Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

"Euro 2020" pārspēlēs izcili Serbijas vārti papildlaikā un trīs pendeļu sērijas

Rolands Eliņš

"Euro 2020" pārspēlēs izcili Serbijas vārti papildlaikā un trīs pendeļu sērijas
Sergejs Milinkovičs-Savičs. Foto: AP/Scanpix

Šovakar aizvadīta pusfinālu kārta „Euro 2020” pārspēlēs. A līgā par ceļazīmi uz finālturnīru cīnīsies Islande un Ungārija, kamēr D līgā to darīs Gruzija un Ziemeļmaķedonija.

Islandes izlase, kura ir vienīgā no Nāciju līgas pirmās sezonas A līgas dalībniecēm, kas nekvalificējās finālturnīram atlases turnīrā, spēlē pret Rumāniju jau mača pirmajā pusstundā trīsreiz nogādāja bumbu pretinieku vārtos. Visas trīs reizes par to parūpējās Islandes izlase zvaigzne Gilfi Sīgurdsons, taču „hat-trick” viņam netika, jo vieni vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Otrajā puslaikā ar pendeles palīdzību Rumānija vienus vārtus atguva, taču neatspēlējās, un Islande spēra soli tuvāk savam otrajam finālturnīram izlases vēsturē.

Par vietu „Euro 2020” Islande, iepriekšējā finālturnīra ceturtdaļfināliste, sacentīsies pret Ungārijas izlasi. Ungārija ar 3:1 apspēlēja Bulgāriju, turklāt vienīgos vārtus ielaida tikai pašās beigās.

Vēl spēles pamatlaikā noskaidrojās otra D līgas pārspēļu fināliste. Gruzija savu uzvaru izcīnīja jau iepriekš vakarā, kamēr otrajā spēlē Ziemeļmaķedonija dramatiski ar 2:1 pārspēja Kosovu. Kosovai kompensācijas laikā bija izcila iespēja panākt neizšķirtu, taču tas neizdevās. Savukārt visās pārējās četrās spēlēs šovakar bija nepieciešams papildlaiks.

Norvēģijas un Serbijas izlašu mačā rezultāts tika atklāts tikai 82. minūtē, kad izcēlās Sergejs Milinkovičs-Savičs no Romas „Lazio”, taču norvēģi 88. minūtē paspēja atspēlēties. 103. minūtē Milinkovičs-Savičs guva savus otros vārtus, no asa leņķa trāpot planējošu un neticami aukstasinīgi izpildītu sitienu brīdī, kad Norvēģijas vārtsargs saprotamā kārtā gaidīja piespēli uz vārtu priekšu.

Serbija pārspēļu finālā tiksies pret Skotiju, kas pēcspēles sitienu sērijā ar 1:0 pārspēja Izraēlu. Izraēlai liktenīgs izrādījās izlases zvaigznes Zahavi nerealizētais 11 metru sitiens, kamēr Skotijai nekļūdījās neviens. Uzvaru 1:0 pendelēs guva arī Slovākija, no tālākas cīņas par finālturnīru izslēdzot Īriju. Skotijai priekšā vēl viens Britu salu duelis, jo B līgas pārspēļu finālā pretim stāsies Ziemeļīrija, kas pendelēs ar 2:1 tika galā ar Bosniju un Hercegovinu.

Pārspēļu pusfināli

LīgaPusfinālsLaiks
AIslande – Rumānija2:1
Bulgārija – Ungārija1:3
BBosnija un Hercegovina – Ziemeļīrija1:2 PS
Slovākija – Īrija1:0 PS
CSkotija – Izraēla1:0 PS
Norvēģija – Serbija1:2 P
DGruzija – Baltkrievija1:0
Ziemeļmaķedonija – Kosova2:1

Kvalificējušās izlases

G1. vieta2. vieta
AAnglijaČehija
BUkrainaPortugāle
CVācijaNīderlande
DŠveiceDānija
EHorvātijaVelsa
FSpānijaZviedrija
GPolijaAustrija
HFrancijaTurcija
IBeļģijaKrievija
JItālijaSomija

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

  -2 [+] [-]

, 2020-10-09 00:48, pirms 3 gadiem
Interesanti, ka Islande ar Ungāriju bija vienā grupā EURO 2016. Savstarpējā spēle noslēdzās neizšķirti - 1:1. Ungāri tikai 88. minūtē panāca izlīdzinājumu.

     [+] [-]

, 2020-10-09 08:25, pirms 3 gadiem
Smieklīgi, ka Bulgārijā jau arī futbola izlasē paņemts pusmelnītis Sisinjo. Tiem laikam kaut kāds naturalizācijas fetišs.