Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Viljamsai ceturtais vai Azarenkai pirmais "US Open" tituls?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsai ceturtais vai Azarenkai pirmais "US Open" tituls?
Viktorija Azarenka un Serēna Viljamsa
Foto: US Open

Šovakar plkst. 23:30 notiks no sestdienas pārceltais "US Open" sieviešu vienspēļu turnīra fināls, kurā tiksies Viktorija Azarenka un Serēna Viljamsa. Maču tiešraidē rādīs Eurosport.

Viljamsa visas pretinieces grāvusi, visas sešas uzvaras gūstot divos setos un tikai divos no tiem zaudējot četrus geimus. Pretinieces nav bijušas diez ko spēcīgas. Pat Ana Ivanoviča nespēja uzvarēt vairāk par četriem geimiem. Serēnas vieglais turnīrs īpaši labi raksturojams ar to, ka viņa tā gaitā vienubrīd sasniedza 23 pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju. Tajā ietilpa "sausā" uzvara pret Andrea Hlavačkovu. Pusfinālā zaudēti tikai trīs geimi Sārai Erani – 6:1, 6:2.

Azarenka pirmajās četrās spēlēs zaudēja tikai 10 geimus, taču pēc tam sākās grūtības. Iepriekš allaž divos setos sagrautā Samanta Stosura šoreiz tika uzvarēta smagā trīs setu mačā ar taibreiku pēdējā partijā. Arī pusfinālā tika spēlēti trīs seti, pie tam mačā pret Mariju Šarapovu ranga līdere atspēlējās no seta un breika deficīta, finiša līniju sasniedzot pēc divām stundām un 42 minūtēm.

Ļoti atšķirīgs ir abu finālistu kortā pavadītais laiks (skaitot tikai vienspēles) – Azarenkai 9:22 stundas, bet Viljamsai 6:47. Serēna savu pusfinālu bija pabeigusi stundas un trīs minūšu laikā – ātrāk nekā Azarenka pēcspēles preses konferenci, kas sekoja uzvarai pret Šarapovu...

Sestdien fināls nenotika vētras dēļ. Šis apstāklis noteikti par labu nāks Azarenkai, kurai papildus diena atpūtai, kas pēc nogurdinošajām pēdējām divām spēlēm nāk tieši laikā.

R.Viljamsas pretinieceRezultātsR.Azarenkas pretinieceRezultāts
1.Koko Vandevei6:1 6:11.Aleksandra Panova6:0 6:1
2.Marija Sančesa6:2 6:42.Kirstena Flipkensa6:2 6:2
3.Jekaterina Makarova6:4 6:03.Čī Čena6:0 6:1
4.Andrea Hlavačkova6:0 6:04.Anna Tatišvili6:2 6:2
¼Ana Ivanoviča6:1 6:3¼Samanta Stosura6:1 4:6 7:6(5)
½Sāra Erani6:1 6:2½Marija Šarapova3:6 6:2 6:4

Finālā pārliecinoša favorīte ir ranga 4. vietā esošā Viljamsa. Viņai par labu runā arī statistika – amerikāniete uzvarējusi deviņas no 10 spēlēm pret Azarenku un šogad ar baltkrievieti izrēķinājusies jau trīs reizes, pie tam tikai viena spēle bija līdzīga. Madrides finālā uz zilā māla 6:1, 6:3. Vimbldonas pusfinālā bija 6:3, 7:6(6). Šajā mačā Serēnai 24 eisi. Visbeidzot olimpisko spēļu pusfinālā atkal sagrāve: 6:1, 6:2. Minētajās trīs spēlēs Viljamsa tika nobreikota tikai vienu reizi. Labākā serve sieviešu tenisa vēsturē ir galvenais iemesls, kāpēc Serēna regulāri spēj izkļūt no nepatīkamām situācijām daudz vieglāk nekā citas.

