Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Spēlē pret Džokoviču brīžiem bija sirreāla sajūta"

Rolands Eliņš

Gulbis: "Spēlē pret Džokoviču brīžiem bija sirreāla sajūta"
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc izstāšanās no Vimbldonas “Grand Slam” trešajā kārtā atzina, ka pāris uzvaras šajā turnīrā diez vai viņam ļoti palīdzēs nākamo turnīru “wild card” meklējumos, pieļāva iespēju uzspēlēt kādā “Challanger” līmeņa turnīrā, kā arī izteicās, ka mačā pret Novaku Džokoviču nebijis satraucies, taču pieļāvis kļūdu ar spēles plānu otrajā setā.

“Mačā vispār jutos ļoti labi,” sacīja Ernests Gulbis pēc zaudējuma titulētajam Novakam Džokovičam un izstāšanās no Vimbldonas. “Kā jau redzējāt, maču es uzsāku ļoti labi. Ieguvu breiku un nebiju ne druskas satraucies, biju ļoti mierīgs. Tā bija laba sajūta. Taču pārāk viegli atdevu otro setu, un trešajā setā centos veidot ilgākas izspēles. Iespējams, ka mača sākums bija pat pārāk labs, jo pēc tam man galvā iesēdās doma, ka katra izspēle jāpabeidz maksimāli ātri, un tā bija mana kļūda otrajā setā.”

“Bet trešajā setā nedaudz pamainīju savu spēli,” turpināja Gulbis. “Centos spēlēt ilgākas izspēles un redzēju, ka spēju tajās turēt Džokovičam līdzi. Man to vajadzēja darīt jau otrajā setā.”

Gulbis izteicās, ka plāno izmantot aizsargāto reitingu, lai piedalītos Monreālas (7-13. augusts), Sinsinati (13.-20.augusts), Vinstonas-Salemas (20.-26. augusts) un “US Open” turnīros. Neizmantojot aizsargāto reitingu, Gulbim savas ATP ranga vietas dēļ, kas nākamajā ranga izlaidumā būs ap 350., būs jācer uz īpašo ielūgumu saņemšanu, un Gulbis norādīja, ka jūlija trešās nedēļas turnīros Bastadā un Umagā šos ielūgumus nesaņēma.

“Es biju cerējis, ka daži turnīri piešķirs man “wild card” vismaz kvalifikācijām, taču neizskatās, ka tā notiks,” Gulbis paskaidroja. “Nedomāju, ka tagad pēc pāris uzvarām Vimbldonā tas ļoti mainīsies. Organizatoriem arī ir smaga izvēle, viņiem ir nelieli kvalifikācijas turnīri tikai divas “wild card”, kuras parasti piedāvā vietējiem junioriem, dodot iespēju. Es to saprotu un nevainoju viņus. Jāpaveicas, lai iegūtu šādus ielūgumus.”

“Esmu gatavs cīņai par vietu lielajos turnīros, psiholoģiski esmu nobriedis, cerams, ka ķermenis spēs turēt līdzi,” sacīja Gulbis. “Varbūt es uzspēlēšu kādā “Challanger” turnīrā tieši pirms Gštādes turnīra (24.-30. jūlijs), jo Gštādē izmantošu aizsargāto ranga vietu. Esmu trešais aiz strīpas, domāju, ka ir labas iespējas iekļūt galīgajā dalībnieku sastāvā. Tad nu es uzspēlētu nelielu “Challanger” turnīru, tad dotos uz Gštādi, tad cerams, ka tikšu izņēmuma kārtā turnīrā Kicbuhelā un tad došos uz ASV. Man ir plāns (smejas), bet tas ir riskants plāns.”

Gulbis piekrita, ka cīņas ar Džokoviču izskaņā sajutis skatītāju atbalstu un izbaudījis šo brīdi: “Droši vien tas arī deva vēl papildus motivāciju. Tā bija viena no daudzajām pozitīvajām lietām, kuras varu paņemt no Vimbldonas.”

