Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"EuroBasket" nedienas turpinās: Slovēnija paliek bez ģērbtuves, Atamans neapmierināts ar garo ceļu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"EuroBasket" nedienas turpinās: Slovēnija paliek bez ģērbtuves, Atamans neapmierināts ar garo ceļu
Luka Dončičs. Foto: FIBA

Sestdien Eiropas čempionātā basketbolā sāksies izslēgšanas spēles. Apakšgrupu cīņām norisinoties Ķelnē, Milānā, Prāgā un Tbilisi, tagad visas komandas pārcēlušās uz Vācijas galvaspilsētu Berlīni. Ceļojums nesis nākamos neapmierinātos, kuru turnīra ietvaros nav trūcis.

Neapmierināts ar tālo ceļu bija Turcijas izlases galvenais treneris Ergins Atamans, kura vadītā komanda cīnījās Tbilisi apakšgrupā un bija ierauta kautiņa skandālā ar Gruzijas izlasi. "Pēc pēdējās spēles mēs ceļā pavadījām stundu un 15 minūtes, līdz nonācām savā viesnīcā," stāstīja Atamans, norādot, ka tas bijis sīkums.

"Tagad no Tbilisi mums vajadzēja lidot piecas stundas, un vēl divas pavadījām, gaidot bagāžu, jo ieradāmies no valsts, kas nav Šengenas zonā. Ielidojām 18:00 un nokavējām mums paredzēto treniņa laiku. Un rīt jau 12:00 mums jāaizvada spēle. Hallē jābūt 10:30. Kas tas par Eiropas čempionātu? Vai mēs kā tāda dēļ strādājām visu vasaru?" vaicāja Atamans.

"Iedodiet mums papildus brīvdienu. Tad būs pa divām spēlēm dienā normālos laikos. Esmu pret ko tādu. Labi, Francijai apstākļi ir tādi paši. Taču – viņi spēlēja Vācijas grupā un ieradās pēc 40 minūšu lidojuma. Viņiem situācija bijusi komfortablāka," teica turku galvenais treneris, kurš arīdzan bija neapmierināts ar Tbilisi valdījušo gaisotni.

"B grupas [Ķelne] kvalitāte bija labāka. Ne tikai spēlētāju, bet arī atmosfēras. Katrā spēlē bija pilna arēna. Tas ir īstais Eiropas čempionāts! Kad skatījos spēles, tad prātoju: kāpēc mēs spēlējam Tbilisi? Izņemot mājnieku spēles, visos pārējos mačos zālē bija 50-60 cilvēku. Tur vispār nebija nekādas atmosfēras," stāstīja Atamans.

Savukārt Slovēnijas izlase, ieradusies uz treniņu Berlīnē, sastapusies ar secinājumu, ka Lukam Dončičam un viņa komandas biedriem nav iedalīta ģērbtuve. Pārģērbties nācies turpat pie laukuma.

Jāatgādina, ka pirms turnīra atklāšanas spēles Slovēnija secināja, ka komandas aizgādāšanai līdz arēnai nav norīkots autobuss, tāpēc spēlētāji sēdās taksometros.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-177725-...

  +6 [+] [-]

, 2022-09-09 20:57, pirms 2 gadiem
Tagadējie sporta (un ne tikai) menedžeri nevis paši skraida apkārt un reāli iedziļinās visos jautājumos, bet attālināti blenž datorā, bīda ciparus un aizpilda grafikus, un viņiem nav ne jausmas, vai tur reāli fiziski ir pieejams autobuss, ģērbtuve, vai vispār komanda normāli var nokļūt no punkta A līdz punktam B. Šitādi menedžeri un konsultanti, kas vēl piedevām saņem neadekvāti lielu atalgojumu, arī ir galvenais kavēklis normālai pasākumu norisei.

  -3 [+] [-]

, 2022-09-09 20:59, pirms 2 gadiem
Cik naudas diez FIBA agrāk saņēma no krieviem? Varbūt naudas trūkums ir izskaidrojums šim farsam.

