Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

"Riga" uzbrucējs Biliņskis: Ja latvieši ātri zaudē pirmos vārtus, viņi sabrūk

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Riga" uzbrucējs Biliņskis: Ja latvieši ātri zaudē pirmos vārtus, viņi sabrūk
''Riga'' poļu uzbrucējs Kamils Bilinskis. Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Komentārus pirms rītdien Daugavas stadionā gaidāmās 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņas starp Latvijas un Polijas valstsvienībām Polijas televīzijai sniedzis Latvijas čempionvienības "Riga" poļu uzbrucējs Kamils Biliņskis.

Šovasar UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā Polijas čempioni Glivices "Piast" nogremdējušais Biliņskis bija pesimistisks par Latvijas izlases spēju pretoties poļiem: "Nedomāju, ka poļiem ir kaut kas no kā baidīties cīņā ar Latviju. Es domāju, ka pēdējie divi mači zaudējums 0:2 Slovēnijai un neizšķirts 0:0 ar Austriju - aut. piez. vēl vairāk motivējuši Polijas futbolistus ar Robertu Levandovski priekšgalā. Ticu, ka poļi Rīgā aizvadīs ļoti labu
maču un uzvarēs pārliecinošāk nekā to mēs izdarījām martā Varšavā (2:0)."

Vaicāts par to, kādu futbolu Polijas izlasei piedāvās latvieši, šosezon 17 aizvadītajās "Optibet" Virslīgas spēlēs piecus vārtus guvušais Biliņskis nebija pārlieku diplomātisks: "Spēle uz vieniem vārtiem. Neticu, ka Latvijas izlase spēlēs augstu un centīsies spēlēt futbolu kopā ar mums. Viņi droši vien sēdēs dziļi aizmugurē un mēģinās izveidot pretuzbrukumus. Mums vairāk jākoncentrējas uz pozicionālā uzbrukuma spēli. Skatoties uz nesenajiem mačiem, ja latvieši ātri zaudē pirmos vārtus, viņi sabrūk. Tad ir atvērts ceļš uz iespaidīgu uzvaru."

Bilinskim tika jautāts arī par to, kāda ir Latvijas iedzīvotāju interese par vietējās izlases sniegumu, uz ko futbolists atbildēja, ka "cilvēki daudz labprātāk apmeklējot hokeja vai basketbola sacensības, šiem sporta veidiem ieņemot pirmās divas vietas Latvijas sporta veidu "topā"". Tomēr tai pat laikā "varot just arī līdzjutēju vēlmi pēc labākiem rezultātiem arī futbola izlasei".

"Vienkārši nav spēlētāju, kas būtu gatavi augstākam līmenim. Neviens treneris to nevar izmainīt. Regresu var redzēt rezultātos. Latvijas izlase kvalifikācijas kārtā vienmēr spēja saraust vismaz dažus punktus. Reiz (2004. gadā) viņi Latvijas izlase atstāja aiz muguras Poliju un kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram. Tagad bilance ir traģiska - 0 punktu pēc sešiem mačiem, vieni gūti vārti, 21 zaudēts. Taču vārtus nevar gūt, ja visa spēle ir vērsta tikai uz aizsardzību. Pat šos vienus vārtus guva nevis latvieši, bet gan Ziemeļmaķedonijas aizsargs, iesitot savos vārtos pirmajā kārtā. Tā cīņa Latvijai beidzās ar sakāvi 1:3," piebilda Biliņskis.

Biliņskis atklāja savas domas arī par iespējamajiem Latvijas izlases spilgtākajiem futbolistiem, "Optibet" Virslīgu un nākotnes plāniem: "Visi Latvijas izlases futbolisti ir aptuveni līdzīgā līmenī. Varbūt Deniss Rakels izceļas, bet tikai tad, ja viņš ir labākajā formā. Noteikti latvieši vairāk mobilizēsies spēlei ar mums, jo vairums šo spēlētāju iepriekš ir spēlējuši Polijā. Viņi vēlēsies pierādīt, ka var rādīt labu futbolu, un varbūt pavērs sev ceļu uz Polijas Ekstraklasi."

"Interese par vietējo čempionātu ir maza. Nav panākumu, tātad nav intereses. Kad ar "Riga" mēs sasniedzām vēsturiskus rezultātus šī gada Eiropas līgas kvalifikācijā, cilvēki pārdzīvoja un bija acīmredzams, ka viņi gribētu vērot labu futbolu arī Latvijā. Mačos ar Helsinku "HJK" un "Copenhagen" ieradās seši līdz septiņi tūkstoši skatītāju. Diemžēl ikdienas aina izskatās citādāk. Tāpēc katru sezonu Virslīgas vadība maina noteikumus, kuriem teorētiski vajadzētu nedaudz paaugstināt līmeni. Piemēram, šosezon laukumā ir piecu ārzemnieku limits, bet nākamgad tas jau tiks palielināts līdz astoņiem spēlētājiem no ārzemēm."

"Mēs bijām ļoti tuvu Eirokausu grupu turnīram, taču mums nedaudz nepaveicās, lai mēs piepildītu šo sapni. Cīnījāmies no svilpes līdz svilpei. Novembrī beigsies mans līgums ar "Riga" un, iespējams, es to nepagarināšu. Šoruden droši vien kļūšu par divkārtēju Latvijas čempionu. Virslīgā, Latvijas kausā un Eiropas līgā guvu "dažus" kopumā 12 vārtus - aut. piez., taču gribējās iesist vairāk..." noslēdza 31 gadu vecais poļu futbolists.

Izmantotie avoti:
https://sport.tvp.pl/44749368/kamil...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-09 16:54, pirms 4 gadiem
Vārdiņš "Ja" šajā teikumā diemžēl ir lieks.

Viņi uzreiz ielaiž sešus, bet pēc tam mazliet "nosēžas".

  +2 [+] [-]

, 2019-10-09 17:51, pirms 4 gadiem
Polis diezgan labi iepazinis Latvijas futbolu!
Ne ko pielikt ne atņemt!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-09 18:56, pirms 4 gadiem
Ne jau tikai futbolā, latvieši ātri sabrūk. Nav uzvarētāju mentalitātes. Šād tad jau mums arī kāds talants gadās un uzvarētājs, bet kopumā švaki

  +2 [+] [-]

, 2019-10-09 19:03, pirms 4 gadiem
Taisnību jau pateica par Latvijas futbolu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-10-10 10:22, pirms 4 gadiem
Salika visus punktus uz i