Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsonei pārbaudes spēles Eiropas basketbola epicentrā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jēkabsonei pārbaudes spēles Eiropas basketbola epicentrā
Anete Jēkabsone-Žogota spēlē ar "Galatasaray"
Foto: fenerbahce.org

Anete Jēkabsone-Žogota un Jekaterinburgas sieviešu basketbola klubs UGMK ceturtdien izlidoja uz treniņnometni Lietuvā, kur sākta gatavošanās jaunajai FIBA Eirolīgas un Krievijas Premjerlīgas sezonai.

Ceturtdien, 8. septembrī, UGMK vadība oficiāli apstiprināja, ka panākta vienošanās ar Krievijas basketbola federāciju par dalību nacionālajā čempionātā.

Jekaterinburgas klubs viceprezidenta Igora Kudrjaškina vārdā federācijai iesniedzis sešus priekšlikumus.
1) Premjerlīgas komandām jābūt tiešai pieejai lēmumu izstrādē un pieņemšanā. UGMK uzskata, ka likumdošanas pilnvaras jāuztic Līgas Padomei, bet Krievijas basketbola federācijas izpildkomitejai jābūt veto tiesībām Līgas Padomes svarīgāko lēmumu apstiprināšanā.
2) UGMK ierosina saglabāt līdzšinējo dalības maksu nacionālajā čempionātā un nemainīt pārējo izdevumu sadaļas.
3) Klubs aicina federācijas reglamentā iestrādāt reklāmas tiesību izmantošanas noteikumus un apstiprināt reglamentu vismaz trīs gadiem.
4) UGMK atbalsta tiesnešu neatkarību no klubiem un Krievijas basketbola federācijas. Klubs uzskata, ka tiesnešu darba centralizēta finansēšana no federācijas konta ir nepareiza.
5) Klubs aicina federāciju noteikt līgumattiecības ar Krievijas valstsvienības spēlētājām, norādot, ka atjaunotā reglamenta sadaļa “Spēlētājas statuss” ir pretrunā ar Krievijas Federācijas darba kodeksa otro pantu.
6) UGMK atbalsta no 2003. gada pastāvošo formulu, atbilstoši kurai laukumā vienlaikus var atrasties 2 Krievijas un 3 ārzemju spēlētājas. Klubs aicina atsaukt reglamenta 44.4 pantu, kurā paredzētas stingrākas ārzemnieču dalības normas, sākot no 2012. gada.

Jekaterinburgas klubs ir saņēmis Krievijas basketbola federācijas atbalstu pieteikumam rīkot FIBA Eirolīgas “Astoņu Finālu”, kas notiks 2012. gada 28. martā – 1. aprīlī.

No 11. līdz 13. septembrim komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Lietuvas kūrortpilsētā Druskininkos, sacenšoties ar Aijas Putniņas pārstāvēto Kauņas klubu “VICI Aistes”, UGMK galvenā trenera Aļģirda Paulauska iepriekšējo klubu Kurskas “Dinamo” un Premjerlīgas jaunpienācēju Ivanovas “Enerģiju”.

Nākamnedēļ UGMK dosies uz Polijas pilsētu Toruņu, kur 15. - 22. septembrī spēlēs ar Premjerlīgas klubu Orenburgas “Nadežda”, Polijas komandu “Energa Torun” un Belgradas “Partizan” no Serbijas.

UGMK sastāvā ir 12 spēlētājas – aizsardzes Dīna Nolana (ar Krievijas pasi), Kepija Pondekstere (ASV), Anete Jēkabsone-Žogota (Latvija), Hana Horākova (Čehija), Sjū Bērda (ASV), uzbrucējas Svetlana Abrosimova, Olga Artešina, Kendisa Pārkere (ASV), centra spēlētājas Marija Stepanova, Tatjana Vidmera, Sandrine Gruda (Francija) un Jeļena Ļevčanka (Baltkrievija).

Pondekstere un Pārkere klubam pievienosies oktobrī, Sjū Bērda 2012. gada janvārī.