Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Čehijas veterāne Stricova 53. "Grand Slam" turnīrā pirmoreiz sasniedz pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čehijas veterāne Stricova 53. "Grand Slam" turnīrā pirmoreiz sasniedz pusfinālu
Barbora Stricova. Foto: Reuters/Scanpix

Čehijas tenisiste Barbora Stricova (WTA 54.) Vimbldonas ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7:6(5), 6:1 sarūgtināja Lielbritānijas pirmo raketi Johannu Kontu (WTA 18.), pirmoreiz sasniedzot "Grand Slam" pusfinālu, kas viņai izdevās 33 gadu vecumā. Ceturtdien pusfinālā pirmoreiz spēlēs arī Ukrainas tenisa līdere Eļina Svitoļina (WTA 8.), kura ar 7:5, 6:4 uzvarēja čehieti Karolīnu Muhovu (WTA 68.).

Stricovai 53. "Grand Slam" turnīrā pirmais pusfināls

Johanna Konta jūnija sākumā tika līdz "French Open" pusfinālam un vēl vienam "Grand Slam" pusfinālam tuvojās arī šonedēļ Vimbldonā, taču ceturtdaļfināla mačā pēc teicama sākuma nespēja kontrolēt savu neprecīzo uzbrukuma spēli, esot spiesta samierināties ar zaudējumu. Viņa Barborai Stricovai piekāpās arī abu pirmajā tikšanās reizē, kas bija 2017. gadā Tokijā (5:7, 6:7(5)).

Konta šodien sāka pārliecinoši un izvirzījās vadībā ar 4:1, bet pēc tam sākās lielas problēmas spēlē ar "forehand", kuras Konta nespēja atrisināt. Viņa pēc breika pārsvara zaudēšanas devītajā geimā ar "dropšotu" atspēlēja breikbumbu un vēlāk tika līdz taibreikam, kas viņai beidzās nelabvēlīgi. Konta pie 5:6 setbumbas izspēlē bumbiņu iesita tīklā ar "forehand" pēc čehietes "slaisa".

Iepriekšējos divos mačos spējusi uzvarēt pēc zaudējuma 1. setā, Konta šodien neprata saņemties. Viņa 2. setā vienīgo geimu ieguva pie rezultāta 0:3 ar savu servi. Kontai vajadzēja uzvarēt arī sestajā geimā, kas ļautu panākt 2:4 deficītu, taču Konta šajā geimā pamanījās zaudēt no 40:0 pārsvara. Viņa geimu pabeidza ar "smeša" raidīšanu autā, kad vajadzēja tikai trāpīt laukuma tukšajā pusē. Kontai maču pabeidza ar 34 nepiespiestajām kļūdām, no kurām 19 bija ar "forehand", bet Stricovai tikai deviņas kļūdas.

Čehijas veterāne Stricova tikai otro reizi spēlēja "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Arī pirmais bija Vimbldonā, kur viņa 2014. gadā zaudēja togad par čempioni kļuvušajai Petrai Kvitovai (1:6, 5:7). Tagad Stricova pirmoreiz spēlēs pusfinālā, kas viņai izdevies 53. "Grand Slam" turnīrā.

Svitoļina ar piekto mēģinājumu uzvar "Grand Slam" ceturtdaļfinālā

Eļina Svitoļina pirms šodienas bija zaudējusi visos četros "Grand Slam" ceturtdaļfinālos, bet piektajā mačā viņai bija lieliska iespēja beidzot pirmoreiz tikt pusfinālā, jo viņai pretī stājās "Grand Slam" ceturtdaļfinālu debitante Karolīna Muhova, kurai turklāt vakar bija ļoti grūts mačs pret Karolīnu Pliškovu, savu tautieti uzvarot 3:17 stundas ilgā cīņā ar rezultātu 4:6, 7:5, 13:11. Brīvdienas nedabūšana pirms ceturtdaļfināla mazināja čehietes izredzes uz vēl vienu lielu uzvaru. Lai arī Muhova spēlēja enerģiski, viņai uzbrukumos trūka precizitātes.