Abas tenisistes šogad ir labā formā. Viljamsa kopš "French Open" sasniegusi 25-1 bilanci, vienīgo maču zaudējot Andželikei Kerberei. Tas notika Sinsianti turnīrā, kurā Viljamsa bija pārgurusi no saspringtā turnīru grafika. "Australian Open" čempione Azarenka šogad teicami spēlē uz "hard" seguma: 32-2. Zaudēts tikai Marionai Bartoli un Tamīrai Pašekai (izstāšanās).

Vaicāta, vai viņa ir skatījusies nesenās bezcerīgās spēles pret Viljamsu, lai saprastu, kas viņai jādara citādāk, lai būtu labāks rezultāts, Azarenka jokojot atbildēja, ka nevēlas pirms fināla ieslīgt depresijā.

"Viljamsa ir visspēcīgākā pretiniece, kādu turnīrā varēja dabūt pretiniekos. Tagad ar viņu būs jāspēlē finālā, kas būs īpaši grūti. Visi zina manus rezultātus pret Serēnu. Vimbldonā bija sīva spēle, man bija iespējas. Man kaut kas jāizdomā, lai viņu pārsteigtu. Noteikti labi jāuzņem serve un pašai labi jāservē. Mačos ar Serēnu nav daudz garu izspēļu," to, kas viņai jādara finālā, Azarenka zina labi.

"Pagājušā gada fināls bija atšķirīgs, jo dienā pirms spēles vēlu tiku gulēt. Tagad esmu arī labākā fiziskā formā, jo pērn finālā spēlēju tikai dažus mēnešus pēc slimnīcas. Var teikt, ka tas ir vienīgais zaudētais "Grand Slam" fināls, pēc kura nebiju ļoti vīlusies. Šogad esmu aizvadījusi vairāk spēļu, esmu labākā formā.

Zinu, ka tas skan jocīgi, bet man ir vairāk pieredzes nekā pagājušajā gadā. Uz finālu skatos tā, ka man nav, ko zaudēt, jo spēlēšu pret visstabilāko spēlētāju 2012. gadā. Tas man būs labs izaicinājums. Nezinu atbildi uz jautājumu, kāpēc man ir tik laba statistika pret viņu. Ņujorkā man patīk tas, ka šeit ir milzīgs fanu atbalsts. Viņi ļoti labi grib, lai uzvar savējie," pirms fināla izteicās Viljamsa.

Viljamsa ar vēl vienu divu setu uzvaru var kļūt par pirmo tenisisti, kurai trīs "US Open" turnīros izdevies uzvarēt, nezaudējot nevienu setu. Serēna to paveica arī 2002. un 2008. gadā. Viljamsa savā mājas "Grand Slam" turnīrā uzvarējusi trīs reizes, arī 1999. gadā, kad viņai bija tikai 17 gadu. Vēl divas reizes zaudēts finālā – 2001. gadā savai māsai, bet pērn šokējoši Stosurai, kurai pirmo "Grand Slam" titulu palīdzēja izcīnīt Viljamsas nepiespiestās kļūdas.

Azarenka Ņujorkā finālā spēlēs pirmo reizi. Tas ir pieaugušo līmenī. 2005. gadā viņa uzvarēja junioru sacensībās. Interesanti, ka "US Open" turnīrā tikai vienai tenisistei izdevies uzvarēt gan junioru, gan pieaugušo līmenī. Šobrīd ar šādu faktu var lepoties tikai Lindsija Devenporte. Vai Azarenkai izdosies viņai pievienoties?

Finālmača sākums paredzēts plkst. 23:30 pēc Latvijas laika. Spēli tiešraidē būs iespējams redzēt Eurosport.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2012 US Open Tennis...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-09-09 16:34, pirms 12 gadiem
Pec zaudejuma Francija,Serena lielajos turniros nevienam neatstaj nekadas ceribas!
Tapec domaju ka Serena uzvares!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja