Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: ''Nenospēlējām labāko spēli, bet starpība meistarībā ir milzīga''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kazakevičs: ''Nenospēlējām labāko spēli, bet starpība meistarībā ir milzīga''
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Latvijas vīriešu futbola izlase piektdienas vakarā ''Euro2024'' kvalifikācijā cieta sakāvi Rijekā pret Horvātiju ar 0:5. Pēc mača preses konferencē izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs atzina, ka komanda nav nospēlējusi savu labāko spēli, taču starpība meistarībā esot milzīga. Tāpat stratēģis komentēja savus pieņemtos lēmumus mača gaitā – taktiku un spēlētāju maiņas.

''Šodien acīmredzami tikās divas absolūti dažāda līmeņa komandas visās komponentēs. Mums neizdevās tas plāns, par kādu bijām vienojušies. Gribējām cieši, kompakti spēlēt centrālajā zonā – aktīvi sagaidīt pretinieku kustību ar bumbu, pārtvert bumbas un veidot pretspēli. Diemžēl pretinieki ļoti ātri kustināja bumbu, mainīja malas un apspēlēja viens pret vienu. Pietrūka kompaktuma darbībās, pietrūka situāciju, kur paspējām drošināt viens otru un radīt skaitlisko pārsvaru bumbas zonā. Ātri ielaistie divi vārti, pretinieku darbības, ātrums un spēles līmenis izjauca mūsu spēles zīmējumu. Nenospēlējām savu labāko spēli, bet starpība meistarībā ir milzīga,'' ievadot preses konferenci, teica Latvijas izlases galvenais treneris.

Līdz 25. spēles minūtei Latvijas futbolisti bija izdarījuši tikai nedaudz vairāk kā vienu precīzu piespēli minūtē. ''Tas nozīmē, ka arī mūsu meistarība ir atbilstoša pret šādu spiedienu. Pretinieks agresīvi spēlēja pret mums bumbas atņemšanā. Slikts sākums. Spēlētāji netika galā ar stresu, no kā izrietēja darbības ar bumbu,'' sacīja Kazakevičs.

''Šodien mums tas neizdevās,'' atbildot uz jautājumu par bumbas pieturēšanu teica latviešu speciālists. ''Redzējām, kas notika uz laukuma. Bija daudz kļūdu bumbas kontrolē, izejot no aizsardzības, precizitātes piespēlēs, aizķeršanās aiz bumbas, tās saglabāšana divcīņās.''

''Te ir divi momenti – skaidri apzinājāmies pretinieku spēku. Viņu pārsvars centrālajā zonā var būt ļoti liels, ja nemeklēsim risinājumus, kādā veidā pārblīvēt centrālo zonu. Raimonda Kroļļa opcija kā malējam pussargam pie aizsardzības modeļa – es viņu tur neredzu. Pie uzbrūkošāka modeļa varbūt. Protams, ka bija variants nospēlēt drosmīgāk un agresīvāk 4-4-2 shēmā, cerot, ka divi centra pussargi tiks galā ar to apjomu, ko liks pretī pretinieks. Galvenā nianse, kas neizdevās arī ar trīs centra pussargiem – gribējām, lai viens no malējiem centra pussargiem aktīvi palīdz situācijās divi pret divi, lai nav jāiesaistās centra aizsargiem Diemžēl nācās daudz saskarties ar situācijām, kur mūsu balsti nepaspēja tajās zonās,'' par to, kāpēc netika izvēlēts labākais sastāvs un tam atbilstoša shēma, balstoties uz spēlētāju pārstāvētajiem klubiem, teica Dainis Kazakevičs.

''Runājot konkrēti par Raimondu [Krolli], izvēle varēja būt 4-4-2 shēma ar diviem uzbrucējiem un Raimondu sastāvā. Pie shēmas 4-5-1 nav opcija, ka varam izmantot Raimondu kā malējo pussargu, manuprāt, aizsardzības shēmā. Tās nav viņa spēcīgākās īpašības,'' turpināja Kazakevičs.