Gulbis nevēlējās īpaši analizēt, cik labi vai slikti nospēlējis viņa pretinieks: “Man to ir grūti pateikt. Pēdējā laikā nebiju spēlējis augstākajā līmenī, tādēļ dažbrīd spēlē pret Džokoviču man bija sirreāla sajūta. Nebiju īsti spēlē tā, kā es vēlētos. Nebiju satraucies, bet pārāk viegli atdevu otro setu un psiholoģiski tā pilnvērtīgi nebiju ieradies, tāpēc grūti pateikt, cik labā formā ir Novaks. Ir citādi, kad šādā līmenī aizvadi 20-30 mačus īsā laikā, tad var sākt analizēt pretinieku, meklēt viņa vājības utt., bet šoreiz man tā nebija. Biju tā kā savā pasaulē un centos tikt galā pats ar sevi, nevis analizēt pretinieku.”

Šobrīd Gulbja trenera pienākumus veic Pjotrs Nečajevs, bet Gulbis atzina, ka tas ir pagaidu variants un ka viņš joprojām meklē pilna laika treneri. Gulbis izteicās, ka izskatīs vairākas iespējas, bet ideālā gadījumā vēlētos treneri, kurš viņam visvairāk varētu palīdzēt tehniskos jautājumos. Preses konferencē viņam tika piedāvāts šobrīd trenera darbu meklējošā Marata Safina variants, uz ko Gulbis smejoties atbildēja: “Es viņam piezvanīšu, bet mēs runāsim par citām lietām.”

Izmantotie resursi:
Wimbledon: Ernests Gulbis walks away with...

     [+] [-]

, 2017-07-09 17:07, pirms 7 gadiem
Eh, sēnes, sēnes...

  +6 [+] [-]

, 2017-07-09 17:14, pirms 7 gadiem
Arī Džokeram bija sirreāla sajūta - spēlēt centrālajā kortā ar Challanger špīleri. Bet Ernijs būs atpakaļ Top100, un tas notiks līdz šī gada beigām. Prozit!

  +3 [+] [-]

, 2017-07-09 17:21, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Arī Džokeram bija sirreāla sajūta - spēlēt centrālajā kortā ar Challanger špīleri. Bet Ernijs būs atpakaļ Top100, un tas notiks līdz šī gada beigām. Prozit!
pēc US Open ja kas

  -2 [+] [-]

, 2017-07-09 18:09, pirms 7 gadiem
Tagad daudziem vajadzīgs kāds, kas var palīdzēt tehnikas jautājumos. Vienam krāns pil, otram mopēda ķēde nokritusi, vēl kādam vīruss datorā...

  -1 [+] [-]

, 2017-07-09 19:33, pirms 7 gadiem
Psiholoģiskais ir stipri uzlabojies. Bet pats pareizi atzīmēja, ka 2. setā nenojuta, ka nevajadzēja tik agresīvi spēlēt.
Sitiens no labās gan nav vēl sakārtots, tas žēl, tas arī iegāž.

     [+] [-]

, 2017-07-09 19:35, pirms 7 gadiem
Nu, plāni jauki un pats Ernests saka, ka riskanti...tas piedod adrenalīnu...
Vispār jau citur pasaulē šādās pēctraumas sjtuācijās nonākušiem tenisistiem ar wc palīdz nacionālās federācijas...bet kādu palīdzību Ernests var dabūt no LVS?...laikam jau nekàdu...nu, varbūt Safins var sarunàt kàdu wc Krievijā, bet tur turnīri gada nogalē...

     [+] [-]

, 2017-07-09 20:39, pirms 7 gadiem
Ha, ha! Tas labs - meklēt Džokoviča vājības Gan jau kāda ir, piemēram, dzert šņabi ar pienu.

Cik var saprast, Gštādē WC uz kvalifikāciju.
Nākamnedēļ Braunšveigas čelendžeris. Traki punkti, veseli 125, var uzlidot līdz 200 vietai.

     [+] [-]

, 2017-07-10 01:40, pirms 7 gadiem
Kas ir Kicbuhela!? 😄 Vai nebija domāta Kicbīle gadījumā?