Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Gulbim cīņas pret Vācijas sportistiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Gulbim cīņas pret Vācijas sportistiem
Aļona Ostapenko. Foto: Zuma Press/Scanpix

Aļonai Ostapenko (WTA 72.) šodien plkst. 13:00 plānota Lincas WTA "International" turnīra 1. kārtas cīņa pret kvalifikācijā uzvarējušo Vācijas tenisisti Tamāru Korpaču (WTA 130.). Savukārt Ernestam Gulbim (ATP 133.) vakarā (ne agrāk kā 21:00) "Challenger" mačs Francijā pret vācieti Oskaru Oti (ATP 159.).

Linca Ostapenko nav bijusi sekmīga pieturvieta

Ostapenko otro nedēļu pēc kārtas saņēmusi iespēju spēlēt turnīrā, kurā ar reitingu atlases brīdī netika. Pekinā tas nebija iespējams arī pēc vairāku spēlētāju izstāšanās, Ķīnā saņemot "wild card", bet Lincā astoņu spēlētāju nespēlēšana ļāva Aļonai iespraukties pamatturnīrā, dodot iespējas sezonas izskaņā nedaudz uzlabot reitingu.

Četri zaudējumi pēdējos piecos mačos nav galvenais iemesls šodienas mačā virzienā skatīties ar piesardzību. Ostapenko Lincas turnīram nav pienācīgi gatavojusies. Viņa vēl svētdien spēlēja dubultspēļu finālu Pekinā, pirmdien uz vienu dienu iegriezās Rīgā, bet trešdien pusdienlaikā pēc vietējā laika jābūt gatavai spēlēt pirmo maču pret tenisisti, kura aiz muguras jau divi mači.

Ostapenko Lincā spēlēs trešo reizi. Pirmās divas vizītes beidzās ar neapmierinošiem rezultātiem. Viņa 2015. gadā kvalifikācijas finālā jeb 3. kārtā ar 3:6, 6:7(1) zaudēja Šveices tenisistei Stefānijai Fēgelei (#165), bet nākamajā gadā pamatturnīra 1. kārtā ar 6:7(3), 4:6 piekāpās ritmu nedevušajai spānietei Sārai Soribesai Tormo (#127).

Ostapenko arī piektajā mačā Lincā jātiekas ar otrā simta spēlētāju. Ranga 130. vietā esošā Korpača svētdien un pirmdien guva divas uzvaras kvalifikācijas turnīrā, kur ar 6:3, 4:6, 6:3 uzvarēja Aranču Rusu (#97) un ar 6:4, 6:2 apspēlēja 15 gadus veco amerikānieti Koko Gofu (#110), kura gan vēlāk arī tika pamatturnīrā un kā laimīgā zaudētāja jau sasniegusi 2. kārtu.

Par Ostapenko divus gadus vecākā Korpača pārsvarā spēlē ITF tūrē, jo rangā vēl nav spējusi sasniegt pirmo simtu – viņas rekords ir 107. vieta. Vācijas tenisistei WTA pamatturnīros ir 12-12 bilance, 11 no 12 uzvarām gūstot uz māla seguma. Korpača jūlijā Lozannā pirmoreiz sasniedza WTA pusfinālu. Viņai vēl trīs "International" turnīros uz māla seguma izdevies tikt līdz ceturtdaļfinālam.

Gulbim svarīga nedēļa Francijā un Zviedrijā?

Gulbim šonedēļ plānoti divi turnīri. Vispirms "Challenger" Muileronā, bet pēc tam ATP 250 kvalifikācija Stokholmā, kas būs atkarīga no progresa Francijā. Jānorāda, ka Gulbim nākamā nedēļa ATP ranga sakarā ir ļoti svarīga, jo viņš pērn Stokholmā no kvalifikācijas tika līdz finālam, nopelnot 162 punktus.

Ernestam arī līdz šim pēdējais mačs bija "Challenger" turnīrā Francijā, kur viņš 25. septembrī Orleānā ar 4:6, 2:6 zaudēja dubultspēļu speciālistam Ugo Nisam (#437). Gulbim šogad "Challenger" turnīros ir 0-3 bilance, pārējie divi zaudējumi piedzīvoti martā Fīniksā ar 3:6, 6:7(6) pret Jevgeņiju Donskoju (#122) un augustā Vankūverā ar 3:6, 2:6 pret Go Soedu (#170).

Gulbis šonedēļ kā pēdējais tika starp izsētajiem spēlētājiem, saņemot 16. numuru, tāpēc turnīru var sākt no 2. kārtas, bet viņa pirmais sāncensis Ote vienu maču jau ir nospēlējis, ar 6:3, 6:2 uzveicot francūzi Manuelu Gināru (#317).

26 gadus vecais Ote šobrīd atrodas 30 pakāpienus zem sava rekorda – viņš 129. vietu sasniedza 2017. gada oktobrī. Vācietis ATP turnīros karjeras laikā nospēlējis tikai sešus mačus (2-4), bet "Challenger" tūrē viņam viens tituls, kas izcīnīts 2017. gadā Lisabonā. Savukārt šogad 28-21 bilance, divreiz tiekot līdz finālam.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-09 10:51, pirms 5 gadiem
Jeļenai ir laba izdevība tikt diezgan tālu šajā turnīrā, viņas zarā vakar zaudēja nopietnākā pretiniece Benčiča. Viss pašas rokās, mierīgi līdz pusfinālam, vai pat finālam var tikt.