11 vilku galvenais treneris spēlē pret Horvātiju veica četras no iespējamajām piecām maiņām. Savu lēmumu neveikt vairāk maiņu un neiesaistīt kādu no potenciālajiem debitantiem Kazakevičs skaidroja šādi: ''Tāpēc, ka tajā situācijā, trenerim, kas tajā brīdī ir laukuma malā, nav vienalga, vai būs 0:10. Man svarīgi ir katri vārti. 0:5 ir ļoti liels rezultāts. Es esmu ļoti neapmierināts. Vērtējot maiņas, skatījos, kāda ir spēlētāju gatavība šim līmenim. Jāsaprot, ka uz maiņu nāk spēlētāji, kas Virslīgā netiek pamatsastāvā, arī jaunie spēlētāji bieži netiek sastāvā pat spēlēs pret lejasgala komandām. Šobrīd spēlējām pret pasaules trešo spēcīgāko komandu, kas absolūti dominēja pret mūsu optimālo sastāvu. Līdz ar to veicu konkrētas izvēles, redzot kā spēlētājs var palīdzēt. Bija konkrēti lēmumi, kur redzēju, ka spēlētājs nav gatavs šādai spēlei. No tādas iziešanas nebūtu nekādas jēgas.''

''Skaidrs, ka tādā spēlē pēc pirmā puslaika, kad daudz kas jau ir neizdevies un ir 0:3, stratēģija ir veikt zināmas korekcijas, kā atgriezties spēlē. Mums, protams, bija cerība, ka izdosies otro puslaiku nospēlēt veiksmīgāk aizsardzībā un, iespējams, iesist vienus vārtus. Tad varbūt varētu atgriezties līdzvērtīgākā spēlē. Neteikšu, ka mums bija daudz vārtu gūšanas momentu, bet divas, trīs epizodes bija pietiekami labas un uz vieniem vārtiem varbūt varējām cerēt. Kopumā stratēģija bija pamēģināt parisināt šīs pašas shēmas ietvaros, vēl pārtraukumā veicot korekcijas. Tā kā redzējām, ka tas īsti nestrādā un mums pietrūkst agresivitātes, nomainījām shēmu. Protams, ka tobrīd Savaļnieka maiņa nebija plānota, bet tā bija paredzēta, lai pārietu uz 4-4-2 shēmu,'' otrā puslaika stratēģiju komentēja treneris.

''Mana atbildība kā galvenajam trenerim vienmēr būs par jebkuru rezultātu un jebkuru spēli. Objektīvi tas ir šī brīža spēku samērs starp Latvijas un Horvātijas izlasēm. Šovakar, šajā spēlē. Tas nenozīmē, ka kādu no nākamajām spēlēm pret viņiem pie daudzu apstākļu sakritības nevaram nospēlēt veiksmīgāk. Lielas problēmas rada pat viena, divu stabilu pamatsastāva spēlētāju iztrūkums. Mūsu spēlētāju rezerves ir diezgan ierobežotas. Ir būtiski šobrīd pēc iespējas ātrāk aizmirst spēli pret Horvātiju, iet uz priekšu. Pirmdien būs pavisam cita spēle. Svarīgi atjaunoties. Pie tik blīva grafika un iztrūkumiem sastāvā tas ir galvenais izaicinājums. Ceru, ka līdzjutēji atnāks pirmdienas vakarā mūs atbalstīt. Spēlē pret Velsu mūsu noskaņojums ir cīnīties par trīs punktiem mājās,'' sacīja Kazakevičs.

  +5 [+] [-]

, 2023-09-09 13:12, pirms 8 mēnešiem
Daini, ir laiks! Progresa nav un nebūs, motivēšanas spējais, lai ar viduveju sastāvu kaut ko sasniegtu=0, selekcija izlasei neizprotama

  +9 [+] [-]

, 2023-09-09 13:15, pirms 8 mēnešiem
Latvijas izlase vakar piedzīvoja kaunpilnu daini!