Muhova sāka labi un izvirzījās vadībā ar 5:2, bet zaudēja nākamajos piecos geimos, kas nozīmēja zaudējuma arī setā. Kad viņa pie rezultāta 5:3 servēja par uzvaru setā, Karolīnai nelāgs geims ar trim kļūdām (divi sitieni tīklā un viens autā). Muhova 12 minūtes ilgušajā 11. geimā atspēlēja četras breikbumbas, bet ar "forehand" sitienu tīklā neizmantoja geimpunktu. Viņa paslīdēja nākamajā izspēlē, kad Svitoļina ar apvedošo sitienu ieguva jau piekto breikbumbu. Muhovai vēl viena "forehand" kļūda, bumbiņu sitot autā. Svitoļina pie 6:5 viegli izservēja setu. Muhova ar breiku vadībā bija arī 2. setā, kur gan ātri zaudēja pārsvaru – no 2:0 uz 2:5. Svitoļinai vajadzēja divus mēģinājumus, lai izservētu maču.

Viljamsa spēj uzvarēt, neskatoties uz atrašanos iedzinējos visos setos

Serēna Viljamsa (WTA 10.) ar 6:4, 4:6, 6:3 pret Elisonu Riski (WTA 55.) uzvarētājā mačā 1. setā divreiz bija iedzinējos ar breiku – 1:3 un 3:4. Viņa setu pabeidza ar trīs pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju. Viljamsa astotajā geimā no 0:40 pozīcijas realizēja pēdējo breikbumbu, kad piespieda Riski bumbiņu raidīt autā. Serēnai pēc tam ātrs "sausais" serves geims deva 5:4 pārsvaru. Servējot par seta turpināšanu, Riske trīs reizes trāpīja tīklā. Pēdējais misēklis bija otrās setbumbas izspēlē, kad viņai neprecīzs "volley" sitiens.

2. setā bija tikai viena breikbumba, kuru ieguva Riske. Viņa devītajā geimā pie 4:4 un 30:30 izcēlās ar apvedošo sitienu un tūlīt breikbumbas izspēlē uzbruka Viljamsas otrajai servei, ar šo sitienu izveidojot vieglu uzbrukuma noslēgumu izgājienā pie tīkla. Riske pie 5:4 punktu setam pielika ar neapdraudētu serves geimu.

Viljamsa zaudēja arī savā nākamajā servēšanas reizē, kad Riske vēlreiz izmantoja uzbrukumu iespējas titulētās tautietes otrajai servei. Pēc tam lielas problēmas spēlē ar otro servi Riskei, kura zaudēja nākamajos trīs geimos. Viljamsa bija tuvu 4:1 pārsvara iegūšanai, kad piektajā geimā bija vadībā ar 40:30. Riske ar bumbiņas trāpīšanu uz gala līnijas panāca "vienādi". Viljamsas sitiens tīklā deva Elisonai breikbumbu, kuru Riske izmantoja ar "backhand" uzbrukumiem. Sitiens gar kreiso sānu līniju sakāva Viljamsas aizsardzību, bet diagonālais raidījums pabeidza izspēli – 3:2. Riske panāca izlīdzinājumu 3:3, iegūstot savu pēdējo geimu.

Viņa aiznākamajā geimā bija tuvu neizšķirtam 4:4. Riske atspēlēja trīs breikbumbas un ieguva geimpunktu, bet to nespēja realizēt, nepaspējot uz Viljamsas "dropšotu. Riske nākamajā izspēlē pieļāva divas kļūdas, neizmantojot "smešu" un apvedošo sitienu, un tika sodīta ar Serēnas apvedošo sitienu. Tas nozīmēja ieraudzīt jau ceturto breikbumbu. Riske neizturēja spiedienu un pieļāva dubultkļūdu, aicinot Viljamsu servēt par uzvaru mačā. Viljamsa serves geimā pie 5:3 zaudēja tikai vienā izspēlē, kas notika dubultkļūdas dēļ. Viljamsa punktu pielika ar 19. eisu.

