet "Mavericks" vēl bija iespēja izglābties. Atrodoties iedzinējos ar trīs punktu deficītu, Dončičs pieņēma lēmumu izdarīt tālmetienu no logo, bet nebija precīzs. Slovēnis pēc zaudējuma uzņēmās atbildību par lēmumu. "Uzskatu, ka izdarīju sliktu izvēli. Tas bija slikts metiens. Man jāpieņem labāki lēmumi."

Dončičs aizvadīja karjeras rezultatīvāko spēli, iemetot 35 punktus. Tāpat viņa kontā 14 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles, tomēr viņš arī pielaida astoņas kļūdas. Arī šeit Dončičs vainoja sliktos lēmumus.

"Šādās situācijās bumba būs viņa rokās, un uzticos viņam. Ticu, ka viņš izveidos labu situāciju sev vai partneriem," par Dončiča riskanto tālmetienu teica Kārlails. "Tas bija tāls metiens, bet arī brīvs metiens. Iespēja bija – bumba trāpīja pa stīpas aizmuguri. Tomēr tobrīd izredzes uzvarēt ļoti saruka."

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/sports/m...

  +3 [+] [-]

, 2019-11-09 10:31, pirms 4 gadiem
Ganjau puikām aizies, vēl jau abi jauni. Potenciāls tur ir!

  +1 [+] [-]

, 2019-11-09 10:54, pirms 4 gadiem
Vispār Luka iemeta 38p
Slēpts komentārs: teamo

  +1 [+] [-]

, 2019-11-09 11:36, pirms 4 gadiem
Luka gan nolaida luni ar savu tālmetienu beigās...
... un vēl KP6 klusais iekļūs TOP 10 ...
😎

  +3 [+] [-]

, 2019-11-09 12:43, pirms 4 gadiem
"A lot of noise...'' - Būs tikai un vienīgi ūjināšana un izsvilpšana.. un tieši tāpēc es būšu super priecīgs, kad KP apklusinās visus ar lielisku spēli un kādu sulīgu poster danku!

     [+] [-]

, 2019-11-09 12:52, pirms 4 gadiem
Number 0, ja tu būtu ūjinošs knicks fans, vai tevi tas apklusinātu?

  +2 [+] [-]

, 2019-11-09 12:57, pirms 4 gadiem
Es ceru, ka KP smagi strādās aizsardzībā, lai brīdī, kad viņš pieskaras bumbai dzirdamā ūjināšanu būtu arī pašu knicks neveiksmīgās uzbrukuma darbības novērtējums.