  +7 [+] [-]

, 2023-09-09 13:16, pirms 8 mēnešiem
Un vispār nesaprotu: kāpēc tu esi izlases treneris???

  +6 [+] [-]

, 2023-09-09 13:20, pirms 8 mēnešiem
"Jāsaprot, ka uz maiņu nāk spēlētāji, kas Virslīgā netiek pamatsastāvā, arī jaunie spēlētāji bieži netiek sastāvā pat spēlēs pret lejasgala komandām."

Tad, varbūt, ir vērts apsvērt domu ņemt sastāvā tos, kuri Virslīgā spēlē regulāri pamatsastāvā un sit golus (arī pret vadošajām komandām)

  +6 [+] [-]

, 2023-09-09 13:23, pirms 8 mēnešiem
Treneis savus griestus sasniedza 22. g. vasaras sākumā Nāciju līgā, pēc tam ir tikai apm. 15. mēnešu garumā kritiens, komanda tāpat viņu nolies, muca ir tukša- pienācis DEMISIJAS laiks. Ja nē, tad ieies LV futbola vēsturā kā stagnāts, šķērslis un traucēklis. Pavisam iesūnojis, lai ikdienā parāda rezultātu ar kādu Virslīgas vai Nākotnes līgas komandu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2023-09-09 13:43, pirms 8 mēnešiem
specha rakstīja: Treneis savus griestus sasniedza 22. g. vasaras sākumā Nāciju līgā, pēc tam ir tikai apm. 15. mēnešu garumā kritiens, komanda tāpat viņu nolies, muca ir tukša- pienācis DEMISIJAS laiks. Ja nē, tad ieies LV futbola vēsturā kā stagnāts, šķērslis un traucēklis. Pavisam iesūnojis, lai ikdienā parāda rezultātu ar kādu Virslīgas vai Nākotnes līgas komandu...
Kādi tur griesti, vienkārši pretinieku vājums. Ja ne divas Moldovas vārtsarga dāvanas pirmajā spēlē, tā arī būtu palikuši pagrabā.

Pēdējā spēle pret Andoru bija vispār kaut kas neaprakstāmi jēls

  +2 [+] [-]

, 2023-09-09 13:52, pirms 8 mēnešiem
Nemazgājos rakstīja: Lūdzu atkāpies un lai Starkovs atgriežas
Vajag kādu ārzemju ekspertu kā Luka Banki vai Bobs Hartlijs.

  +7 [+] [-]

, 2023-09-09 13:56, pirms 8 mēnešiem
Spēlētāji ir sava līmeni, bet tavs līmenis kazakevičs ir fk viola

  +4 [+] [-]

, 2023-09-09 14:07, pirms 8 mēnešiem
Vajag kādu treneri no spānijas vai francijas

  +8 [+] [-]

, 2023-09-09 14:12, pirms 8 mēnešiem
Neviens klubs/valsts neturētu treneri kam personālās pretenzijas pret spēlētājiem ir priekšā izlases progresam. Un vēl pie tā slavētu tādu treneri, kas ir bez jebkādas attīstības, vai rezultāta.

100% Dainis zin kaut kādus LFF S*dus kas izpeledētu ja viņu atlaistu. Nav iespējams ka tādu luni varētu turēt.

#KoZinDainis

  +5 [+] [-]

, 2023-09-09 14:15, pirms 8 mēnešiem
Kad šis āksts beigs vadīt izlasi un apkaunot mūsu valsti??
Cik var turēt ieliktni par LV izlases treneri, LFF kauna nav?
Nu protams paši jau šo klaunu ielika par galveno, tāpēc jau nenoņems, citādāk būs jāatzīst savas kļūdas...

  +5 [+] [-]

, 2023-09-09 14:37, pirms 8 mēnešiem
Daini, atkāpies!