Riske, kura 29 gadu vecumā savā 30. "Grand Slam" turnīrā pirmoreiz tika līdz ceturtdaļfinālam, šovasar Vimbldonā visos piecos mačos spēlēja trīs setus. Viņa vakar ar 3:6, 6:2, 6:3 sakāva pašreizējo pasaules pirmo raketi Ešliju Bārtiju, pārtraucot viņas 15 uzvaru sēriju. Bijušo pasaules pirmo numuru Viljamsu uzvarēt nebija lemts, Serēna 37. reizi (31-5) iekļuva "Grand Slam" pusfinālā. Vimbldonā viņai būs 12. pusfināls (10-1).

Halepa izglābjas pirmajā setā un otro reizi sasniedz Vimbldonas pusfinālu

Simonai Halepai (WTA 7.) bija lielas problēmas 1. setā pret agresīvo Šuaju Džanu (WTA 50.), kuru viņa spēja uzvarēt ar rezultātu 7:6(4), 6:1. Halepa bija iedzinējos ar 1:4 un 15:40, kad sāka spēlēt aktīvāk, veicot atspēlēšanos. Simona sestajā geimā atspēlēja kopumā četras breikbumbas. Džana nākamajā geimā ar "forehand" uzbrukumu atspēlēja vienu breikbumbu, bet ar otro galā netika, izceļoties ar dubultkļūdu. Halepa drīz panāca neizšķirtu 4:4, vēlāk uzvarēja taibreikā, salaužot Džanas pretestību. Ķīniete 2. setā no 1:1 zaudēja piecos geimos pēc kārtas.

Džana, kur pirms šīs sezonas Vimbldonā bija zaudējusi visos piecos mačos, negaidīti tika līdz ceturtdaļfinālam, kas viņai bija otrais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Džana 2016. gadā Austrālijā šajā posmā ar 4:6, 1:6 zaudēja Kontai. Savukārt Halepa otro reizi sasniedza Vimbldonas pusfinālu, atkārtojot 2014. gada rezultātu. Simona pirms pieciem gadiem mačā par pusfinālu piekāpās Džīnijai Bušārai – 6:7(5), 2:6.

Vimbldona 2019, sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(7) Simona Halep – Shuai Zhang7:6(4) 6:1
(8) Elina Svitolina – Karolina Muchova7:5 6:4
(11) Serena Williams – Alison Riske6:4 4:6 6:3
Barbora Strycova – (19) Johanna Konta7:6(5) 6:1

Pusfinālu pāri

Spēle
(7) Simona Halep – (8) Elina Svitolina
(11) Serena Williams – Barbora Strycova

  +1 [+] [-]

, 2019-07-09 20:13, pirms 5 gadiem
Stricova spēlēja daudz gudrāk Pieredze tomēr ir vērtība.
Serēnai - respect, taču Riske laikam tomēr bija zaudējusi pirms spēles. Pati pakāsa!

     [+] [-]

, 2019-07-09 20:19, pirms 5 gadiem
Žēl, ka Riske zaudēja. Prieks par Stricovu, kura saglabā Sevastovas izredzes uz TOP 10

  +1 [+] [-]

, 2019-07-09 20:59, pirms 5 gadiem
Alisonei stress mācās virsū kā sniega vētra, kamēr 3,14 iestājās. Ko tu padarīsi pret eisiem.
Barborai pati foršākā stāja serves uzņemšanā Cerams, nenodrebēs un mēģinās tikt tālāk. Bet, ja Mamba turpinās naglot, čempione jau zināma.

     [+] [-]

, 2019-07-09 21:11, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Alisonei stress mācās virsū kā sniega vētra, kamēr 3,14 iestājās. Ko tu padarīsi pret eisiem.
Barborai pati foršākā stāja serves uzņemšanā Cerams, nenodrebēs un mēģinās tikt tālāk. Bet, ja Mamba turpinās naglot, čempione jau zināma.
Alisone laikam tomēr bija visreālākā Mambas ņēmēja.
Barbora nevarēs, jo Mambas servēm vai nu netiks klāt, vai dabūs naglu pēc serves slaisiskās bloķēšanas, Tur nebūs variantu.

     [+] [-]

, 2019-07-09 21:15, pirms 5 gadiem
Osaka pagāšgad uzskatāmi nodemonstrēja, kā pret Mambu jācīnās.
Riske bija tuvu tam, taču pašas neticība uzvarai visu sačakarēja.