     [+] [-]

, 2022-09-09 21:01, pirms 2 gadiem
Un turku īdēšana jau paliek smieklīga. Atamans to vien dara kā sūdzas kopš pirmās spēles.

     [+] [-]

, 2022-09-09 21:32, pirms 2 gadiem
Kā zināms, sacensību, lielu, organizācija, kas ir tuvu perfektai, mēdz būt tikai pie mums Latvijā. Lai ko arī de facto neprasītu!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-09 21:46, pirms 2 gadiem
Vispār kaut kas pozitīvs šajā turnīrā ir noticis?
Kādreiz čempis bija kā svaigs gaiss tiesnešu sakarā.
Šogad pilnīga laža maigi sakot.
Organizatoriem ar laža pēc lažas

  +1 [+] [-]

, 2022-09-09 21:58, pirms 2 gadiem
pēc šī raksta gribētu, izlasīt kā sokas Āfrikas čempionātā vai Āzijas ar organizēšanu, lai saprastu eiropa ir tendēta tikai uz naudu vai kas ?

     [+] [-]

, 2022-09-09 22:24, pirms 2 gadiem
Es kādu laiku atpakaļ lasīju interviju ar Ilzi Jēkabsoni - kas arī spēlēja Vācijas klubos basi, viņa arī teica ka daudzām komandām nav nemaz savas ģērbtuves, turpat malā pārģērbjas.

  +4 [+] [-]

, 2022-09-09 22:54, pirms 2 gadiem
Un tieshi tapec jaatgriezhas ka Eiropas chempionats notiek 1 valstii nevis katraa Eiropas sturii - tad arii organizetiiba butuu daudz labaka un speles arii tiktu daudz vairak apmekletas

  +2 [+] [-]

, 2022-09-10 00:52, pirms 2 gadiem
Atpakaļ veco formātu - čempis vienā valstī.

     [+] [-]

, 2022-09-10 06:48, pirms 2 gadiem
rubo54 rakstīja: Un tieshi tapec jaatgriezhas ka Eiropas chempionats notiek 1 valstii nevis katraa Eiropas sturii - tad arii organizetiiba butuu daudz labaka un speles arii tiktu daudz vairak apmekletas
Tiesi ta nu maksimums divas valstis tas pats attiecas uz futbolu.

     [+] [-]

, 2022-09-10 07:28, pirms 2 gadiem
Atamanam pilnīga taisnība. šādi braukt uz svarīgāko spēli ir pilnīgs ārprāc

     [+] [-]

, 2022-09-10 07:44, pirms 2 gadiem
Resnais2021 rakstīja: Atpakaļ veco formātu - čempis vienā valstī.
šim es arī pievienojos. Vai vismaz, lai tās ir mazas kaimiņvalstis, kur var ātri un viegli pārvietoties.

     [+] [-]

, 2022-09-10 08:06, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: šim es arī pievienojos. Vai vismaz, lai tās ir mazas kaimiņvalstis, kur var ātri un viegli pārvietoties.
Domāju ,ka izvēlej par labu vairākām valstīm ir ekonomiskais pamatojums ,neesmu pētījis ,bet domāju Gruzija ,ar tādu spēļu apmeklētību, ir mīnusos . Tapēc FIBA būtu jadomā par paša ,produkta , vērtību .(formāts,biežums ,komandu skaits ,sastāvi utt)

  -1 [+] [-]

, 2022-09-10 08:11, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Es kādu laiku atpakaļ lasīju interviju ar Ilzi Jēkabsoni - kas arī spēlēja Vācijas klubos basi, viņa arī teica ka daudzām komandām nav nemaz savas ģērbtuves, turpat malā pārģērbjas.
Kas ir Ilze Jēkabsone? Nekad neesmu dzirdējis par tādu basketbolisti Vācijā

     [+] [-]

, 2022-09-10 11:06, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Kas ir Ilze Jēkabsone? Nekad neesmu dzirdējis par tādu basketbolisti Vācijā
Tev taisnība - nav tādas spēlētājas Vācijā, ir Ilze Jākobsone. Kādam Bērziņam arī diez vai patiktu, ja viņu nodēvētu par Burziņu, piemēram.