  +2 [+] [-]

, 2023-09-09 14:54, pirms 8 mēnešiem
1. aplis noslēdzies ar sagrāvi, 4 spēlēs 0 pts, rezultāts- neapmierinoši. Ja katrs tā strādās, vai viņu turēs darbā, jo pats šitais Auns atlūgumu neuzrakstīs

  +2 [+] [-]

, 2023-09-09 15:00, pirms 8 mēnešiem
Kauns shausmigs....Pilnigas reformas javeica sastava un Dainis jaatlaiz. Nju....gan pienacis laiks

  +3 [+] [-]

, 2023-09-09 15:00, pirms 8 mēnešiem
Tas nav vīrietis, bet grups grīdaslupata! Atkāpies ar godu!

     [+] [-]

, 2023-09-09 15:07, pirms 8 mēnešiem
Pie tirsas, kas tur galvenais - Dainis, Jānis, Uldis, Serhio, Džuzepe - tas neko nemainīs. Ir jāsāk domāt, ko mēs ar mazajiem futbolistiem, ar jauniešiem daram ne tā, jāsāk labot kļūdas. Latvijas futbolu jau gadiem mākslīgi elpina. Kamēr dzīvosim šodienai, bet nedomāsim par nākotni, Andora, Gibraltārs būs mūsu limeņa pretinieki. Latvijas futbolam ir jānomirst, lai piedzimtu no jauna un pamazām kāptu uz jaunu līmeni.
Pirmkārt, UEFA, LFF naudu ir jāsāk tērēt pareizi. Nav jēga algot dārgu arhitektu, dekorētāju lai iekārtotu 1.5 kvadrātmetru treilerīti.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-09 15:08, pirms 8 mēnešiem
Vismilzīgākā starpība ir teneru kvalifikācijā.......

  +2 [+] [-]

, 2023-09-09 15:15, pirms 8 mēnešiem
viss kā ierasts , vektors stabili nemainīgs . tagad tas tukšo salmu malšanas speciālists nosapņojis ka no Velsas paņems trīs punktus , bet ja nē tad cirks turpināsies . vai nebūtu laiks vākt parakstus , pats jau neaizvāksies

  +4 [+] [-]

, 2023-09-09 15:36, pirms 8 mēnešiem
Javaaaac valstiska limeni paraksti, ka Dainis janomet no vadoshaa amata!

  +3 [+] [-]

, 2023-09-09 15:59, pirms 8 mēnešiem
Labāk muti nebūtu vēris vaļā.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-09 16:27, pirms 8 mēnešiem
Jà treneris ir tàds noobs. Ar tàdu noskańu kà var vispàr treneris iemotivèt komandu spèlèt un ticèt ka var uzvarêt? Low level

     [+] [-]

, 2023-09-09 21:35, pirms 8 mēnešiem
Kur Steinbors ar Zjuzinu? Kur Isajevs? Mums nav tik daudz šāda līmeņa futbolistu, lai šita pupēža kompleksu dēļ neaicināt viņus uz izlasi

     [+] [-]

, 2023-09-09 21:44, pirms 8 mēnešiem
Šitais saucamais treneris ( Dainis kazakevics)ir speciālists kautkādā murgošanā, un viņa kvalivikācija ir amatieru futbols, tieši tā LV izlase izskatijās ( pateicoties viņam) uz horvātu fona. Vienkārši lasu un brīnos- ko viņš tur muld???? Ir jāveido komanda , kas spēlē uz uzvaru. Jau cik intervijas klausos Uldriķis tik slavē savu sniegumu, līderību , tāda sajūta, ka viņš tur viens spēlē,un pārējo nav vai traucē. kā var tādu nekomandas spēlētāju turēt laukumā pa 90 min. Tādam Uldriķim būtu jāiemācās, ka Latvijas izlase nav viņa klubs, Bet Latvijas izlasē viņš pārstāv Valsti.